Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob bře 25, 2023 12:15 am
PavelR píše:Vidíš. Pravda.
No třeba by ti pan Li-u nějaký papíry i CE poslal kdyby se člověk optal.
Dagus píše:PavelR píše:Vidíš. Pravda.
Je faktem, že Číňan dokáže namalovat ledasco. Dalším faktem je, že na to stejně nebudu mít patřičné oprávnění k tvorbě dokumentace. No v tomto směru mi přijde, že už nikdo si nic nesmí udělat, protože co kdyby.
Dagus píše:PavelR píše:Vidíš. Pravda.
Je faktem, že Číňan dokáže namalovat ledasco. Dalším faktem je, že na to stejně nebudu mít patřičné oprávnění k tvorbě dokumentace. No v tomto směru mi přijde, že už nikdo si nic nesmí udělat, protože co kdyby.
Dagus píše:A prosimtě jak se na tenhle přepínač dívá revizní technik? Ty to precijen děláš na profesionální úrovni, tak se ptám. Přijde mi to jako nerevidovatelné, pokud se o to zařízení bude revizní technik zajímat.
Teď jsem si našel hezkej blog o vysvětlení pojmu tn-c tn-s tn-c-s. Bylo mi záhadou ta tn-s jak jsi psal že máš za. Ono pokud má měnič ground relay, tak je i za měničem tn-c a pak se může pokračovat v tn-c-s, ale tn-s by to bylo jen pokud by nebylo ground relay a to by byla asi IT síť, pokud by se jelo offgrid ne? Ale tn-s už se z toho asi stát nemůže ne, respektive možná jo bez ground relay a když jede na aku, ale jak se přepne na ds, tak to hned bude tn-c-s ne?
Nehaním jen si ujasnuji jak se kdy ten měnič chová, respektive jak se značí ta síť. Pokud bych nepoužil ground relay, tak by ta síť byla na ds a bez ds rozdílná ne? No jsem zvědavej na kamaráda projektanta co mi to bude malovat, jak z toho bude nadšenej![]()
https://janhlavaty.cz/2014/12/tn-c-tn-c-s-tn-s/
Pajavk píše:nemáte někdo prosím změřeno kolik tyhle přepínače žerou v klidovém stavu ? cívky jsou patrně stále pod napájením dle teploty přepínače
Pajavk píše:nemáte někdo prosím změřeno kolik tyhle přepínače žerou v klidovém stavu ? cívky jsou patrně stále pod napájením dle teploty přepínače
jars10 píše:Pajavk píše:nemáte někdo prosím změřeno kolik tyhle přepínače žerou v klidovém stavu ? cívky jsou patrně stále pod napájením dle teploty přepínače
Zkus si ho prohlédnout termokamerou, jestli nehřejí silové kontakty.
Číňan nemá moc kvalitní povrchovou úpravu a pokud jsi je párkrát přepnul pod zátěží, tak bacha na ně.
Používám Jotty a u jedné 100A kontakty nevydržely, když přes ně šlo 30A. Cca po 250 přepínacích cyklech bez zátěže a po celkem 300h provozu (po hodinách) začaly hřát, až se deformoval plast. Používal jsem ji jako odpínač nabíjecího sloupku mimo pracovní dobu.
U druhé se slepil přepínací kontakt ovládání. Po nějaké době přehořela cívka relé.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků