Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned kvě 28, 2023 7:36 am
PavelR píše:Na to Tvým kole mě fascinuje jedna věc. Za ty prachy jim fakt nezbylo na blatníky světla a hlavně stojan? Kolo za 60 k budu někde opírat o zeď aby spadlo a poškodilo se? Nevím já tomu prostě nerozumím prostě drahá nepraktická věc.
kybos píše:PavelR píše:Na to Tvým kole mě fascinuje jedna věc. Za ty prachy jim fakt nezbylo na blatníky světla a hlavně stojan? Kolo za 60 k budu někde opírat o zeď aby spadlo a poškodilo se? Nevím já tomu prostě nerozumím prostě drahá nepraktická věc.
K základní ceně 63000 Kč jsem ještě něco připlatil a dokoupil jsem blatníky, odrazky, nosič a brašnu, stojan, držák nápojů a nechal jsem si vyměnit pneumatiky za prodejcem doporučený typ údajně vhodnější do terénu i na silnici. Nad osvětlením ještě váhám, zda použiji původní osvětlení z předchozího bezmotorového kola, nebo zda zakoupím nové. V prodejně nabízené osvětlení mne nepřesvědčilo. Subjektivně jsem získal dojem, že svítí mnohem hůře než to z mého starého kola. Navíc jako napájení používalo alkalické mikrotužkové baterie a jeho provoz by tak byl finančně náročný. Budu se muset poohlédnout po osvětlení napájeném nabíjecími články ve formátu 18650, když už výrobce nebyl schopen zařídit napájení osvětlení z baterie umístěné na kole.
Prodejcem doporučené a namontované blatníky mne poněkud zklamaly, jelikož po první jízdě terénem jsem měl celé záda od bláta až po hlavu. Na to jsem u svého předchozího horského kola nebyl zvyklý. Byly tam totiž blatníky poněkud delší a širší a hlavně funkční, takže po jízdě terénem jsem měl od bláta nanejvýš boty a část nohavic.
K plnému vybavení mi chybí ještě nějaké zvukové výstražné zařízení, jehož výběr mne ještě čeká.
Celé elektrokolo Crussis na mne dělá dojem, že je poskládané z komponent vyráběných na různých místech světa, které do sebe zapadají jen částečně. Například i přední a zadní blatník se montují odlišným klíčem. Takové kolo zřejmě nepochází z jedné konstrukční kanceláře, protože nad takovými detaily se nikdo ani nezamýšlel.
kybos píše:A 63000 Kč je pouze základní cena a kolo v tomto základním vybavení nesmí ani na silnici (bez blatníků, bez odrazek, bez osvětlení, bez nosiče, bez stojanu, bez držáku nápojů a se silničními pneumatikami nevhodnými do terénu). Za tuto cenu je jen zlehka sešroubované a to tak, že na něm bez hlášení závažných chyb (chyba čidla otáčení kola) není možno odjet ani z prodejny.
PavelR píše:Svetla resim nějaká jiná než mám. Přeci jenom mám tam baterku velkou. Představoval bych si něco co svítí jak motorka. Prostě ne že jsem vidět ale vidím dostatečně daleko abych i po tmě mohl mazat aspoň 40 a nebal se do čeho vletím.. Ideálně na těch 50V
unicast píše:Budeš to vracet?
Jinak moje zkušenost
1. určitě ne cross kolo. Pneumatika této šířky se naprosto přesně trefí do žlábku v tramvajových kolejích. Horské tímhle problémem netrpí.
2. ne elektroniku, která se snaží být chytřejší než majitel
3. ne 36 V, naopak čím vyšší napětí, tím lépe, klidně bych šel až na 52 V nominálních (a kdyby to elektronika zvládala, tak i na víc, zaznamenal jsem i 72V verze).
4. od Bafangu BBS02, BBSHD, M615 nebo M620, nic menšího
5. baterie... Totální čína bude postavená z bídných článků a moc nevydrží. Při koupi baterie, u které je deklarována výroba českým výrobcem v ČR, tento problém sice nenastává (moje má kolem 5000 km a jede šestou sezónu, pořád obstojně), ale zase si přihazuje vysokou marži. Takže přístí baterie stavím sám, dvě, jednu do rámu (box Shark Jumbo) a druhou do plechového boxu do mezipatra nosiče, obě zapojené paralelně, kabel alespoň 4 mm^2, lépe 6. články podle vlastní volby a předpokládané zátěže. Nabíječku asi zabuduji do kola napevno.
6. platforma kola samotného by měla být co nejrobustnější, váhu neřešit, ocelové rámy jsou levné a vydrží skoro všechno.
7. pneumatiky Schwalbe Marathon Plus nebo něco podobně pevného, že jsou těžší zase nevadí
8. na ráfcích a brzdách taky nešetřit
9. pokud to není full, tak určitě odpružení sedla Suntour NCX
10. pokud to kolo má plnit i dopravní funkci a mít velký dojezd, tak za zvážení stojí i triatlonová hrazda a triatlonové sedlo.
kybos píše:...jsem se odhodlal k otestování dojezdu kola...
kybos píše:ad 2. Co se týče elektroniky, nebylo v obchodě v podstatě nic na výběr a v této době jsem byl rád, že bylo vůbec nějaké kolo ke koupi. Dodací lhůty jiných, lépe vybavených typů byly v době nákupu delší než rok. Budu rád, když se s pomocí znalejších dostanu k informacím a postupům jak odblokovat limity v řídící jednotce.
ad 3. Také by se mi líbilo kolo s baterií na 48V (bylo by kompatibilnější s mou FVE), ale nic takového, co bych si mohl za přijatelnou cenu odvézt v prodejně nebylo.
kybos píše:ad 4. Na ceny vyšších modelů z příjmu důchodce nedosáhnu i tak jsem musel prodat jedno auto, abych měl na ten levnější model.
kybos píše:ad 6. Váhu kola jsem řešil tak, aby určitě nepřesáhla 30 kg, lépe by bylo dostat se do limitu 25kg, jelikož hodlám vozit kola na nosiči na tažném zařízení a tam je valná část nosičů poměrně striktně limitována hmotností jednotlivých kol.
kybos píše:ad 10. Nejsem výkonový sportovec, triatlon nejezdím. Cílím více na komfort a proto jsem ryze sportovní sedlo na kole vyměnil za pohodlnější.
mihlit píše:Hotová elektrokola jsou něco jako dotované FVE. Předraženo, ne úplně optimální komponenty a poskládat doma to jde lépe a za výrazně nižší ceny
unicast píše:kybos píše:ad 6. Váhu kola jsem řešil tak, aby určitě nepřesáhla 30 kg, lépe by bylo dostat se do limitu 25kg, jelikož hodlám vozit kola na nosiči na tažném zařízení a tam je valná část nosičů poměrně striktně limitována hmotností jednotlivých kol.
To má řešení. Sám jsi zmiňoval, že chceš prohazovat baterky, tak řešením tohoto může být přeprava baterek v zavazadlovém prostoru vozidla.
kodl69 píše:to Kybos: Baterka na mým kole jde jedním pohybem klíčem v zámku a druhým pohybem vydělat, poto to kolo má slabejch 20kg. I to je cesta. pak můžeš mít jednu baterku slabší, lehkou na krátký trasy, a druhou cestovní...
kodl69 píše:Pěkný kolo se středovým motorem, ale každej na to má jinej názor. Kolo s odruženým zadkem jsem nikdy neměl, a za podobný prachy bych si raděj od číňana koupil elektrický enduro, pro mě větší zábava než kolo, kde musím točit nohama, aby se zapnul slabej motor s omezením na 25km/h, a do pořádnýho kopce to do skoku nedostaneš... Elektromotorka kousek zdražila: https://www.meldius.com/home/228-elektr ... -12kw.html
to Kybos: Baterka na mým kole jde jedním pohybem klíčem v zámku a druhým pohybem vydělat, poto to kolo má slabejch 20kg. I to je cesta. pak můžeš mít jednu baterku slabší, lehkou na krátký trasy, a druhou cestovní...
Uživatelé procházející toto fórum: Applebot [Bot], CC [Bot] a 0 návštevníků