Miyuki píše:Má někdo kapilární případně nanofiltrační membránu ?
Aktuálně se rozhoduju jakou úpravu zvolit, RO je pro mě nevhodná, chci zajistit nezávadnost vody na pytí a vaření
Bude potřeba detailní rozbor, ale uvažuju jestli bude stačit "bežněj" 0.1um keramickej filtr, kapilární membránu s cca 20nm a nebo nanofiltrační membránu která už ale odstraní cca půlku minerálů
Já používám RO ,sice jsem si jí pořídil kvůli přípravě velmi čisté vody na výrobu KS ale protože jsem se o to zajímal více,jsem zjistil že takto upravenou vodu je možno bez nejmenších problémů používat na vaření,podleněkterých se tím vyluhuje víc potřebných látek než z tvrdé vody.Jeden známý si ale ke mě pravidelně jezdí a používá ji jen k pití,na dotaz proč pije tuto vodu by bylo vysvětleno že z těla vymeje nastřádané nečistoty a minerály které jsou třeba v těle zůstanou,vyléčil se prý tímto.A to navzdory tvrzení vědců,že dojde k vyplavení všech minerálů z těla.Na netu jsou různé články,které toto potvrzují ale i opačné,které před tímto varují,je tedy na každém jak se rozhodne.Ono je třeba se podívat kdo kterou recenzi píše,jiné zkušenosti písou lidé kteří se tím vyléčili a jiné majitelé vodárenské struktury,kteří mají zájem prodávat své zboží a mají z toho zisk.Každý člověk je totiž jiný a co je pro jednoho dobré,nemusí jinému vyhovovat....