od burda » pon zář 24, 2012 7:57 am
Když tedy "politika" nebo to pletichaření co tu v česku místo politiky máme (ne že na západě by to bylo lepší, ale aspoň se k tomu někteří staví prsama;) , tu propírána jest. Dovolím si k zamyšlení předhodit ještě statistiku. Podívejte se kolik "máme - znamená stát si platí" úředníků, ministerstev, zřizovaných organizací, státních příspěvkových organizací...
Jsem taky pro defenestraci, ještě lépe pro nějakou rozumnou změnu v téchle úchylně pojaté verzi demokracie. Jenže pokud chcete všechny ty "DeMoKrty" vyházet z oken, bude ten dav muset být dost početný, neb přímo placených úředníků máme k 600 000ks a kolik má zaměstnanců všechny ty státní příspěvkové organizace snad ani český statistický úřad neví;) Mimochodem, taky pěkný moloch a má vysokej barák se spoustou oken.
Co dělat potom, až vyházíme 38% populace z oken ? Bude mít ještě kdo vyhazovat ? A kdo bude vážně pracovat ?
Číňani ? Ano těch je dost a rádi se tu vedle vietnamců, mongolců a jiných rádi roztáhnou, zkoupí co se dá a předělají po svém. Podívej te se jak v čem jezdí vietnamci, jak jim jejich obchod kvete. Myslíte, že dodržují nějaká nařízení ? Jen ty, které jsou na nich silou vynuceny. Jinak budou naprosto nekontrolovatelně prodávat všechny ty levné a zčásti pašované šmejdy.
Nepíšu to proto, že bych tu chtěl rozdmychávat nějakou rasovou nesnášenlivost, to ani v nejmenším. Jen se snažím poukázat, že tenhle stát topící se v "korupčních" a "zájmově nátlakových sračkách" až po uši má problémů s nepřizpůsobivými skupinami více než dost. Tím se ho nechci zastávat, to ani v nejmenším. Pracoval jsem tři roky pro ministerstvo pro místní rozvoj. Za tu dobu se mi tam "protočilo 5 ministrů včetně Paroubka. Myslíte, že někoho zajímala nějaký dlouhodobá koncepční práce ? S každou změnou šli všichni až na úroveň ředitelů odborů, někdy i po vedoucí oddělení. V takovémhle "bordelu" kdy nemáte schopné a proškolené lidi získávejte, administrujte dotace z EU.
Mimochodem jestli někdo z Vás s nějakou větší dotací přišel do styku jistě ví o čem mluvím - cesta do horoucích pekel...
40let to tady komanči vedli "po svém" zpočátku, pravdě podobně také s ideou uděláme si to jinak, líp..
Čím víc o tom přemýšlím, tím víc mě nenapadá jiná myšlenky, než tu celou nabobtnalou "demokrcii" zrušit, zbořit většinu úřadů a udělat jednoduchý demokratický systém na úrovni maximálně krajů, zastřešený jediným ministerstvem pro zahraniční styk (místní styky si ošetříme sami;) je tak jediná varianta, která mi příjde životná.
Trochu takový Islandský model.
Co myslíte už dozrála doba na to aby lidem došlo, že platit tolik daní, které jsou tak složitě přerozdělovány, že než někam dotečou nic z nich není. Zato si "aparát" patřičně nahrabe, nabobtná, postaví spoustu vládních budov a pražských ministerstev...
Proboha proč ?
Nová strana ? Nesmysl, ta nic nevyřeší a bude "rozdupána slony" . Zelení jsou toho zářným příkladem. Zpočátku spousta ideí a nadšení, potom pronikli "do systémy", ten je pohltil, zkorumpoval a vyplivlnul...
Ano tenhle systém je "samožerný". Sám sebe žere produkuje čím dál tím více nařízení, omezení zákazů. Z části aby něco reguloval, ale hlavně proto aby si pro sebe "opatřil zdroje" jinak řečeno, ty co produkují nějaké hodnoty, ještě více oholil. A nepřestane to dokud nás nezadluží natolik až budeme v úplný "tedy s odpuštěním prdeli".
Pak to snad dojde i tomu poslednímu Frantovi u traktoru, ale ne dřív až mu ho seberou aby s ním zaplatili část státního dluhu...
Je čas něco dělat ? Sakra, že je, otázka zní, je nás na to dost ?
PS: Trochu kreativity při čtení prosím, je tu spoustu chyb, které jsem v návalu rychlosti způsobil, omlouvám se za ně, snažil jsem se rychle sdělit složitou a rozsáhlou myš-lenku;)
-