Dotaz , když máte kombinaci podlahovka + radiator jsou potřeba 2 čerpadla že ? Nebo to lze zapojit za sebou ?
A k té podlahovce nemám s ní vůbec žádné zkušenosti , proto mám dotaz když bude akumulační nádrž nahřáta třeba na 70°C , nebude to pro podlahovku problém ? Někde jsem četl že má maximálku 50 °C , to bych tu ohřátou vodu musel zase ochladit ? To mi příjde divné ....
Ještě upřesnění chata je podobná té Adminově jen se mi zdá trošku větší ( podle střechy )
také je velice dobře zaizolována a zateplena . ( Nové dveře ,okna atd . )
Takže rakapitulace :
Zdroje tepla budou 2Fototermické kolektory
Krbová vložka s výměníkem ( já bych taky raději kotel na peletky = skoro žádná starost ,ale přítelkyně je neoblomná
Akumulační nádrž zatím mi padla do oka tato LMT 500 i s nerezovým výměníkem pro TUV nebo je možnost smaltovaného výměníku . ( otázka je který je lepší ? )
http://akumulacni-nadrz.cz/lmt-0500-2v.phpTopení nejspíše kombinaci podlahovky a menších radiatorů . ( pravda že do podkroví dávat podlahovku je zbytečnost , stejně tam bude teplo od spoda .
Čerpadla Vůbec netuším kolik na tento sytém budu potřebovat čerpadel , ale odhadnu

1 na Fototermiku , 2 od krbu k akumulačce , 3 z akumulačky do topného okruhu ....
Je na čase zbastlit nějaké to schéma , zítra se do toho pustím .
Přeji všem dobrou náladu i při vcelku chmurném počasí ..

Měnič/nabíječ Victron Energy MultiPlus 48V/4500W , Victron Blue Solar MPPT 150/70 , zatím nezapojeno ...