Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř čer 07, 2023 5:51 pm
turbyho píše:dik!
pripadne pokud by jsi mel problem s ozivenim a volnou jednu pcb se stencilem tak dej vedet. zkusil bych to osadit a ozivit taky.
Ano pravidlo 1:1. Už jsem viděl v provozu 14kwp na SMA za MPI 3000 a kupodivu to fungovalo že to ty střídače ukočírovali. Samozřejmě toto nedoporučuju.
Já mám aktuálně kombinaci 3x MPII 48/3000 + tři regly. Na AC in Fronius SYMO 6kw na AC out symo 4,5kw v režimu microgrid. Oba forniusy mají datamanager karty takže to dokážu řídit na nulový přetoky jak když je to připojeno na síti po komunikaci nebo frekvenčně v ostrovu (samozřejmě jen ten na AC outu).
Jsem byl fakt mile překvapenej jak to suprově funguje. Ty Froniusy jsou super železo, jen škoda že to je nedostupný zatím.
akustik píše:Díky, ale jak mi pomůže ET340, když ho budu mít zapojený stejně(předpokládám že myslíš jak to mají na schematickém obrázku v pdf) ? Přijde mi že je to to samé. ET112 měří na jedné fázi výkon i směr. Ve VRM to ukazuje trochu divně, ale na touchscreen je to ok.
Přijde mi že toto by měla být jedna ze základních funkcionalit, ukládat přebytečnou energii ze síťového střídače do baterie, ale evidentně ne.. Někde jsem na fórech viděl, že přepsali skripty a victron využíval dokonce fronius smartmeter.
PS vrátit bych to ještě stihnul, mám ho asi 8 dní.
PavelR píše:Zanedlouho budu oživovat 3f multi 48/5000 s 11kwp fronius na outu a 14kwp sma na inu. na toto se už těším.
akustik píše:Díky, ale jak mi pomůže ET340, když ho budu mít zapojený stejně(předpokládám že myslíš jak to mají na schematickém obrázku v pdf) ? Přijde mi že je to to samé. ET112 měří na jedné fázi výkon i směr. Ve VRM to ukazuje trochu divně, ale na touchscreen je to ok.
Přijde mi že toto by měla být jedna ze základních funkcionalit, ukládat přebytečnou energii ze síťového střídače do baterie, ale evidentně ne.. Někde jsem na fórech viděl, že přepsali skripty a victron využíval dokonce fronius smartmeter.
PS vrátit bych to ještě stihnul, mám ho asi 8 dní.
Marcus81 píše:PavelR píše:Zanedlouho budu oživovat 3f multi 48/5000 s 11kwp fronius na outu a 14kwp sma na inu. na toto se už těším.
A je mozne dat na out vacsi vykon ako ma samotny menic? Victron to neodporuca, teda aspon ja som dostal taku pisomnu inštrutaž z Neosolaru![]()
Mam doma 11kW ongrid DELTA SOLIVIA, myslis ze by to slapalo s nejakym ET na vystupe ongridu s 3f multi 48/5000?!
Diablo1st píše:3F multi = 3x Multiplus II 48/5000, čiže dohromady 15kVA.
Diablo1st píše:@PavelR - som rovnakého názoru. Radšej kúpiť jeden smartmeter, čo nie je nejaká extra veľká položka v porovnaní s cenou FVE, a dať on-grid na ACin.
Antrac1t píše:jen dotaz, kdyz das ten ongrid (fronius) na AC in tak potom prebytky z nej nelze vyuzit na dobijeni baterie pres MP2 do baterii, ne? to jen v pripade na ac out ale tam zase musi byt vykon 1:1 mezi menicema ne?
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků