Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv bře 23, 2023 2:14 am
lzahradil píše:Tak uz mam doma taky msxe
Vecer se vrhnu na vymenu. Jen ten snih z tech panelu by mohl zmizet....
volente píše:Tak s tou montáží mě předběhnete. Ale jen co to půjde tak se do toho taky pustím. U mě je to o celkové předělávce, vrtání zdí, tahání kabelů apod. a většina v zimě. Tak hold až mě bude líp.
volente píše:Tak s tou montáží mě předběhnete. Ale jen co to půjde tak se do toho taky pustím. U mě je to o celkové předělávce, vrtání zdí, tahání kabelů apod. a většina v zimě. Tak hold až mě bude líp.
ota píše:Docela vysoké odběry naprázdno.
Můj Axpert 24V, mppt 60A, 2,4kW, model 2014 bere
Naprázdno z DC 0,45A
Při připojení na AC bere 14W z AC
ota píše:Tak jsem to změřil a výsledky jsou jiné než jsem napsal:
Spotřeba DC (zapnutý měnič, nulový odběr AC) 0,9 A
Spotřeba DC (zapnutý bypass) 0,9A
Spotřeba DC (bez výstupu AC, vypnutý měnič i bypass) 0,15A
Spotřeba AC (bypass, nulový odběr AC) 15W v AC + 0,9A v DC
Ventilátor na 1.rychlost - 0,1A
Ventilátor na 2.rychlost - 0,3A
Napětí zdroje 26,5V
JonasPP píše:No budem musieť aj ja pomerať axperta.Mam na 48v MKS Plus a pokial viem,tak ak nesvieti slnko a je vypnuty,tak je spotreba 0.Hocikedy jak ho v noci odpojim a niečo montujem,tak až po pol hodine sa rozsvieti a začne kričať na male napätie na baterii a zhasne uplne jak dojde energia.Tu pol hodinu ho drži iba to čo je v kondiku.Kapacitu kondika neviem,nemal som axperta ešte otvoreneho.
A ešte toto som si zapametal.Jak je zapnuty menič bez zataže tak spotreba z DC bola okolo 40W,ale račej upresnim po premerani.
Jedine čo nedodam je bypass a spotreba z AC,lebo toto nemam ešte dopojene.
ota píše:Na měření se ukazuje ještě jedna zajímavá vlastnost a to sice, že odběr naprázdno 1A a to u 24V i u 48V verze.
Z toho vyplývá, že 48V měniče mají dvojnásobnou výkonovou ztrátu naprázdno.
Podobně jsou na tom i LF powerjacky, tam je to také (po úpravách) plusmínus 0,5A bez ohledu na systémové napětí.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků