Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv bře 23, 2023 3:42 am
marko250 píše:Trošku to tady oživím s posunem času a zvýšením výkonů měničů.Funkci UPS na měniči bezpečnou nemám(ani zkoušet nehodlám) a tak se nabízí otázečka:"Jak elegantně, bezpečně ,automaticky,kontinuálně bez přerušení přepnout 7KW zátěž do domu mezi FV/DS navzájem?" Spotřebiče samozřejmě v tu chvíli jak odporové tak motorové.S jakými komponenty by to bylo proveditelné?
marko250 píše: Tož odborníci co s těmi 7KW ,záškodníky v domě bohužel nepřevychovám?
marko250 píše:Problém těch nabíječek je bohužel hodnota účinnosti s měničem kolem 70%,spíše se pídím po změkčení toho přepnutí.Nemám klidné odchody z domu prostě.Nyní to mám(3f) na třech stykačích 2S+2R v sériovém zapojení hada,pro zvětšení mezery na dvojnásobek,ale jednou se už stalo že jeden zůstal viset a nevrátil se na DS.Buď tento systém ještě jednou postavím na vyšší zatížitelnosti(3x63A) s jinou značkou stykačů(kterou ale),nebo to budu muset překopat na jiné přepínání a tady už zůstává dvojice spínacích stykačů vzájemně blokovaných mechanicky+relé s časovým posunem a na pomocných kontaktech vzájemné blokování cívek.Pak mě ještě napadlo využití vačkového přepínače 1-0-2/ 64A co mám doma ,na které dám rychlý servopohon(Belimo lineární 16N/3,5s-100mm) a jen udělat ramínko s vůlema na cvaknutí do poloh přepínače při posouvání.To by nic nežralo,bylo by to předimenzované a oddělené,navíc se to řídí impulsem z jedné polohy do druhé a naopak. Tož odborníci co s těmi 7KW ,záškodníky v domě bohužel nepřevychovám?
marko250 píše:Výměna PJ za jiný s 10 000W tak, aby to bylo ekonomicky vstřebatelné ,no nevím,ani ten PIP není ne ?
marko250 píše:Zhazuji FV podle napětí jednotlivých článků baterie celllogery>relátko>relé co odpojí napájení stykačů,nešlo by tady před relé předřadit něco,co by hlídalo momentální vysoký odběr a až po jeho snížení by to rozpojilo.Baterky bych ještě posunul s hodnotou nahoru v low a bylo by.
kodl69 píše:píšu to furt dokola, stykače musí být s mechanickým blokováním, třeba 2x LC1D40 + mech blokování LAD9V2.
marko250 píše:Můžeš mě objasnit zapojení? Už jak na mě Mendy spustila čínsky tak jsem se orosila ten manuál pro nás rusky odkojené nic moc no.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků