lwq píše:Jednoznacne ano!!! Nejsem nesvepravny, ale soudny clovek s maturitou z elektroprumyslovky co nechce se podrizovat urednikum, kmotrum a dalsi parazitum!
Pri nejhorsim bude soud a pripadne i emigrace do Kanady. Nemam zas tolik casu bojovat pro zlepseni prostredi tu, aby me deti prisly do lepsiho zitrku a be tohoto bordelu non plus ultras...
A diky moc za podporu!
Tento způsob uvažování je mi velmi sympatický. Žádná připosranost, tak jako 98 procent lidí. S takovou mám asi i motivaci jít do toho taky. Dejme si dohromady všechna rizika. Tu bandu několika blbečků, která se nazývá vláda ignorujme a berme to jako zlo, proti kterému je nutno skutečně a doslova bojovat a bránit se před těmito lidmi. Něco jako blato v momentě kdy jdeme pěšky a znepříjemňuje nám chůzi. Nic jiného to není. Nic jiného to zatím nedokázalo než škodit. ČR nemá vládu (tak to jen setrvačností nazýváme) ale bandu zlodějů a mafiánů, která spoléhá na to, že je lidi skutečně pouhou setrvačností až tupě akceptují a respektují. Dejme tomu, že se běžný občan rozhodne si svémopocně přimontovat kolem 1000Wp panelů samozřejmě v ostrovním režimu nijak nespojených s DS. Hádám, že po patřičném nabonzování nějakým aktivním
občanem příjde z úřadu výzva k doložení faktur od instalační firmy. Na tuto výzvu reagovat nebudeme nebo řekneme úřeníkovi, že faktury nemáme protože jsme si to řešili svépomocně. Úředník tedy postupuje tak jak má nařízeno a uvalí pokutu 100K, tím jeho dílčí práce končí, splnil co měl nařízeno, zavařil jednomu člověku, dostane za to mzdu, jde spokojeně domů za ženou a dětmi říct jak se dneska měl fajn v práci a také se pochlubit kolika lidem způsobil ze života peklo (žena řekne "to mám ale šikovného muže"). Toto asi dojde jako výzva k úhradě k nějakému termínu? Tuto nezaplatíme. Stát prodá pohledávku vymáhací firmě, ta bude dotyčného občana otravovat? Nebo exekutor v součinnosti s policií pod pohrůžkou zbraně za opaskem vás vyžene z baráku a barák změní zápis majitele v katastru nemovitostí? Nebo příjde maření úředního rozhodnutí a další pokuta? Nebo vězení? Spoléhat na soudy, které mohou rozhodnout naprosto libovolně s tím, že rozhodnou v můj prospěch a ne ve prospěch státu se mi moc nechce. Ano může dojít k soudu a soud tohle zlo může ukončit, ale taky nemusí a já bych spíše spoléhal na to, že ne.
Skutečně zkusme domyslet reálně až dokonce se všemi možnými důsledky a odbočkami (v případě že se může případ rozdělit na více variant buď tak, či tak), kam až to může zajít a co vše tedy vlastně jedna skupina občanů, která si říká veřejná správa, může udělat jiné skupině občanů.
To znamená ne domyslet to tak, jako že dojde k soudu a ten rozhodne, "tečka". Spíše dojde k soudu a ten rozhodne buď tak nebo tak. Pokud v náš prospěch, není dál co řešit, máme FVE. Pokud v náš neprospěch, tak ..... ?