Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob srp 20, 2022 7:01 am
Soban píše:Jak to bude blbnout tak odpoj vždy nějaký string a budeš vědět který to dělá.
Podle mě zda při velkém napětí nepropouští nějaká dioda, nebo přímo panel, nějaký článek.
Soban píše:Ty hodnoty napětí jsou z měřáku nebo z displeje?
Měřák by na to neměl mít vliv, má velký vnitřní odpor tak by napětí neměl ovlivnit.
Tak stejně SW jsi to měl rozebrané, takže předpokládám bez napětí?
Pokud ne tak to kompletně odpoj od všeho a nech nějakou chvilku, pokud je to SW tak by se to mělo vzpamatovat.
Pak mě napadá jedině rušení a SW zblbne, co skusit místo měřáku tam dát nějaký RC člen co to bude dělat.
Soban píše:A proč by to muselo mít relé? Je to DC takže to obráceně přes panely téci z baterky nemůže (pokud panel je OK je to vlastně dioda) a regulaci proudu stejně dělá nějaký výkonový prvek.
Už jsi zkontroloval ty kondenzátory?
Už jsi zkontroloval ty stringy zda přes ně neprochází proud obráceně při maximálním napětí na stringu?
Už jsi to vyzkoušel bez přepěťovek?
Zkontroloval jsi co je na vstupu PV v tom regulátoru zda tam není nějaká součástka KO co má zabránit rušení - různé filtry.
cipis píše:No a když se mu nechce nad tím bádat, tak tam ten multimetr může nechat furt ... Kolik stojí? 200 Kč ten nejlevnější? To už pomalu vychází levněji, než ten čas ztrávený debatováním
bokser01 píše:Bez přepěťovek jsem zkoušel furt stejné. Musím koupit ten klešťák a zjistit více. Měnič jsem zatím znovu nerozebíral...
rva píše:Kdo má FV elektrárnu jako koníček, tak si pořídí DC klešťák...
Dagus píše:No typuju, že to dělají proto, aby předcházeli lokálnímu přehřátí.
Nebo opak, že se snaží minimalizovat ventilaci kvůli hluku na úkor teplot. Do toho hold nevidíš.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků