střídač píše:Pokud chceme cokoli změnit, je třeba společného tlaku. Petice má účinky jen popsaného papíru. Pokud nejsme politickou stranou, druhý krok je minimálně sdružení. Pro sdružení je dle ankety jen asi 26 lidí. Je to žalostně málo, leč pro začátek dostačující. Přirozeně musí být přítomna víra. Věřím, že s růstem cen energií ono kritizované ustanovení zákona bude srát stále víc lidí, čemuž v konečném důsledku politici, paradoxně naší zástupci, ustoupí.
Z druhé strany, po roce je prohřešek promlčen.
Přesně tak .. takže...
Ohledně OS: zde na foru už od 1.2.2013 (10 dnů) existuje privátní fórum, kde jsem já a několik lidí (6). Někteří dosud ničím nepřispěli (zprávou) někteří mají problém být neanonymní, někteří na to nemají čas, zbytek je jakš takš aktivní. Obávám se, že v tomto privátním fóru umírá aktivita. Proto nabývám dojmu, že nezbývá nic jiného, než to nakopnout a zkusit sehnat pro možné budoucí sdružení ještě více aktivnější lidi. I když FVE mám a zákon mě nějak netankuje, tak s ohledem na mé smýšlení založeném na svobodě jednotlivce mě tankuje a to pořádně, takže prostě nečinnost neberu. Pokud má někdo zájem o členství v přípravném sdružení a
činnost (tím nemyslím čtení příspěvků v privátním fóru 1x týdně ale skutečné činy v reálném světě a aktivní komunikaci s ostatními členy na privátním fóru), nechť mi do SZ napíše následující:
Jméno a příjmení,
ročník,
město odkud pocházíte/kde je možná vaše působnost,
vaše schopnosti a dovednosti.
Toto bude uvedeno jako profil v privátním fóru aby ostatní členové věděli kdo je kdo a co kdo umí a čím může být v budoucím OS užitečný. Nebo by možná mohlo vzniknout OS i bez tohoto fóra (a mého "nakopávání"), nechť klidně vznikne, já budu jen rád a mile rád svými znalostmi/schopnostmi/možnostmi podpořím, ovšem obávám se, že pokud se dodnes mimo fórum nic nezformovalo, asi se to nepovede nikdy, dokud to někdo nezformuje.
Najde se někdo aktivní? Přinejmenším z těch co hlasovali pro vznik sdružení? Privátní komunikační platforma pro činnost sdružení je technicky připravena - už 10 dnů = privátní fórum viditelné pouze pro členy.