Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob úno 27, 2021 7:44 am
joseff píše:na teto fotce to vypada, jako bys tam ani ty spodni panely nemel - jsou dobre maskovane
kybos píše:Jaké máte praktické zkušenosti s odstraňováním sněhu z FV panelů? Já jsem je nainstaloval na vrchol střechy (pozice pro ometání nevhodná bez zvýšeného rizika, které nehodlám podstupovat) a chtěl bych se zeptat, zda má někdo zkušenosti s jejich elektrickým ohřevem (chod nakrátko), případně jiným způsobem odstraňování sněhu (například sprchováním vodou). Po letošním prvním sněžení zůstaly pod sněhem (sklon cca 45°) a kdyby to tak mělo zůstat celou zimu, bylo by to dost nešikovné.
LUI píše:joseff píše:na teto fotce to vypada, jako bys tam ani ty spodni panely nemel - jsou dobre maskovane
To preto lebo sú tam ešte neni.......
joseff píše:staci opravdu par takovych obnazenych mist a jak se panel vyrobou a slunickem zahreje, tak snih sjede.
JiříK píše:V adminově případě tomu pomáhají též poněkud diskutabilní tepelně-izolační vlastnosti střechyJá tomu musel pomoct. Na jedné střeše odmést dolní třetinu, pak to sjede samo, i když je pod mrakem. Na druhé střeše jsem na to vzal hadici. Teda poté, co jsem uvedl do chodu zamrzlý kohoutek
mypower.cz píše:Takto to vypada ted bez pomoci.. Rano to bylo zasypane 2cm snehu komplet cela strecha...
Podle fotografie to vypadá, že některé články dvou panelů (spodní řada) jsou celé zakryté sněhem. Kolik diod je v panelu použito pro přemostění těchto zakrytých článků? Není potom problém v tom, že pokud je takto částečně zakrytý panel paralelně připojen k jinému nezakrytému panelu (pokud nemá měnič vstupy pro více oddělených stringů s odděleným řízením MPPT), že tento celý panel (případně celý string) je v podstatě vyřazen z dodávky energie do měniče? Předpokládám, že panely jsou vzhledem k vlastnostem použitého měniče zapojeny sério-paralelně.
kybos píše:Podle fotografie to vypadá, že některé články dvou panelů (spodní řada) jsou celé zakryté sněhem. Kolik diod je v panelu použito pro přemostění těchto zakrytých článků? Není potom problém v tom, že pokud je takto částečně zakrytý panel paralelně připojen k jinému nezakrytému panelu (pokud nemá měnič vstupy pro více oddělených stringů s odděleným řízením MPPT), že tento celý panel (případně celý string) je v podstatě vyřazen z dodávky energie do měniče? Předpokládám, že panely jsou vzhledem k vlastnostem použitého měniče zapojeny sério-paralelně.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků