od JonasPP » pon zář 14, 2015 3:44 pm
OTO,aby sa tu ľudia neplietly.Pri plnych cykloch sa LiFePO4 baterka dožije ledva 1000 cyklov a spadne jej kapacita na 80%,ale to len v tom pripade ak sa dodržuju jej odporučane charge-discharge prudy a neprekračuju sa.Potom aj odporučana horna-dolna hranica napätia je ryskantna,lepšie je si od oboch držať odstup.Mam kamoša,z ktorym som si kupil v rovnaky čas taku istu bateriu aj z nabijačkov a Jemu ta baterka stratila kapacitu na polovicu v tejto dobe a Ja mam stale plnu kapacitu.Rozdiel je v tom,že Ja po každej jazde som to hodil pod nabijačku upravenu na 59,7v po dosiahnuti prepne na 56v,čo dava 4A prud.Original dava 5A a tlači do 62,4v a tam to drži.Kamoš bateriu použival až do odpajania a dokonca Ja som na svojej baterii najazdil viacej Km.Motory mame rovnake,okrem riadiacich,lebo on ma vstavanu.V skratke ak chcete aby sa vaša baterka dožila čo najviacej cyklov,tak ju nenabijajte do uplneho nabitia,nechajte tam malu rezervu,ale tak aby BMS začala reagovať. Vybijanie tiež nenechavajte až do odpojenia BMSkov,ale ak je to možne tak bateriu hodte na štavu vždy jak mate možnosť.To plati pre každy druh Litiovej baterie.Pri olove a NiCd to musi vrieť,tak neže to bude niekto spojovať z tymto.A aby som nezabudol,najhlavnejši zabijak Litioviek je prekračovanie odporučanych Prudov.To ak je napisane,že baterka zvladne 3C priebežne neznamena,že jej to neubližuje.Potom to dopadne jak u kolegu FUKUŠIho.Dal by som priklad z Li člankamy,ale tie maju toľko poddruhov,a každy sa inač sprava,tak len tolko: nenamahajte male kapacity,ale iba ich zľahka hladkajte a tak sa budu spravať aj k vam. Potom som ešte zabudol na paru otazok na mna. KAMILOS Riadiacu mam od kamoša E-BIKA (to je jeho prezyvka) a na 11,6Ah baterke poprosim viacej špecifikacii o baterke,ale aj tak to bude pre baterku utrpenie. dalšia reakcia LUI to aky mam dojazd pri maxime je teoreticky z prepočtu,lebo skus isť niekde 50km 50kmh na bajku po rovine a tak,že tam nebudeš mať prekažku,alebo chytreho Policajta čo sa bude na teba usmievať jak budeš vysvetlovať čo to maš pod zadkom. ROB.BRNO tak podla toho čo si spomenul,že maš 77v baterku tak neviem aky maš motor,lebo ak ten motor nedokaže,alebo ledva prekroči pri rekuperacii 80-90v,tak neočakavaj,že dajaka rekuperacia bude.Ja svoju nemam odmeranu,lebo sa Mi nechce prerabať pre to elektriku,ale ak 4A nabijačka mi dvihne na merači napätie z 53,7v na 54,1 a Jak rekuperujem pri 20kmh tak to stupne až na približne 55-55,2v . A tu je môj bajk
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Mix panelov podľa potreby zapojene -9,2kWp papierovo +-5,6kW skutočnych;
48v-PCM-80A+Axpert 2,4KW+PJ 6kW;Li-ion -11kWh
24v-PJ 5kW;NiCd -10kWh
12v-10A MPPT;sin~300W;PB 4kWh
-

JonasPP
-