ZdravimRCZf píše:Bohužel ani tolik přebytků celoročně nemám. Takže pokud musím proud dokupovat z DS i když pouze v NT , tak taky není zadarmo. Zdruhé strany pokud srovnám cenu energie ze slunce s cenou v NT tak stále vede NT. Mám ale ještě kousek volné střechy (i když už docela malý ) , tak si ještě trochu té dražší energie přikoupím

Ja porad nejak nemuzu pochopit tu cenu energie. Muzete mi prosim naskenovat, zcenzurovat kontaktni udaje a ukazat nejakou mesicni fakturu za cenu energie ze slunce a komu a na jaky ucet ji platite? Me totiz zadne faktury za energii ze slunce nechodi stejne nejspise jako josefovi, nebo je nemuzu najit. Ani zalohy neplatim. A to klidne i vice let po sobe. Treba ja si koupil pred lety fotovoltaicky system (neco jako obrovskou pocitacovou UPS), ale energii do neho dal dokupovat nemusim, ta z neho tece zadara. Nebo pletu se?

Ad uzitkova voda.. ja teda taky cerpam, dokonce jak dozapojuju tak budu i ohrivat, ale tu energii na cerpani a i ohrev mi nasviti slunce a nebude po me nic za to chtit. Kdybych misto na FVE to cerpadlo a ten ohrev pripojil na cez, tak mi nasledne prijde vyuctovani cca na 6,-/kwh. Toto mi proste nechodi a nikdo to po me nechce.. Nastesti zatim..

Josef ma DS u baraku, ale myslim (pokud se mylim, prosim o opraveni) ze FVE chape ne jako cenu sve energie, ale jako cenu FVE, neco jako vybaveni domacnosti, nova skrin trebas, nova koupelna, neco jako by treba v baraku vymenil stare drevene okna za plastove.. nebo nejake nove .. Zvedaji se po teto investici mesicni naklady na jeho bydleni? No ja bych rekl ze naopak v pripade oken snizuji.