Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned kvě 28, 2023 6:29 am
serfar30 píše:nějak se v tom ztrácím je to legální do konce roku když mám část panelů na střeše už nyní ? A po novém roce se pro mne nic nemění?
Příslušné orgány by s cílem podpořit příspěvky jednotlivých občanů k cílům stanoveným v této směrnici měly zvážit možnost, že by při instalaci malých decentralizovaných zařízení na výrobu energie z obnovitelných zdrojů bylo povolení nahrazeno pouhým oznámením příslušnému orgánu.
jawa píše:Tato směrnice popisuje právě tyto autorizované instalatéry a byla asi v podstatě podkladem pro vznik novely zákona.
Až na jednu zcela zásadní 'drobnost', kterou zdejší zákonodárci opomenuli do zákona implementovat:
Petr píše: věděli jste, že energetické štítky budou muset mít od zítřka povinně i pneumatiky? Co si o tom myslíte?
rob.brno píše:Myslím si o tom, že je to buzerace výrobce, ale s ohledem na "dobro" zákazníka. Přirovnal bych to k povinosti uvádět RPSN u úroků nebo cenu na 1kg. Jde o to, že spousta lidí je líná si sehnat relevantní informace nebo při nákupech počítat. Takhle na výrobek člověk může kouknout a ihned může porovnávat. Jelikož nejsem výrobce, nijak mi to nevadí. Předpokládám, že ani výrobcům to něbude dělat problém.
rob.brno píše:Jde o to, že spousta lidí je líná si sehnat relevantní informace nebo při nákupech počítat.
rob.brno píše:Otázkou u těch testů gum taktéž je pravdivost-nezávislost zveřejněných výsledků. "Kdo si test zadává, ten také v testu vyhrává" - tohle to mi řekl autorizovaný prodejce aut a gum. Je tedy pravděpodobné, že my kdo se rozhodujeme podle testů se necháváme klamat sofistikovaně.
Wagoneer píše:Jen pro zajímavost - požádal jsem známého revizáka, který jel na každoroční seminář, aby zkusil zjistit názor ostatních na tuto problematiku ( zučastňují se i projektanti a montážní firmy ).
Jeho informace o novém zákonu a jeho dopadech byla pro větsinu překvapenim. Nebyli schopni se vyjádřit ani přednášející. Jen zastupci jedné firmy zabývající se FV o tom věděli. Údajně se pokoušeli zjistit info o podmínkách
získání "nového" oprávnění a nikdo jim nebyl schopen na ministerstvu říci, kdo,kde,jak a za kolik lze oprávněni
získat. Není udajně žádná prováděcí vyhláška a de facto po 1.1.2013 na dobu neurčitou bude zastavena jakákoliv
montáž zařízení využívajících obnovitelných zdrojů...
Jak jsem koupil, tak prodávám.
Vypadá to opravdu na záměr energobaronů.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků