Musela to být docela fuška.
Škoda, že nevyšla zkouška u mne. (mám trochu jinou verzi balanceru).

Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte bře 02, 2021 8:57 pm
brumlaj píše:A nevíš vato, zda už pan Kolařík má data o tom, kolik energie a v který okamžik spálí balancer na jednotlivých obvodech? Aby bylo jasno, jak se jednotlivé články při provozu chovaj?
tomas píše:Chápu to dobře že si nastavíš jaký maximální proud může jít do akumulátoru a VALC případný přebytek proudu odvede do balastní zátěže? Je možné to udělat třeba i ve dvou stupních? Například maximální nabíjecí proud 50A a po signálu z balancéru že libovolný článek začal balancovat, VALC přepne na balancovací proud třeba 5A? A také více stupňů balastní zátěže, tak že po dosažení 100% PWM na 1. výstupu začne VALC pouštět PWM do dalšího výstupu atd.. dle počtu PWM výstupů?
vata píše:Jen si nedovedu vysvětlit ty oscilace v intervalu cca 5 minut - koukáte-li online na výkon, ani to nepostřehnete, že to osciluje - to z principu zpětnovazební regulace, jenže velmi rychle (5Hz) a ve velmi malém rozsahu (jednotky procent balastního výkonu) - samozřejmě ne v tak dlouhém časovém intervalu jako je 5 minut... Snad nějaká interference v grafu - agregační skupiny zobrazovaných dat jsou ve srovnatelném intervalu jako ty oscilace... Kdyby to neoscilovalo i na napětí, neřešila bych to, ale tohle mě zaujalo, protože ty napěťové oscilace jsou vidět i na grafech batSense jednotlivých regulátorů. V režimu regulace balastu podle napětí takové oscilace na grafech nevidět. Ne že by to vadilo - funguje to jak má, drží zkrátka proud do baterie na nastaveném limitu, ale je to zajímavé a neumím si to vysvětlit.
Napadá někoho něco?
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků