Tak priznam sa,nie som tu na fore dlho,tak nemam to tu uplne cele preštudovane,ani tunak som to nečital cele,lebo od začiatku sa tu privela učastnikov tejto diskusie uplne plietlo,tak som to cele preskočil.Poviem iba toľko.Ja mam tiež elektrobajk a pomerne do tejto doby 4 roky.začnem od motora,ten mam tiež Magicpie ten najmohutnejši ktory maju pre bajky.Krmim ho riadiacou jednotkou z procesorrom INFINEON,Jednotka je nastavena nasledovne:30A,ale dava po uprave 28,rekuperacia PAS senzor,obmedzovač otačok a TURBO.Riadiacu krmim bateriou LiFePO4 20Ah 48v(52v-1Kwh).Bajk mam hlinikovi,ale masivnejši pre odolnosť,nie tie Al pliešky ako plechovica od monstera,ten je na 26palcovich kolesach a už len dajake doplnky ako wattmeter menič DC-DC LED osvetlenie kopec prepinačov a najhlavnejšia vec odrazka v kolese.Tak isto nik nepozna TURBO na bajku,tak ono to dokažu iba tie lepšie jednotky a tam Infineon patri,prida to o 10% zjednodušene povedane Vykonu a na ukor spotreby sa rozbehne bajk ešte o 25% viac ako je u bežnych jednotkach maximum.Proste povedane na original jednotke k motoru som šiel 43kmh a na Infineone z Turbom idem 52kmh.Len je tam skoro dvojnasobna spotreba,teda 18-20A po rovinke.Minimalny dojazd na takuto bateriu zo 110kg jazdcom a 38kg važiacim bajkom je 50km.Maximalny je podla šetrenia energiou bez šlapania okolo 120-150km,len nesmie sa v ceste ukazať kopec,lebo ten zožerie kopec šťavy.A pre tych čo tu plaču,že bajk ma veľku hmotnosť a motor dava odpor,tak ano maju pravdu,ale žeby sa to nedalo ušlapať je blud.Ja bez použitia motora dokažem šlapať 30kmh,alebo odšlapat v klude bez udesneho zapotenia 20km.potom tie dalšie famy zo začiatku tejto diskusie,že rekuperacia je na nič,že bez rekuperacie zajde dalej,tak toto som sa rehlil na plne pluca,lebo keby som nemal rekuperaciu tak dole kopcom odpalim kotučovky jedna radosť.Ak ma niekto hocijaku otazku na tuto temu tak ma v klude otravujte,lebo každu vec od baterie k motoru som už opravoval,tak okrem jemnej naprogramovanej techniky viem poradiť k hocičomu.Inak zaklad bajku je