Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned kvě 28, 2023 12:55 am
Veles píše:Admin:
Odpověď je ANO (a píše to správně), protože ostrovní je v zákoně definováno jinak. Takže okakuji vy píšete o koze a ERU o voze. To, že tady používáme nějaký termín "ostrovní" neznamená, že zákon si pod tímto představuje něco jiného.¨
doporučuji pořečíst si pozorně vyhlášku, pak váše dotazi a odpovědi na ně. Pán mluví dle tzoho co je ve vyhlášce a říká to správně, Vy bohužel nechcete chápat a píšete znovu a dokola "ostrovní, ostrovní...." a přitom mluvíte o něčem jiném než pán co vám odpovídal a nechcete to pochopit a odříkáváte svoji mantru dokola...
dracekvo píše:Já bych to formuloval v dotazu nejlépe na příkladu.
Např: Na své střeše mám dva solární panely, jimi nabíjím baterie z kterých napájím sušičku ovoce. To vše jen pro vlastní podtřebu v rámci rodinného domu a není to nijak spojené ze žádnou sítí a jsem jen občan, který nepobírá žádné dotace.
To by snad mohlo zajistit, že všichni budou mluvit o tom samém.
Veles píše:Důležitá je otázka "jsem účastník trhu"? Pokud nejsem, nemá se mnou ERÚ ani OTE co dělat.
Veles píše:Špatně je to slovo ostrovní a ptát se mám elektrárnu(elektrárna=výrobna=prodej=povinost registrovat se jako účastník trhu, který je regulovaný).
Soukromá ostrovní fotovoltaická elektrárna na střeše rodinného domu, která nepobírá žádné dotace, žádný zelený bonus ani nedodává energii do distribuční sítě, kdy energie je akumulována v bateriích či ihned spotřebována.
brin píše:Milý admine, vy máte vaší elektrárnu licencovánu u ERŮ jako výrobnu elektrické energie? Nebo jste ji pouze ohlašoval na stavební úřad? Nebo ani to ne? Pokud odpověď alespoň na první otázku zní NE, pak poplatky platit nemusíte.
S principu, dotaz na ERÚ znamená předpoklad, že jste účastník trhu a je jedno, zda do ukládáte do baterií či do dlouhých strání. Je jedno zda to akumulujete nebo ihned spotřebováváte.
Tady se fakt šíří panika nad nečím co je blbost od začátku.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků