Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned čer 13, 2021 11:58 pm


ERÚ rozhodnutí o provozování náhradních zdrojů bez dohody

Alternativní zdroje energie a právní úprava, revize, nařízení ...
Předchozí

Re: ERÚ rozhodnutí o provozování náhradních zdrojů bez dohod

Příspěvekod ikovlabs » ned srp 30, 2020 10:22 am

JJ ale porad je to NEPOVOLENA a dle CEZke legislativy NELEGALNI dodavka do site - s chuti vam napari pokutu. :hell:
U soudu pochybuji ze to dopadne - i UHOS ted potvdil ze statni zajem je NAD pravo -viz slavne vrtulniky za miliardy se kterymi Rambo zachranoval zajatce z dzungle pred 50 nebo kolika lety :wall:
ikovlabs
 
Příspěvky: 521
Registrován: úte črc 22, 2014 5:14 pm

Re: ERÚ rozhodnutí o provozování náhradních zdrojů bez dohod

Příspěvekod daffyx » ned srp 30, 2020 4:55 pm

Ano dodávka je jen hodnota v registru.
Pro případný spor musí být doložena ( logováním třeba týden)
Třeba tekový elspec vám ukáže propad křivky na fázi. Ale to se bavím o zařízení za mega.
Dodávka je zpětný tok? Ale to provede i soustruh / a třeba takový vrátek je 100% generátor.
Nehodlám zde popisovat jak to ojebat, ale jen ukázat co je vše pro a proti.
Pokud sem chce vtahnout politiku, tak to je pak konec (nechci psát svůj názor na onen odpad)
daffyx
 
Příspěvky: 91
Registrován: ned lis 04, 2018 8:33 pm

Re: ERÚ rozhodnutí o provozování náhradních zdrojů bez dohod

Příspěvekod ikovlabs » ned srp 30, 2020 9:52 pm

Pravda - v okamziku kdy je ovsem zjisten pretok na LCD elektromeru a na baraku mate FVE - mate problem VY.
Muzete argumentovat vratkem,soustruhem - ale jejich usi jsou hluche a usta vypousti:ohrozeni stability site,blackouty,nepovolena dodavka,nelegalni,odpojeni odberneho mista,pokuta,zavolame na Vas SEI a pod.
ikovlabs
 
Příspěvky: 521
Registrován: úte črc 22, 2014 5:14 pm

Re: ERÚ rozhodnutí o provozování náhradních zdrojů bez dohod

Příspěvekod daffyx » pon srp 31, 2020 7:44 pm

ikovlabs píše:Pravda - v okamziku kdy je ovsem zjisten pretok na LCD elektromeru a na baraku mate FVE - mate problem VY.
Muzete argumentovat vratkem,soustruhem - ale jejich usi jsou hluche a usta vypousti:ohrozeni stability site,blackouty,nepovolena dodavka,nelegalni,odpojeni odberneho mista,pokuta,zavolame na Vas SEI a pod.


Na Elektromeru náhodou není vidět přetok (teda pokud tomu VY rozumíte) je uložen jen v registru.
Na elektromeru je poznat jen pokud bude bude dodávka v daný čas a budete u něho stát ( blikající fáze)
Ono musí být měření a pak argument. Odpojení OM je pouze v krajních případech a ani ono nejsou tak vypatlaný, aby tohle někdo udělal. (Ono by se to mohlo rychle otočit proti)
FVE mohu mít jako chci , zda ci s tím otáčím křečkem nebo se točím na židličce je v nasem čezkém právu stále čezku do toho houby. ( teda pokud nebudu mít odběr 4kWh a dodávku 20kWh )
Ono odpojení ani z důvodu manipulace s elektroměrem, ale ono tam žádné manipulování není.
JDE jen o PRACHY ...
daffyx
 
Příspěvky: 91
Registrován: ned lis 04, 2018 8:33 pm

Re: ERÚ rozhodnutí o provozování náhradních zdrojů bez dohod

Příspěvekod NOPARasito » pon srp 31, 2020 10:26 pm

Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 2374
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm

Re: ERÚ rozhodnutí o provozování náhradních zdrojů bez dohod

Příspěvekod ikovlabs » úte zář 01, 2020 12:26 am

daffyx píše:
ikovlabs píše:Pravda - v okamziku kdy je ovsem zjisten pretok na LCD elektromeru a na baraku mate FVE - mate problem VY.
Muzete argumentovat vratkem,soustruhem - ale jejich usi jsou hluche a usta vypousti:ohrozeni stability site,blackouty,nepovolena dodavka,nelegalni,odpojeni odberneho mista,pokuta,zavolame na Vas SEI a pod.


Na Elektromeru náhodou není vidět přetok (teda pokud tomu VY rozumíte) je uložen jen v registru.
Na elektromeru je poznat jen pokud bude bude dodávka v daný čas a budete u něho stát ( blikající fáze)
Ono musí být měření a pak argument. Odpojení OM je pouze v krajních případech a ani ono nejsou tak vypatlaný, aby tohle někdo udělal. (Ono by se to mohlo rychle otočit proti)
FVE mohu mít jako chci , zda ci s tím otáčím křečkem nebo se točím na židličce je v nasem čezkém právu stále čezku do toho houby. ( teda pokud nebudu mít odběr 4kWh a dodávku 20kWh )
Ono odpojení ani z důvodu manipulace s elektroměrem, ale ono tam žádné manipulování není.
JDE jen o PRACHY ...

Ja tomu tak trosku rozumim - osobni zkusenost - viz .toto forum.Je to presne jak jsem psal - mam elektromer ktery ma na kolotoci parametru ktery se zobrazuje na LCD i polozku pocitadlo pretoku do DS.Pro 3 hodinovy rozhovor s nekolika navstevama z CEZu staci - dle jejich tvrzeni - 2kWh za rok.
ikovlabs
 
Příspěvky: 521
Registrován: úte črc 22, 2014 5:14 pm

Re: ERÚ rozhodnutí o provozování náhradních zdrojů bez dohod

Příspěvekod daffyx » úte zář 01, 2020 4:17 pm

NOPARasito píše:Tenhle co mam napraska vse.
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... 8909139670

ANO, všechny práskají, jak jsem koukal ZPA to mají i ty 15 let zpet.
Jen to z pohledu uživatele nikdo nevidí, teda pokud si nevyčtete registr z elektromeru.
To ja pak kolik lidí to zase má
daffyx
 
Příspěvky: 91
Registrován: ned lis 04, 2018 8:33 pm

Re: ERÚ rozhodnutí o provozování náhradních zdrojů bez dohod

Příspěvekod daffyx » úte zář 01, 2020 4:25 pm

ikovlabs píše:
daffyx píše:
ikovlabs píše:Pravda - v okamziku kdy je ovsem zjisten pretok na LCD elektromeru a na baraku mate FVE - mate problem VY.
Muzete argumentovat vratkem,soustruhem - ale jejich usi jsou hluche a usta vypousti:ohrozeni stability site,blackouty,nepovolena dodavka,nelegalni,odpojeni odberneho mista,pokuta,zavolame na Vas SEI a pod.


Na Elektromeru náhodou není vidět přetok (teda pokud tomu VY rozumíte) je uložen jen v registru.
Na elektromeru je poznat jen pokud bude bude dodávka v daný čas a budete u něho stát ( blikající fáze)
Ono musí být měření a pak argument. Odpojení OM je pouze v krajních případech a ani ono nejsou tak vypatlaný, aby tohle někdo udělal. (Ono by se to mohlo rychle otočit proti)
FVE mohu mít jako chci , zda ci s tím otáčím křečkem nebo se točím na židličce je v nasem čezkém právu stále čezku do toho houby. ( teda pokud nebudu mít odběr 4kWh a dodávku 20kWh )
Ono odpojení ani z důvodu manipulace s elektroměrem, ale ono tam žádné manipulování není.
JDE jen o PRACHY ...

Ja tomu tak trosku rozumim - osobni zkusenost - viz .toto forum.Je to presne jak jsem psal - mam elektromer ktery ma na kolotoci parametru ktery se zobrazuje na LCD i polozku pocitadlo pretoku do DS.Pro 3 hodinovy rozhovor s nekolika navstevama z CEZu staci - dle jejich tvrzeni - 2kWh za rok.

Tak jaký typ elektromeru máte a máte možnost si z něj vyčíst data?
Pokud ano, tak bych rád viděl co z něj získáte, on ne každej to opakovaně povolí (tuším že čez má jednou za 15 minut)
A pak se blokne komunikace.
Osobni zkusenost z čezem je možná moje zatím pozitivní. Sedí tam technik a technik atd. Mám tak 10 let připojen i výstup z elektroměru ( dříve strašný problém i na S0 výstup jejich elektromeru cokoliv připojit) Nakonec za 500kč za 1/2 hodiny připojeno jejich technikem.
Ono jim nejde asi tak jako o dodávku, ale o to že tam nemáme ty krásných ochrany (napětí, frekvence) co je u klasických FVE. Kdo si z vás koupí tu nejlevnější za cca 5 tis, kdy grid stojí 2tis?
Tam jde o tohle, jeden to tam musí mít a druhej to tam nedá..
daffyx
 
Příspěvky: 91
Registrován: ned lis 04, 2018 8:33 pm

Re: ERÚ rozhodnutí o provozování náhradních zdrojů bez dohod

Příspěvekod mopadzi » úte zář 01, 2020 5:15 pm

existuje toto zařízení
a je možné si domluvit i logování registru o dodávkách do sítě.
https://visionq.cz/
kdo si hraje nezlobí

9xRenesola 240W+9x Benq 265, 10xAvancis 125W, 14x Avancis 130W, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%
BMW i3 BEV
mopadzi
 
Příspěvky: 706
Registrován: úte led 24, 2012 8:55 am

Re: ERÚ rozhodnutí o provozování náhradních zdrojů bez dohod

Příspěvekod daffyx » úte zář 01, 2020 7:41 pm

mopadzi píše:existuje toto zařízení
a je možné si domluvit i logování registru o dodávkách do sítě.
https://visionq.cz/

A nejen to, tohle jede online (musíte požádat čez aby jste mohl číst, jednou za 15 minut mají povoleno)
S0 výstup máte alespoň přehled reálně jen pro celkový odběr v daných mezích měření.
A pokud máte Modbus elektroměr, máte realtime data - RS485 na ethernet a hned do systemu.
Reálně z toho tahám každou sekundu Proudy ve fázich, napětí ve fázích , výkony .
cez.PNG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
daffyx
 
Příspěvky: 91
Registrován: ned lis 04, 2018 8:33 pm

Předchozí

Zpět na Legislativa a právo

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'