Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon lis 28, 2022 10:35 pm


Studer informacie

Regulátory Studer
Předchozí

Re: Studer informacie

Příspěvekod Kobra23 » stř srp 17, 2022 9:31 pm

Tak vydrž a ono se to zprovozní.
Uživatelský avatar
Kobra23
 
Příspěvky: 424
Registrován: ned úno 12, 2017 9:32 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod milhaus » čtv srp 18, 2022 11:12 am

Charlie_XZ píše:
Kobra23 píše:Pokud jsi to dělal dnes a na kartě ještě nejsou data, které by byly přeneseny do cloudu Studeru, tak to dělá.
Zkus to zítra nebo pozítří.


Díky za reakci, už je to dva dny, každopádně úplně bych nečekal že absence dat je důvod proč by měla aplikace spadnout ...

Musí se někde něco nastavovat aby chodily kompletní data, na webu vidím dashboard, ale když kliknu na záložku datalogs, dostanu hlášku "Unfortunately there is no data" a jediný co tam je je položka "upload datalog files"


Mohu se kouknout do nastavení , zda je to dobře nastavené aby to ty data odesílalo...
Ale potřebuji sdílet tvoji instalaci... abych ji viděl.
Klidně přes SZ.
Mělo by to ale makat...
?
milhaus
 
Příspěvky: 236
Registrován: úte úno 05, 2013 8:32 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod Charlie_XZ » čtv srp 18, 2022 8:22 pm

Tak data dotekly s třídenním zpožděním a aplikace přestala padat (data z prvního dne tedy z nějakého důvodu schází) , čekal bych tedy že firma jako je Studer bude mít ošetřený případ že nejsou data - nejsou grafy trošku lépe, ale co, už to funguje :)

Díky moc za reakce
?
Charlie_XZ
 
Příspěvky: 30
Registrován: pon led 06, 2020 5:58 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod Charlie_XZ » čtv srp 18, 2022 8:28 pm

Můžete prosím doporučit nějakou BMS která by podporovala CAN komunikaci kompatibilní se Studerem ?
Mám akumulátor skládaný z lifepo4 článků 120 AH 3P16S ...
?
Charlie_XZ
 
Příspěvky: 30
Registrován: pon led 06, 2020 5:58 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod dave » čtv zář 01, 2022 10:57 am

Ahoj,

Rad by som sa spytal na nasledovny "problem"

Pridal som 4ty XTM 4000-48 a zaclo mi v apke / portaly ukazovat maly 0.01 - 0.02 kw odber z Gridu.
Mam samozrejme Elektromer z Grid ale ten ukazuje 0.

Ked vypnem ten 4ty XTM, tak ukazuje zase 0kw.

Robi to niekomu tiez?
Je to 2nd hand takze asi to nebude 100%

Skusal som aj Studer support ale ignore, neriesia nic

dik
bug.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
?
dave
 
Příspěvky: 57
Registrován: stř úno 22, 2017 4:29 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod bol-St » čtv zář 01, 2022 11:58 am

Já mám 2 ks XTM a také mi aplikace pořád ukazuje odběr z gridu 0,02 KW. Ale v součtu za celý den je tam pak stejně 0.
?
bol-St
podporuje fórum
 
Příspěvky: 252
Registrován: čtv bře 20, 2014 7:20 am
Bydliště: Hlučínsko

Re: Studer informacie

Příspěvekod milhaus » čtv zář 01, 2022 12:09 pm

Tento problém jsem popisoval , lepe řečeno dal jsem návod jak na úpravy měření na druhém fóru .
(Studer obecně- strana č.6.)
Naposledy upravil milhaus dne čtv zář 01, 2022 12:16 pm, celkově upraveno 1
?
milhaus
 
Příspěvky: 236
Registrován: úte úno 05, 2013 8:32 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod dave » čtv zář 01, 2022 12:12 pm

@bol-St: ano realne netaha nic, ale prijde mi to nejaka HW chyba nejakeho komponentu v XTM, lebo ostatne 3ks to nerobia :sm1:

milhaus píše:Tento problém jsem popisoval , lepe řečeno dal jsem návod jak na úpravy měření na druhém fóru .


tak daj prosim link, pozrem nato , dik
?
dave
 
Příspěvky: 57
Registrován: stř úno 22, 2017 4:29 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod Charlie_XZ » pát zář 09, 2022 6:23 pm

Charlie_XZ píše:Můžete prosím doporučit nějakou BMS která by podporovala CAN komunikaci kompatibilní se Studerem ?
Mám akumulátor skládaný z lifepo4 článků 120 AH 3P16S ...


Má někdo tip prosím ? Našel jsem na aliexpress nějakou šíleně drahou BMS co by snad měla umět se studerem komunikovat, jak to řešíte vy, nikdo nemá skládanou baterku ?

Díky moc
?
Charlie_XZ
 
Příspěvky: 30
Registrován: pon led 06, 2020 5:58 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod bol-St » čtv zář 15, 2022 10:16 am

dave píše:@bol-St: ano realne netaha nic, ale prijde mi to nejaka HW chyba nejakeho komponentu v XTM, lebo ostatne 3ks to nerobia :sm1:

milhaus píše:Tento problém jsem popisoval , lepe řečeno dal jsem návod jak na úpravy měření na druhém fóru .


tak daj prosim link, pozrem nato , dik

Nastavil jsem to takto a ukazuje 0:

Ac-in.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
?
bol-St
podporuje fórum
 
Příspěvky: 252
Registrován: čtv bře 20, 2014 7:20 am
Bydliště: Hlučínsko

Re: Studer informacie

Příspěvekod brin » sob zář 24, 2022 8:22 pm

Zdravím, uvádím do provozu jednu elektrárnu se Studery ze Secondsolu a mám dotaz. Jeden je jako nový, žádný problém, ale druhý má na desce zjevně odpálený jeden tranzistor a možná jsou chycené i další. Přemýšlím, jestli ho rovnou opravovat nebo ho zkusit zapojit a spustit i takto a opravit později, máte s tím někdo zkušenosti? V té kaskádě je těch tranzistorů hromada, selhání jednoho hádám není kritické. Přinejhorším ho odepíšu na náhradní díly a vezmu další...
?
brin
 
Příspěvky: 920
Registrován: sob úno 18, 2012 3:59 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod mobilik » sob zář 24, 2022 9:45 pm

Ja by som ho radšej dal dokopy ako riskovať.

Aj keď si myslím že pokiaľ nebudu paralelne spojené tak sa nič neudeje a pôjde to.
Čo bolo bolo, bude len horšie...
?
mobilik
 
Příspěvky: 2586
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)

Re: Studer informacie

Příspěvekod teapack » ned zář 25, 2022 3:10 am

Já měl taky jeden Studer se třemi odpálenými tranzistory. Při prvotní zkoušce, než jsem ho rozebral bez problému běžel. Teprve poté při vizuální kontrole jsem si toho všiml. Krom tranzistorů bylo nutno vyměnit i příslušné odporové sítě (odpor u vypáleného tranzistoru byl špatný). Výměna nebyla nijak složitá, jen to chtělo desku hodně prohřát.
Je tedy pravděpodobnost, že měnič bez problému pojede, ale vzhledem k tomu, že je to celkem snadno opravitelné, bych tranzistory vyměnil (plus ty odporové sítě).
?
teapack
 
Příspěvky: 50
Registrován: ned říj 17, 2021 1:09 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod brin » ned zář 25, 2022 8:30 pm

Tak měnič normálně jede. Až se k tomu dostanu, tak ho odstavím a opravím, ale zatím asi neřešit... Zřejmě mají docela velkou redundanci.
?
brin
 
Příspěvky: 920
Registrován: sob úno 18, 2012 3:59 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod drcvach » pon zář 26, 2022 2:57 pm

brin píše:Zdravím, uvádím do provozu jednu elektrárnu se Studery ze Secondsolu a mám dotaz. Jeden je jako nový, žádný problém, ale druhý má na desce zjevně odpálený jeden tranzistor a možná jsou chycené i další. Přemýšlím, jestli ho rovnou opravovat nebo ho zkusit zapojit a spustit i takto a opravit později, máte s tím někdo zkušenosti? V té kaskádě je těch tranzistorů hromada, selhání jednoho hádám není kritické. Přinejhorším ho odepíšu na náhradní díly a vezmu další...

Ahoj, a to byly ty XTMka za 590Eur tj neodzkoušené nebo ty po kontrole za 790Eur? Jestli se vyplatí si připlatit?
Díky,
P.
?
drcvach
 
Příspěvky: 3
Registrován: čtv kvě 26, 2016 12:06 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod brin » úte zář 27, 2022 12:21 pm

Když jsem kupoval já, tak to ještě neměli rozlišené :) A byly ještě levnější.
?
brin
 
Příspěvky: 920
Registrován: sob úno 18, 2012 3:59 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod dave » úte zář 27, 2022 1:04 pm

bol-St píše:
dave píše:@bol-St: ano realne netaha nic, ale prijde mi to nejaka HW chyba nejakeho komponentu v XTM, lebo ostatne 3ks to nerobia :sm1:

milhaus píše:Tento problém jsem popisoval , lepe řečeno dal jsem návod jak na úpravy měření na druhém fóru .


tak daj prosim link, pozrem nato , dik

Nastavil jsem to takto a ukazuje 0:

Ac-in.jpg


dik skusim to...

BTW je nejaka moznost ked mam 4x XTM aby som si pozrel hodnoty kazdeho jedneho zvlast?

Pre zmenu:
Co mi niekto radil, ze treba vsetky odpojit a konfigurovat len ten jeden co robi problem.
Teda asi cez RCC priamo najst param "1605" a tam dat -4 ?

ak by to slo bez odpajania nejako bolo by to fajn , dik ;)
?
dave
 
Příspěvky: 57
Registrován: stř úno 22, 2017 4:29 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod milhaus » čtv zář 29, 2022 7:13 pm

dave píše:
dik skusim to...

BTW je nejaka moznost ked mam 4x XTM aby som si pozrel hodnoty kazdeho jedneho zvlast?

Pre zmenu:
Co mi niekto radil, ze treba vsetky odpojit a konfigurovat len ten jeden co robi problem.
Teda asi cez RCC priamo najst param "1605" a tam dat -4 ?

ak by to slo bez odpajania nejako bolo by to fajn , dik ;)


Obávám se , že bez odpojení ze zběrnice -komunikace mezi XTM to nastavovat , nebo vyčítat nepůjde.
Není to ale nic složitého . Instalace přes RCC komplet OFF , potom pouze do jednoho XTM zapojit jen RCC a měřit a nastavovat.
Není potřeba odpojovat od baterií nebo něco podobně komplikovaného.
?
milhaus
 
Příspěvky: 236
Registrován: úte úno 05, 2013 8:32 pm

Předchozí

Zpět na Studer

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'