Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned bře 26, 2023 7:42 am
mypower.cz píše:....... Stale to nic nemeni na faktu, ze slunce nam fakturu za elektrinu proste nevystavi....
střídač_N píše:mypower.cz píše:....... Stale to nic nemeni na faktu, ze slunce nam fakturu za elektrinu proste nevystavi....
Tak jsem to konečně !!! pochopil i já. Stačí jen dva dráty ze slunce a je po všech ekonomických problémech. Ještě, že ty dva dráty ze slunce nic nestojí, nebo, že by taky je chtěl někdo zaplatit? Už už jsem se radoval, že problematiku "nam fakturu za elektrinu proste nevystavi" mám zmáknutou a zase jsem v koncích.
střídač_N píše:mypower.cz píše:....... Stale to nic nemeni na faktu, ze slunce nam fakturu za elektrinu proste nevystavi....
Tak jsem to konečně !!! pochopil i já. Stačí jen dva dráty ze slunce a je po všech ekonomických problémech. Ještě, že ty dva dráty ze slunce nic nestojí, nebo, že by taky je chtěl někdo zaplatit? Už už jsem se radoval, že problematiku "nam fakturu za elektrinu proste nevystavi" mám zmáknutou a zase jsem v koncích.
PavelR píše:Dival jsem se do majlu a nic majl od distribuce@sun.comneprisel
To není jen tak postavit tepelnou elektrárnu na huhlí, to máte cement, cihlu, šutr, železo plechové, železo profilové, trubky, rošty, a pak kouřový ventilátor, dmychadlo....... a ten kotel co se v něm ta voda vaří, tak ten milý kybosi je za pár let propálenej a těch generálek na něm ........ Takže moc ekologická ta tepelná elektrárna není. A to jsme zatím ani nezatopili, jen řešíme stavbu a údržbu........ Kdo je víc? Akumulátor, nebo tepelná elektrárna?kybos píše:Admine, to uhlí chápej jen jako určitou formu akumulace energie, která se u FVE řeší formou chemického akumulátoru. I v tomto případě akumulace nutně vznikají náklady na těžbu surovin a následné likvidace opotřebených akumulátorů. I akumulátory je potřeba dopravovat (a není to tak snadné jako u uhlí, je to nebezpečný náklad). Surovin pro výrobu současné technologie chemických akumulátorů je také omezené množství, dokonce bych si troufl tvrdit, že lithia je alespoň u nás k dispozici méně než uhlí.
Joskob píše:Energia z fve je zdarma. Zaratávať do ceny el. energie z fve cenu HW fve je scestné a nelogické.
Ak by sme to chceli brať takto, tak by sme museli potom do ceny plynu zarátať cenu prípojky , kotla, radiátorov, plynove revizie a všetkého s tým súvisiaceho. Po 15 rokoch sa mi napríklad pokazil kotol a musel som kúpiť nový. Takže podľa tejto logiky koľko má vychádza m³ plynu ?
To isté platí pri vode aj energie z DS. Či už sú to priame náklady pri stavbe nového domu. Alebo nepriamo započítané do ceny domu kúpeného. Jednoducho tu inštaláciu vody plynu a elektriny niekto zaplatiť musel.
Tak či tak je to môj investovaný majetok, s tým rozdielom ,že za vodu, plyn a energiu z DS musím naďalej platiť ,ale za energiu zo slnka nie!
Ak si vykopem studňu a budem z nej vodu ťahať ručne tiež bude zadarmo.
Ak Si na záhrade nasadím dreviny ktoré budem ručne píliť a následne s nimi kúriť tiež tu bude zadarmo. A studňa s kotlom na tuhé palivo je zase len môj majetok, ktorý vlastním.
camel1cz píše:PavelR píše:Dival jsem se do majlu a nic majl od distribuce@sun.comneprisel
Slunce koupila nějaká vědma, zkus hledat distribuce@oracle.com
camel1cz píše:NOPARasito píše:Slunce koupila nějaká vědma, zkus hledat distribuce@oracle.com
Jo blbka ze Španělska. Přitom světová úmluva je ze se planety atd. nedaji kupovat.
Klasika "parazitní" pristup cloveka.
PavelR píše:Tipuju ze po vynalezu trosku pouzitelneho pohonu toto jiz platit nebude
mypower.cz píše:camel1cz píše:NOPARasito píše:Slunce koupila nějaká vědma, zkus hledat distribuce@oracle.com
Jo blbka ze Španělska. Přitom světová úmluva je ze se planety atd. nedaji kupovat.
Klasika "parazitní" pristup cloveka.
Od koho ze to vlastne koupila? Ja prodavam Proximu centauri. Prodam samozrejme nejvyssi nabidce. Zaciname na miliarde miliard USD. Ma nekdo zajem?
mypower.cz píše:Španělka koupila Slunce, chce vybírat daně od jeho uživatelů
NOPARasito píše:----- Kdyby tehdy.......
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků