jose píše:Nevyplatí se spíš použít normální tepelné čerpadlo s cenou jen o trochu vyšší, které zvládne nejen ohřev TUV, ale i vytápění celého domu? Poháněl bych to FV panely, které do určité míry taky fungují i když je zataženo.
Zdravím!
Ono to je obyčajné tepelné čerpadlo vzduch-voda, len je použitý iný výparník. Ja som v inom vlákne:
http://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f=37&t=1215#.UYJtCqImTKg prezentoval moje riešenie. Neriešil som ohrev vody, lebo na to mám termický systém. Je tam riešené kúrenie a chladenie troch miestností s menšou (100l) akumuláciou. Použité TČ (najmenšia klíma), ma stálo 300 Euro aj s konzolou a trubkami. K tomu bojler, 2 čerpadlá, 13m 18mm Cu trubky s izoláciou, nejaké fitingy, dva kondenzátory použité ako chladiče, výmenník, solárna kvapalina a nejaká elektrika. Ostatné bola len moja práca, ktorú som si neúčtoval

. Celkovo to nebolo ani zďaleka 1000 Euro. Ak by to malo kúriť len do bojlera, bolo by to o dosť lacnejšie.
Prajem všetkým veľa slnka.
PS.: U nás práve padajú krúpy a v celej dedine sme asi jediný dom s elektrinou. Prekladajú nejaké stĺpy na 22kV vedení.

Príjemný pocit napriek plánovanej 7-hodinovej odstávke som si zohrial obed a pri ňom pozrel správy v TV.