Stránka 42 z 42

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: ned kvě 23, 2021 6:47 pm
od Dex88
Jak mi milhaus vysvětlil. je to nezávyslot každého měniče zvlášt na povely. :-)

Taže já si myslím že při paralelním zapojení to asi nebude mít smysl.

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: ned kvě 23, 2021 6:52 pm
od milhaus
mopadzi píše:1462 Multi inverters independents. Need reset {1468}....Můžeš to rozvést? V případě víc měničů na jednu fázi má být YES?


Záleží pokud je to žádoucí aby každý měnič nezávisle se připojovat nebo odpojoval třeba od sítě , nebo usínal do standby režimu... Při 3F zapojení XTM.
Pokud jsou na spotřebě domu přítomný nějaké trifaz spotřebiče (třeba motory) bude asi lepší nechat NO a povolený integrální režim.

V případě více měničů na jedné fazi to nebude mít žádný vliv, pokud si dobře pamatuju dle testů. Jen je fajn funkce 1547 aby mohly další měniče usínat dle zatížení.

Mohl také mít vliv ten reset 1468 někdy se setkávám s tím že se po různých změnách nastavení v některých. Instalacích některé parametry jako nezapíší a nejsou aktivní...
:dontknow:

Re: Studer informacie XCOM-CAN

PříspěvekNapsal: pon kvě 24, 2021 11:54 am
od mopadzi
Budu přecházet z BSP na XCOM-CAN. Má někdo zkušenosti? BMS Pylontech , naswitchovat umím. Nastavuje se něco v parametrech? nebo to už převezme xcom-can z BMS? Děkuji za rady a postřehy z praxe

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: pon kvě 24, 2021 12:52 pm
od bol-St
Musíš nastavit v Xcom-CAN ty 2 přepínače uvnitř na Pylontech. Když to není správně tak komunikační led svítí červeně.
Jinak celé nastavení z BMS se přenese.

22.jpg

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: pon kvě 24, 2021 7:18 pm
od mopadzi
hlásím částečný úspěch....vše funguje jen proud ukazuje odhadem tak 10x větší....vrátil jsem se zpět. budu laborovat s protokoly...jen mi potom druhý měnič začal blbnout s uspáváním a probouzením... musel jsem vypnout 1547 na NO. BMS není Pylontech..jen "Pylontech kompatibilní.." Ale umí i jiné CANy

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: úte čer 15, 2021 2:22 pm
od ferrys
Zdravim panove - zkousel nekdo pripojit treba pylontech pres 485i ? to asi nebude delat stejny veci jako xcom-can... ale usetril by se hub... kdyz je vice packu...

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: čtv črc 01, 2021 11:15 am
od mopadzi
rozchodil jsem XCOM-CAN s mými BMS, už to ukazuje správně, ale na portálu mám stále BSP....jak zresetovat portál?
Celý portál je nějaký nakoplý, neukazuje mi Variotracky

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: čtv črc 01, 2021 1:14 pm
od DanoP
To komunikujes s XCom-Can v BMS mode (Studer BMS protocol), t.j. posielas charge control frame, discharge control frame, ..., alebo pouzivas Studer Public Protocol for Xcom-CAN, co je obdoba protokolu pre seriovu komunikaciu (cez XCom-232i) ?

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: čtv črc 01, 2021 5:45 pm
od mopadzi
XCOM-CAN je nakonfigurovan na Pylontech protokol. Ale budu to muset ještě doadit
během dne mi to hodilo Overvoltage. Asi to nechám řídit Studerem...tak přepnuto do Activity inspect

z logu baterek jsem zjistil, že to nabíjelo naplno až do overvoltage....Pylon se s tím nesere, kupte si další
nebo je chyba ještě někde jinde. skusím nastudovat CAN a mrknout co to posílá

Re: Studer informacie

PříspěvekNapsal: čtv črc 01, 2021 6:46 pm
od mopadzi
portal korektně funguje až s novým GUID