Tento mail jsem dostal od mého kamaráda. Nedá mi abych se s Vámi tady o něj nepodělil. Dotyčný si zatím nepřeje být identifikován, tak budu vystupovat jako jeho tiskový mluvčí.Jste trochu zmateni.
V cenovém rozhodnutí se píše:
419,22 Kč/MWh ...včetně spotřeby zákazníka v ostrovním
provozu na území České republiky prokazatelně odděleném od elektrizační soustavy...
Povšimni si slůvka "zákazníka". Pokud mám ostrov, nemohu být a ani nejsem sám sobě zákazníkem. Je to směrováno jinam, zde je příklakd: ve Škodovce je Škoenergo s elektrárnou+teplárnou a dodávaj proud do fabriky. Pokud nastane totální výpadek okolní sítě, odpojí vnější přívody, ale fabrika díky Škoenergu pořád pojede. Bude to ostrov, ale protože si vzájemně posílají faktury (a existuje zákazník), bude tam i zmíněná částka 419Kč/MWh. Pokud budeš mít doma ostrov a současně budeš podnikatelem a budeš si posílat faktury (může být výhodné, když soukromá osoba vlastnící elektrárnu prodává elektriku živnostníkovi, ač to jsou stejné osoby), pak na té faktuře také musí být zmíněná částka.
Nejsem právník, ale myslím si, že to tak je. Jestli chceš, zveřejni to (ale mé jméno vynech).

24x Solární panel JINKO SOLAR 225 Pmpp=225W, 2x Regulátor STUDER VT-80, 2x Střídač Studer XTM 4000-48, BSP, RCC, AKU 48V LFP200Ah, 2x AKU DURATHON E4815. Řizení a dohled, SDS, vlastní vyčítání arduinem DUE v krabičce (ARMOSY), export dat do RPi s databází a html stránkou.
http://95.85.214.80,
viewtopic.php?f=3&t=4809