Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř úno 01, 2023 6:51 am
mopadzi píše:Proč Studer? Protože je to stejně jako Xantrex držák. Na ceny nehledte. Kupuji za úplně jiné než jsou u nás v shopech. Studer má nepřeberné množství parametrů.... to je to si musím nastudovat, Ale domívám se, že nabíjet budu muset jinou nabíječkou, chci blokování nabíjení při vysokém tarifu DS.
mopadzi píše: Rád bych dokončil svou FE v konfiguraci: 9 ks panel poly 250W. Tristar 60A nabíječka, Studer XTM 4000-48V, 16ks Lifepo4 200Ah.
mopadzi píše: Furt jsem čekal na měnič. Bohužel z Alrexu se ho nedočkám...
kybos píše:mopadzi píše: Furt jsem čekal na měnič. Bohužel z Alrexu se ho nedočkám...
Jaké jsou problémy s měniči od Alrexu?
mopadzi píše:...
hybridní měnič má tu vlastnost, že pokud nestačí výkon A kapacita baterek tak si vezme zbytek z DS. Jaké jištění máte na mysli?
joseff píše: pokud je Studer neustale "pripojeny" k DS (tzn. sepnute transfer relay)..., tak si z DS neustale bere nejakych 0,3 - 0,7 A.
SJM píše:To je nějakých 70W -150W, docela hodně, musí to i pěkně topit.
mopadzi píše:ještě jsem se tam nedostal...tak během několika dní, mám to furt nějaké šroubované...
jinak mám debilní otázku: představte si situaci: Nabíječ ukončil nabíjení baterky jsou nabité...slunce svítí a vyrábělo by se...Měnič maká z baterek? Není u někoho (xantrex, Studer) vazba mezi měničem a nabíječem, taková aby při odběru z baterek do měniče v případě, že je kapacita na straně FV pole dovolila nabíječi nabíjet?
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků