Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte bře 28, 2023 12:38 am

E-kolo

Elektromobily, hybridy, elektrokola, elektroskůtry, řešení pro karavany, obytné přívěsy, maringotky, obytné automobily, mobilní domy.
Předchozí

Re: E-kolo

Příspěvekod PavelR » ned dub 24, 2022 8:08 pm

Franta2776 píše:Já si připlatil s manželkou za střední třídu a celopéro Haibike .Po polní cestě to jede jak po kolejích to celopéro je stejný pokrok ,jak ten přidaný elektromotor a ta Yamaha spolupracuje výborně.Dokonce i manželka začala vyhledávat kopce a polní cesty kolem řeky.

moc pekny kolečka. jen se dívám na ty pláště. Tento vzorek jsem moc nepochopil k čemu to je dobrý. možná někde do měkkýho terénu. Já mám ebikovej plášť kterej má uprostřed celistvou plochu a po stranách kostky. schwalbe maraton plus odkaz výše. Na měkkým drží krásně.
Takovej plášť co máš Ty má i kámoš na kole. No když se jedeme projet a jedeme někde po asfaltové stezce tak to je rachot hroznej. Vždyť když to hluk dělá tak to musí klást odpor. Jak se to chová Tobě?
?
PavelR

Příspěvekod Franta2776 » ned dub 24, 2022 8:27 pm

Je to kolo hlavně do terénu kukni na ty převody.Na nezpevněných površích hlína písek super.Když jedu po velkým makadamu, tak to jede jak po hlíně moc o něm nevím.Na asfaltu slyšet je,ale je to horský kolo.Jsem na něm schopný držet pár km 30km/h bez přípomoci,tak ten odpor moc velký nebude.Kamarád má Specialized s jejich motorem a řekl bych ,že ta Yamaha má menší spotřebu,tak o 20%.Včera jsem jel 40km kolem řeky čistě teren a spotřeboval jsem 3 dílky z 10seti dílků na 630Wh baterii.Přípomoc byla cca 3/4.Kamarád 1/2 baterie vybité.
10640Wp=5940Wp Jinko 12x495Wp jihovýchod, 4690Wp Leapton 14x335Wp, cca 8000W 90ks vakuové trubice jihozápad, baterie štítkových 72kWh(Lifepo4 16x260Ah, trakční gel štítkových 1230Ah), Axpert Max 7200VA, Easun Isolar 5500VA
?
Franta2776
podporuje fórum

Příspěvekod unicast » ned dub 24, 2022 8:45 pm

kybos píše:Prodejce mne při předání elektrokol upozorňoval na to, že převážet elektrokola na tažném zařízení s nainstalovanou baterií je ilegální. Baterie by při transportu prý měla být vyjmuta a umístěna dobře zafixovaná v kufru vozu.

Ilegální to za dodržení ostatních podmínek jako je povolené zatížení atd. není, ale souhlasím s tím, že je rozumné jí vyndat.
?
unicast

Příspěvekod PavelR » ned dub 24, 2022 8:52 pm

Franta2776 píše:Je to kolo hlavně do terénu kukni na ty převody.Na nezpevněných površích hlína písek super.Když jedu po velkým makadamu, tak to jede jak po hlíně moc o něm nevím.Na asfaltu slyšet je,ale je to horský kolo.Jsem na něm schopný držet pár km 30km/h bez přípomoci,tak ten odpor moc velký nebude.Kamarád má Specialized s jejich motorem a řekl bych ,že ta Yamaha má menší spotřebu,tak o 20%.Včera jsem jel 40km kolem řeky čistě teren a spotřeboval jsem 3 dílky z 10seti dílků na 630Wh baterii.Přípomoc byla cca 3/4.Kamarád 1/2 baterie vybité.

jedině tak. pokud jezdíš v terénu víc jak po asfaltu tak to chápu. Kola jsou moc pěkný ale já bych takový neužil.
?
PavelR

Příspěvekod Franta2776 » ned dub 24, 2022 9:00 pm

PavelR píše:
Franta2776 píše:Je to kolo hlavně do terénu kukni na ty převody.Na nezpevněných površích hlína písek super.Když jedu po velkým makadamu, tak to jede jak po hlíně moc o něm nevím.Na asfaltu slyšet je,ale je to horský kolo.Jsem na něm schopný držet pár km 30km/h bez přípomoci,tak ten odpor moc velký nebude.Kamarád má Specialized s jejich motorem a řekl bych ,že ta Yamaha má menší spotřebu,tak o 20%.Včera jsem jel 40km kolem řeky čistě teren a spotřeboval jsem 3 dílky z 10seti dílků na 630Wh baterii.Přípomoc byla cca 3/4.Kamarád 1/2 baterie vybité.

jedině tak. pokud jezdíš v terénu víc jak po asfaltu tak to chápu. Kola jsou moc pěkný ale já bych takový neužil.

Jojo když se podíváš v odkazu na odrážku technologie, jak je udělaný rám,kryt motoru,integrovaná baterie do rámu,držák zadního tlumiče,tak radost pohledět.
10640Wp=5940Wp Jinko 12x495Wp jihovýchod, 4690Wp Leapton 14x335Wp, cca 8000W 90ks vakuové trubice jihozápad, baterie štítkových 72kWh(Lifepo4 16x260Ah, trakční gel štítkových 1230Ah), Axpert Max 7200VA, Easun Isolar 5500VA
?
Franta2776
podporuje fórum

Příspěvekod JozefSK » úte srp 16, 2022 10:20 pm

Ahojte, prosim vas o radu.
Postavil som si doma FV malu elektraren na vystupe s napatim s modifikovanou sinusoidou - viewtopic.php?f=37&t=9296.
A docital som sa niekde, ze takymto napatim je mozne nabijat - ale iba modernymi nabijackami - elektrobicykle, kolobezky atd.
Ako spoznam, ze prave ta nabijacka co mam, ze tuto mozem napojit na zdroj s modifikovanou sinusoidou, aby som ho neznicil ?
Ide mi o to, ze moja mama jazdi na invalidnej trojkolke - nieco take: https://unizdrav.sk/tovar/3540/elektric ... gJ2VPD_BwE a ze ci mozeme toto nabijat z nasej FV elektrarnicky.
Dakujem za odpoved.
?
JozefSK

Příspěvekod Mars » pát srp 19, 2022 3:12 pm

Dobrý den!
Prosím uživatele SInewawe řídících jednotek o radu: Dá se k nim připojit nějaký Bluetooth modul? Pro ovládání přes nějakou aplikaci v mobilu. Případně je nějaká jiná cesta, jak je propojit s mobilem a ovládat tak nastavení? (USB kabel apod.).
Děkuji!
?
Mars

Příspěvekod unicast » pát srp 19, 2022 3:39 pm

JozefSK píše:Ahojte, prosim vas o radu.
Postavil som si doma FV malu elektraren na vystupe s napatim s modifikovanou sinusoidou - viewtopic.php?f=37&t=9296.
A docital som sa niekde, ze takymto napatim je mozne nabijat - ale iba modernymi nabijackami - elektrobicykle, kolobezky atd.
Ako spoznam, ze prave ta nabijacka co mam, ze tuto mozem napojit na zdroj s modifikovanou sinusoidou, aby som ho neznicil ?
Ide mi o to, ze moja mama jazdi na invalidnej trojkolke - nieco take: https://unizdrav.sk/tovar/3540/elektric ... gJ2VPD_BwE a ze ci mozeme toto nabijat z nasej FV elektrarnicky.
Dakujem za odpoved.

Jo, nabijecku muzes pripojit na modifikovanou sinusoidu, je to s nejvetsi pravdepodobnosti spinany zdroj a tomu to neublizi.
?
unicast

Příspěvekod JozefSK » sob srp 20, 2022 9:43 pm

Dakujem unicast za odpoved. Vyskusam. Radsej som sa opytal, nerad by som znicil mamke dnes uz jediny jej dopravny prostriedok.

Ak mozem, este sa chcem opytat. Z nabijaciek pre bicykle, kolobezky aj tie trojkolky idu 3 kontakty v konektoroch: jeden plus, druhy minus a ten treti je prosim naco ?
Rozmyslal som, ze keby som vyskladal z panelov potrebne napatie, ci by sa dalo nabijat tie bicykle priamo z panelov.
Ak to nie je prilis hlupa otazka, poprosil by som odpoved. Dakujem.
?
JozefSK

Příspěvekod kodl69 » ned srp 21, 2022 7:28 pm

Nevím co máš za nabíječku, ale zatím všechny nabíječky na elektrokolo, který jsem měl, nebo jenom viděl, měly pouze 2 dráty...
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Ex Powerjack 8kW (momentálně samodomo cca 6kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
?
kodl69
podporuje fórum

Příspěvekod JozefSK » pon srp 22, 2022 6:41 pm

kodl69 prekvapila ma tvoja odpoved: "2 draty", lebo ja si zase nepamatam, zeby som videl nabijacku na nejake E-vozitka s dvoma a nie s troma kontaktami v konektoroch. Preto som ti chcel pofotit nieco, co som mal po ruke. Napr. toto je moj 3kontaktny konektor na Ebicykli:
1 Ebike.jpg

Toto je napr. 3kontaktny konektor na jednokolke predavanej u nas (CE):
2 E1kolka.jpg
Az pri orezavani fotky v PC som na skatuli nabijacky zbadal obrazok zapojenia 3 konektorov, z ktorych boli nazaj zapojene iba 2.

No a nakoniec 3kontaktny konektor Ekolobezky:
Ekolobezka.jpg
A tu uz pri foteni som zbadal ten obrazok zapojenia tiez 3 konektorov, z ktorych boli zapojene iba 2. Tu si ale mozete vybrat, ci chcete mat plus vlavo, alebo vpravo ... :lol:

Tato skatula bola spojena skrutkami, tak som ju skusil rozobrat:
Ekolobezka2.jpg
Ano, skutocne do konektora isli iba 2 droty.

Takze kodl69, davam ti za pravdu.
Otazka uz len znie, či tie E-vozitka je mozne zapojit priamo na js fotopanely, alebo pre nieco to nie je dobry napad.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
?
JozefSK

Příspěvekod Atman » pon srp 22, 2022 7:25 pm

Samozrejme že je to zlý nápad, lionky prebiješ a skončil si, vždy potrebuješ nejaký medzičlánok aspoň hore orezanie na CV (konštantné napätie) napr. nabíjačka, mppt, pwm, napäťové relé alebo sedieť pri voltmetri a odpojiť pri dosiahnutí hornej hranice.
spolu 7kWp - JV 2kWp sklon 45°, JZ 5kWp sklon 55°, Victron Easysolar 5000/48V + Epever Ipower plus 5000/48V iba na vyťažovanie, Victron Bluesolar MPPT 150/35, Lifepo4 48V/560Ah cca 28kWh -16x 320Ah LiitoKala ( reálna kapacita 283 - 294Ah) + 16x 280Ah Eve na Victron Smartshunte.
?
Atman

Příspěvekod jahodovák » pon srp 22, 2022 8:28 pm

Pokud dobře funguje BMSk k tomu by nemělo dojít,to by mělo nabíjení odpojit,jediné co mě napadá,že by pokud bude takto odopojeno nabíjení nedojde k balancování článků,to ale záleží jakou BMS baterka obsahuje.
6,4kWp-
aexpert MKS,power jack 10 kw a cca 45kW LIFE A LION
?
jahodovák

Předchozí

Zpět na Mobilní elektrárny