Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob bře 25, 2023 9:32 pm
casper píše:To budou uhliky, ne potenciometr. Takto se projevuji ze jsou ojete.
ResHacker píše:Nechtělo se mi zakládat nové téma, tak to postnu sem. Řeším nabíjecí redukci z Mennekesu type 2 na Schuko (obyč zásuvku). Vím o schema na wiki a chci se jen zeptat, jak nejjednodušeji to jde zapojit, aby to fungovalo? Ideálně bez spínačů - prostě jen zapojit a můžu nabíjet. Fakt je, že rezistor 680Ohm mezi vodiči PP a PE už v konektoru zabudovaný je, takže jsem jen řešil odpůrek 880Ohm a diodu sériově mezi CP a PE. 880 jsem bohužel doma ihned nenašel, tak jsem to zkusil se 2ma 470Ohm rezistory v sérii, napevno přiletované bez spínače. Bohužel to takto nefunguje, nabíjecí stojan jen cvaká, jak to asi připojuje a odpojuje. V čem je problem? Je hodně důležitá hodnota právě oněch 880Ohm, nebo ten spínač? (Resp asi ne spínač jako takový, ale nějaká časová prodleva mezi zasunutim štekru a aktivací nabíjení...)... Díky za všechny rady, ideálně někdo, kdo to už bastlil a má praktické zkušenosti
ResHacker píše:Hmmm super... tak to hned stahuju...já ještě čekám na Davida (zde alias Fugase), abych se s ním dohodnul na předání poslední baterky a pak už snad konečně budu moct frrrrčet.. Jinak ještě k tomu Mennekesu, když to seřízneš, tak funguje pak i zámek na stojanech ČEZu? Je mi jasný, že to asi zapojit půjde, ale bude to tam i zamčený? Teď si právě přesně nejsem jistej, kde za dirka pro západku je...
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků