Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát úno 03, 2023 6:47 pm
volente píše:........Nějak nevím, při tomto stavu, proč by mně měla trápit vlastní spotřeba Axperta 50W.
marsyn píše:Spíš mi šlo o vaše konrétní řešení, čili jen popis. Například
kybos - 7,5 kWp poly +3x Tristar MPPT60 (>30 MWh) + 48V VRLA 540 Ah + LiFePO 300 Ah + UPS 6kW - co je to za UPS, zkušenosti, dneska byste volil?, vidím dvoje baterky jak je to zapojené ... a podobné otázky/odpovědi
marsyn píše:3) spotřeba naprázdno - tady by si chtěl ale ujasnit situaci. Pojmy volnoběžná spotřeba, spotřeba naprázdno apod. Příklad Axpert 3kVA zátěž žárovka 50W mám chápat tak že bude z baterky odebítat ca 100W a když žárovku odpojím tak 50W? No a jak to bude u Victrona 3kVA za stejných podmínek má někdo změřeno ?
marsyn píše:
2) napětí systému 24/48V - dražsí, žravější 48V měnič, ale zas třeba lepší poměr cena/výkon pro regulátor atd.
marsyn píše:1) velikost instalace - postupně růst nemusí být až tak výhodné jak jsem si myslel. Když je systém dost velký, tak se sítě ani nepřepínají. Mám trochu filozofický problém investovat řekněme 100tis, když se objevují zprávy o zrušení cel na panely z číny, objevují se čím dál častěji levné baterky z elektroaut aut ...
kybos píše:.........Drobnosti jsou pro hračičky.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků