Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte srp 16, 2022 5:42 pm


Axpert KING 1 fazove nebo 2 fazove zapojeni

Měniče Axpert

Axpert KING 1 fazove nebo 2 fazove zapojeni

Příspěvekod salinm1 » sob čer 18, 2022 3:19 pm

Ahoj,

Konečně jsem se dostal k dalšímu rozšíření mé FVE a začal jsem váhat jestli mam dát 2 kingy paralelně nebo každého na jednu fázi ve druhém případĕ vidím výhodu, že mi dokážou ze sítě v případě potřeby dososávat až 2x 25A, ale zase budu muset řešit co dát na jakou fázi, prosim jak toto řešíte poku jedete na 1 fázi a není dostatečný výkon na střeše ani v baterii? A požadovaný výkon z ds je na 1 fázi moc?

Děkuji za radu jde mi o to, abych nemusel maželce dát seznam zakázaných kombinací spotřebičů,když budou prázdné baterie.
?
salinm1
 
Příspěvky: 43
Registrován: čtv srp 14, 2014 11:50 am

Re: Axpert KlNG 1 fazove nebo 2 fazove zapojeni

Příspěvekod rva » sob čer 18, 2022 3:30 pm

Pro případ takové katastrofy je v podružném rozvaděči v kuchyni přepínač fází, kterým část spotřebičů přepnu z fv na jinou fázi z DS. Může se to stát výjimečně v zimě. https://www.aliexpress.com/item/675781123.html
_______________________________________________________________________
33 kWp, LiFePo4 32 kWh,
EPSolar 60 A/150 V ET6415N + 3x Isolar SM II (5 kW, 450 V, 80 A)
?
rva
 
Příspěvky: 2328
Registrován: úte dub 23, 2013 9:21 am

Re: Axpert KlNG 1 fazove nebo 2 fazove zapojeni

Příspěvekod salinm1 » ned čer 19, 2022 7:19 pm

Tak jsem se rozhodl pro paralelni zapojeni na 1 fazy a dost jsem pohorel, jelikoz kdyz najela zatez tak hup do Fautu 72 at jsem delal co jsem delal z toho jsem ji nedostal a nakonec mam pocit ze mi odesla 230V strana jelikoz mttp u jednoho z menicu bezi, nabiji baterii vse tvari se ze jede, ale na vystupu neni ani V tak zitra kouknu dovnitr jestli neodeska nejaka pojistka nebo nebo jineho nema nekdo napad co se stalo ohledne F72 a pripadne ze na vystupu neni ani V? Dekuji za jakoukoliv radu po 2 letech poprve co me Axpert zazlobil
?
salinm1
 
Příspěvky: 43
Registrován: čtv srp 14, 2014 11:50 am

Re: Axpert KlNG 1 fazove nebo 2 fazove zapojeni

Příspěvekod gupa » ned čer 19, 2022 7:47 pm

Parametr 28 nastaven? Postup pro start dvou paralelně zapojených správný? Není přepanelováno? Dvojitá konverze si s nadproudy a nadnapětí neporadí. (po vyhledání google s tímto errorem)

https://powerforum.co.za/topic/6620-axp ... ment=80062
Uživatelský avatar
gupa
 
Příspěvky: 1804
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm

Re: Axpert KlNG 1 fazove nebo 2 fazove zapojeni

Příspěvekod salinm1 » ned čer 19, 2022 7:59 pm

Ano parametr 28 byl nastaven na PYL na obou, prepanelovano neni, ale je mozne ze byla chba v tom ,ze jeden menic mel jeste ze solaru stavu a druhy nic?
?
salinm1
 
Příspěvky: 43
Registrován: čtv srp 14, 2014 11:50 am

Re: Axpert KlNG 1 fazove nebo 2 fazove zapojeni

Příspěvekod gupa » ned čer 19, 2022 8:48 pm

PYL je asi někde jinde, toto je odkaz na lepší příručku pro paralelní zapojení. https://docplayer.cz/218686128-Axpert-k ... rucka.html
Uživatelský avatar
gupa
 
Příspěvky: 1804
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm

Re: Axpert KlNG 1 fazove nebo 2 fazove zapojeni

Příspěvekod Soban » ned čer 19, 2022 9:03 pm

Napadá mě je na obou strojích stejná verze SW?
3,6kWp ::pv:: ((600Wp = 4x 150Wp 2S2P) + 500Wp + 500Wp + (2kWp = 4x 500Wp 4S)) | REVO VM3200-24, 3,2kW/24V | 7872Wh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
?
Soban
 
Příspěvky: 915
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Axpert KING 1 fazove nebo 2 fazove zapojeni

Příspěvekod salinm1 » pon čer 20, 2022 6:49 am

Na SW kouknu, ale mel by bytvstejny koupil jsem radeji 2 kingy nove, abych se vyhnul temto problemum. A jeden si necham do rezervy ten starsi nebo caem jeste pripojim. Odpoledne zacnu zkoumat, proc mi nejede ta 230V cast. Nema s tim nekdo zkusenosti?
?
salinm1
 
Příspěvky: 43
Registrován: čtv srp 14, 2014 11:50 am

Re: Axpert KING 1 fazove nebo 2 fazove zapojeni

Příspěvekod Plazivec » pon čer 20, 2022 11:59 am

Hele, ty kingy zapoj paralelně na 1f abys měl dostatek výkonu pro případ. Pokud to zapojíš na 2f, pořád budeš omezen 5kW na fázi a lecjakej pitomej soubeh byť na minutu ti shodí jeden z kingů a tím celou větev. Příklad, peču ptáka, třeba kačenu, běží pračka, manželka zapne myčku. 7kW půl minuty a jsi down. Můj případ zkušebního provozu na jeden King. A to jsem si myslel, že už je domorodé osazenstvo dostatečně vyškoleno. To bys ty spotřebiče musel umět hodně dobře rozhodit na 2f, počítaje mobilní žrouty typu rychlovarka. Při 1f zapojení oba kingy budeš střídavě na noc vypínat a tím je šetřit a šetřit taky baterku. Nebo třeba v zimě se stáhneš do ulity, omezíš radikálně spotřebu a pojedeš na jednoho, dokud to půjde. Stejně cca na dva měsíce v roce vypneš celou FVE. Pokud to uděláš na 2f oba poběží celou dobu a budou se opotřebovávat, kondy se budou hřát tak jako tak, baterku budou žrát v noci oba dva. Za mě je to blbost.
2P3S 285Wp Amerisolar= 1,71 kWp, Epsolar Xtra 4210N, MPP Solar PIP 3kW/24V, 150ah lion CATL
2P3S-V +2P4S-J +2P3S-Z 375Wp Longi Half-cut=7,5kWp, 2xKing1, 2x150ah lion CATL krmena 3xEpevrem místo Kingů
?
Plazivec
 
Příspěvky: 381
Registrován: čtv kvě 07, 2020 1:35 am


Zpět na Axpert

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot], Soban a 0 návštevníků

Reputation System ©'