Stránka 1 z 1

Vypnutí přetoku do DS

PříspěvekNapsal: sob čer 06, 2020 12:33 pm
od Meroj
Zdravím všechny, vzhledem k tomu že, za přetoky do DS nám nikdo nic neplatí chtěl bych přetoky vypnout.
Přijde mi blbost zatěžovat a ničit střídač když z toho nic nemám. Když tak mě opravte...

Máme FVE sestavenou z 18ks panel IBC Monosol 315 VL5 + Infinisolar 10kw + 3ks Baterie PYLONTECH US2000

Je tam i předpokládám nějaký wattrouter (viz. foto) který v případě přetoku přepouští proud přes 3x SSR relé do topné spirály v 160L bojleru. V zimě se bojler nahříval z UT takže jsem to neřešil. Teď ale když je slunce podstatně víc, tak při nabití baterií na 100% jde do sítě např. 2kw ale do bojleru nic. Až když se slunce pořádně opře tak se pouští z každé fáze přetok na bojler. Stejně ale jde poměrná část do DS. Nevím jak střídač zjišťuje poměr kolik do DS a kolik na bojler.
Pravděpodobně DS má vyšší prioritu než bojler.

Pokud přetoky chci vypnout, změním v nastavení Infinisolar - "Grid-tie with Backup II." pouze na "Off-Grid" ? Nebo ještě je potřeba něco změnit?

Jak je to potom s přebytkem napětí na panelech?
Pokud budou baterie na 100% a bojler bude taky nahřátý, nebude střídači vadit, že se vyrobená energie nemá kde spotřebovat? ::rolleyes::

Re: Vypnutí přetoku do DS

PříspěvekNapsal: sob čer 06, 2020 6:09 pm
od zbek
Ja mam na goodwičku přímo v menu nastaveni jestli povoluji přetok a kolik . Když zakážu přetok tak měnič funguje tupěji prostě nema v danou chvilku kam výkon vyzářit , tak jsem je nechal povoleny a cca 1 až 3kwh za den věnuji Eonu a kolem 1kwh si zas koupím :eek2:

Až když se slunce pořádně opře tak se pouští z každé fáze přetok na bojler Tak tady musiš lepe vyladit wattrouter :oops:

Když zakážeš přetok tak ti pravděpodobně nebude fungovat watrouter

Re: Vypnutí přetoku do DS

PříspěvekNapsal: ned čer 07, 2020 12:04 am
od ikovlabs
Zavidim - po mne chtel CEZ za pretoky jeste zaplatit :-)

Re: Vypnutí přetoku do DS

PříspěvekNapsal: ned čer 07, 2020 8:01 am
od ota
ikovlabs píše:Zavidim - po mne chtel CEZ za pretoky jeste zaplatit :-)

A kolik po tobě z ČEZu chtěli?
Zaplatit za dodané kWh?
Nebo pokutu 1800kč za maximální dodávku ve čtvrthodině, což mohlo být směšných pár Wh?

Re: Vypnutí přetoku do DS

PříspěvekNapsal: ned čer 07, 2020 8:15 am
od Killingman
Tak ono ani když ten výkup máte aktivní tak to není žádný terno...

Obrázek

Re: Vypnutí přetoku do DS

PříspěvekNapsal: ned čer 07, 2020 9:22 am
od diablo007
Takže pokud za službu výkup platíš a dodas málo tak vlastně ještě prodelas

Re: Vypnutí přetoku do DS

PříspěvekNapsal: ned čer 07, 2020 1:57 pm
od Meroj
Trochu jsem to doladil, zmenil prioritu bojleru tak uvidim. Nasel jsem i firmy co vykupuji el. 500kc za 1MWh v pripade prechodu k nim i 1000,-kc ale vubec netusim kolik toho vyrobím navic v provozu je FVE nekdy od listopadu. Takze jen sonduju jestli to ma cenu hledat nekoho na vykup nebo ne. Snazime se vyuzit maximum pro vlasni spotrebu dle pocasi..