Stránka 1 z 1

Axpert KING 1 fazove nebo 2 fazove zapojeni

PříspěvekNapsal: sob čer 18, 2022 3:19 pm
od salinm1
Ahoj,

Konečně jsem se dostal k dalšímu rozšíření mé FVE a začal jsem váhat jestli mam dát 2 kingy paralelně nebo každého na jednu fázi ve druhém případĕ vidím výhodu, že mi dokážou ze sítě v případě potřeby dososávat až 2x 25A, ale zase budu muset řešit co dát na jakou fázi, prosim jak toto řešíte poku jedete na 1 fázi a není dostatečný výkon na střeše ani v baterii? A požadovaný výkon z ds je na 1 fázi moc?

Děkuji za radu jde mi o to, abych nemusel maželce dát seznam zakázaných kombinací spotřebičů,když budou prázdné baterie.

Re: Axpert KlNG 1 fazove nebo 2 fazove zapojeni

PříspěvekNapsal: sob čer 18, 2022 3:30 pm
od rva
Pro případ takové katastrofy je v podružném rozvaděči v kuchyni přepínač fází, kterým část spotřebičů přepnu z fv na jinou fázi z DS. Může se to stát výjimečně v zimě. https://www.aliexpress.com/item/675781123.html

Re: Axpert KlNG 1 fazove nebo 2 fazove zapojeni

PříspěvekNapsal: ned čer 19, 2022 7:19 pm
od salinm1
Tak jsem se rozhodl pro paralelni zapojeni na 1 fazy a dost jsem pohorel, jelikoz kdyz najela zatez tak hup do Fautu 72 at jsem delal co jsem delal z toho jsem ji nedostal a nakonec mam pocit ze mi odesla 230V strana jelikoz mttp u jednoho z menicu bezi, nabiji baterii vse tvari se ze jede, ale na vystupu neni ani V tak zitra kouknu dovnitr jestli neodeska nejaka pojistka nebo nebo jineho nema nekdo napad co se stalo ohledne F72 a pripadne ze na vystupu neni ani V? Dekuji za jakoukoliv radu po 2 letech poprve co me Axpert zazlobil

Re: Axpert KlNG 1 fazove nebo 2 fazove zapojeni

PříspěvekNapsal: ned čer 19, 2022 7:47 pm
od gupa
Parametr 28 nastaven? Postup pro start dvou paralelně zapojených správný? Není přepanelováno? Dvojitá konverze si s nadproudy a nadnapětí neporadí. (po vyhledání google s tímto errorem)

https://powerforum.co.za/topic/6620-axp ... ment=80062

Re: Axpert KlNG 1 fazove nebo 2 fazove zapojeni

PříspěvekNapsal: ned čer 19, 2022 7:59 pm
od salinm1
Ano parametr 28 byl nastaven na PYL na obou, prepanelovano neni, ale je mozne ze byla chba v tom ,ze jeden menic mel jeste ze solaru stavu a druhy nic?

Re: Axpert KlNG 1 fazove nebo 2 fazove zapojeni

PříspěvekNapsal: ned čer 19, 2022 8:48 pm
od gupa
PYL je asi někde jinde, toto je odkaz na lepší příručku pro paralelní zapojení. https://docplayer.cz/218686128-Axpert-k ... rucka.html

Re: Axpert KlNG 1 fazove nebo 2 fazove zapojeni

PříspěvekNapsal: ned čer 19, 2022 9:03 pm
od Soban
Napadá mě je na obou strojích stejná verze SW?

Re: Axpert KING 1 fazove nebo 2 fazove zapojeni

PříspěvekNapsal: pon čer 20, 2022 6:49 am
od salinm1
Na SW kouknu, ale mel by bytvstejny koupil jsem radeji 2 kingy nove, abych se vyhnul temto problemum. A jeden si necham do rezervy ten starsi nebo caem jeste pripojim. Odpoledne zacnu zkoumat, proc mi nejede ta 230V cast. Nema s tim nekdo zkusenosti?

Re: Axpert KING 1 fazove nebo 2 fazove zapojeni

PříspěvekNapsal: pon čer 20, 2022 11:59 am
od Plazivec
Hele, ty kingy zapoj paralelně na 1f abys měl dostatek výkonu pro případ. Pokud to zapojíš na 2f, pořád budeš omezen 5kW na fázi a lecjakej pitomej soubeh byť na minutu ti shodí jeden z kingů a tím celou větev. Příklad, peču ptáka, třeba kačenu, běží pračka, manželka zapne myčku. 7kW půl minuty a jsi down. Můj případ zkušebního provozu na jeden King. A to jsem si myslel, že už je domorodé osazenstvo dostatečně vyškoleno. To bys ty spotřebiče musel umět hodně dobře rozhodit na 2f, počítaje mobilní žrouty typu rychlovarka. Při 1f zapojení oba kingy budeš střídavě na noc vypínat a tím je šetřit a šetřit taky baterku. Nebo třeba v zimě se stáhneš do ulity, omezíš radikálně spotřebu a pojedeš na jednoho, dokud to půjde. Stejně cca na dva měsíce v roce vypneš celou FVE. Pokud to uděláš na 2f oba poběží celou dobu a budou se opotřebovávat, kondy se budou hřát tak jako tak, baterku budou žrát v noci oba dva. Za mě je to blbost.