Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte srp 16, 2022 7:32 am
shuty píše:Ahojte kolegovia.
Ako som pisal vo svojom vlakne, konecne sa mi podarilo dotiahnut a napojit DS do svojho menica MPP Solar PIP-5048MK (Axpert King). A teraz trosku bojujem s nastavenim menica a jeho spravanim.
Rezim SUB, teda prisosavanie, som celkom pochopil a zvladol naklikat tak aby mi to vyhovovalo.
teraz skusam rezim SBU, takze bez prisosavania.
Zistil som ze ak mam nastavenu logiku ECO tak je menic stale v bypase a neprepina sa mi na solar a baterku ani ked je nabita a slnko svieti.
logika Auto mi zase vsetko taha cez ac dc ac konverziu a menic sa do bypasu neprepne.
tiez ma zarazilo ze ak sa baterka uplne vybije tak menic si ju veselo dobije aj ked ma dobijanie z DS zakazane. sice dobije len par ah (cca 4ah) ale aj tak. mam uz firmware ktory nedobija z ds. (71.93)
Kolegovia ktory pouzivate uz dlhsie tento menic, viete mi prosim napisat ako vlastne funguje? ako funguju rezimy, co ste odpozorovali, zistili alebo ako mate menic nastaveny, ako ho pouzivate?
budem vdacny za kazdy poznatok.
rasto1 píše:Mam sice 2 paralelne (buduci tyzden 3) ale SUB ide slnko len do baterie a celu spotrebu taha z DS pokial sa nedobije bateria.
Cize v zime trosku problem, ale ziadny menic nie je idealny a treba vyskusat na svojej instalacii co mu vyhovuje.
shuty píše:rasto1 píše:Mam sice 2 paralelne (buduci tyzden 3) ale SUB ide slnko len do baterie a celu spotrebu taha z DS pokial sa nedobije bateria.
Cize v zime trosku problem, ale ziadny menic nie je idealny a treba vyskusat na svojej instalacii co mu vyhovuje.
tak to ze ti to ide len do baterky je hadam nastavenim priority chargeru - SBL, lebo ja ked som skusal SUB a nastavil charger na SLB UDC tak do baterky neslo nic a vsetko islo do zataze + sa dososavalo z DS.
shuty píše:no ludia akosi sa nik neozyva.... a to viem o tom ze tento menic tu pouziva hodne vela ludi....
cez den som isiel na SUB, a rezim online. teraz vecer po zotmeni samozrejme menic vsetko tahal cez internu nabijacku takze vetraky hucali jak blazon a ucinnost biedna. skusil som tam dat rezim eco a ponechat SUB. preplo to na bypass. vyzera ze spotreba menica sa bere z bateriek. neham to teraz takto cez noc a rano som zvedavy co urobi menic ked vyde slnko.
shuty píše:Ludia to myslite vazne? okrem dvoch uzivatelov, ktorym dakujem za reakcie, nie je nikto iny schopny napisat par slov k pouzivaniu Kinga? To akoze co ma znamenat? Tak na co je toto forum, na co su tu ludia ked nevedia napisat ani bodku k tomu co im doma visi na stene? ste neandrtalci, zaostali, iq hojdacieho konika alebo co sa deje? kazdy druhy pouzivate axperta a kazdy druhy toho druheho mate kinga.
ako vazne chodte vsetci kingouzivatelia do riti, hanbite sa! cest vynimkam!
kuli píše:Ja to mám nastavené ako lzahradil, akurát 23 : BYD ( Bypass deaktivovaný). Pri preťažení mi to preplo priamo na DS, cez Bypass a potom po znížení záťaže naspäť z baterii.
lzahradil píše:kuli píše:Ja to mám nastavené ako lzahradil, akurát 23 : BYD ( Bypass deaktivovaný). Pri preťažení mi to preplo priamo na DS, cez Bypass a potom po znížení záťaže naspäť z baterii.
Pokud mas BYD (bypass vypnuty) tak ti ale zhasne barak v pripade ze to pretizis. Pokud budes mit BYE tak ti to jen cvakne a jedes dal. Stejne to je i v pripade slabe baterie.
Samozrejme je vhodne to mit udelane tak, aby jsi to nepretizil.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků