Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát kvě 20, 2022 5:46 pm
kodl69 píše:taky trochu OT, ale pokud budu využívat jenom střídač + nabíječku, bez mppt, tak kterej akspert je njlepší volba na 24V?
MAX, nebo KING nebo MKS nebo VP?? moje představa je taková, že vzhledem k poměrně velké DC spotřebě i v noci, bych nastavil vypnutí měniče na 27V, zapnutí měniče na 27,5V , zapnutí nabíjení baterky na 26V a vypnutí nabíjení na 27V, ať se z té sítě moc nebere. Je tohle možný? Nejlevnější je ten VP, umí tenhle režim? MPPT epsolar tam nechám, je to nejjednodušší řešení. Zapne se nabíječka, i když bude menič ve standby? Je to na chatu, a je tam zvykem při odchodu vypnout elektriku, takže by nebylo nutný mít to zapnutý.
kodl69 píše:... Zapne se nabíječka, i když bude menič ve standby? .
Interní nabíječka z DS souvisí se střídačem, protože to je obousměrný měnič... 230-24 by měl být výkon stejný jako 24-230 PV je další měnič a ten je různého výkonu oproti střídači.diablo007 píše:kodl69 píše:taky trochu OT, ale pokud budu využívat jenom střídač + nabíječku, bez mppt, tak kterej akspert je njlepší volba na 24V?
MAX, nebo KING nebo MKS nebo VP?? moje představa je taková, že vzhledem k poměrně velké DC spotřebě i v noci, bych nastavil vypnutí měniče na 27V, zapnutí měniče na 27,5V , zapnutí nabíjení baterky na 26V a vypnutí nabíjení na 27V, ať se z té sítě moc nebere. Je tohle možný? Nejlevnější je ten VP, umí tenhle režim? MPPT epsolar tam nechám, je to nejjednodušší řešení. Zapne se nabíječka, i když bude menič ve standby? Je to na chatu, a je tam zvykem při odchodu vypnout elektriku, takže by nebylo nutný mít to zapnutý.
Vem nejlevnější verzi z PWM regulátorem pokud ti jde jen o nabíjecku a měnič tak. Nejlevněji vycházejí s PWM . Každopádně tam bývá rozdíl i v interní nabíječce záleží kolik A by jsi rád nabíjel
taran píše:Co se týče přetoků, tak potvrzuji, v tomto počasí v režimu Bypasse to je cca. 0,02-0,04kWh za 24hod. Já využívám Wattrouter, který mě zbyl po předělávce z on-gridu a přebytky posílám do bojleru. Skutečný stav odečítám na certifikovaném elměru, který měří i přetoky a ještě kontroluji na jednom čínském necertifikovaném a výsledek 0 odesláno do sítě. Takže zatím spokojenost, otázka je jak se to bude chovat v jiných režimech a zda to Wattrouter bude stíhat. Ale po zkušenostech s on-gridu jsem optimista.
marko250 píše:taran píše:Co se týče přetoků, tak potvrzuji, v tomto počasí v režimu Bypasse to je cca. 0,02-0,04kWh za 24hod. Já využívám Wattrouter, který mě zbyl po předělávce z on-gridu a přebytky posílám do bojleru. Skutečný stav odečítám na certifikovaném elměru, který měří i přetoky a ještě kontroluji na jednom čínském necertifikovaném a výsledek 0 odesláno do sítě. Takže zatím spokojenost, otázka je jak se to bude chovat v jiných režimech a zda to Wattrouter bude stíhat. Ale po zkušenostech s on-gridu jsem optimista.
1.Jedná se tedy o Axpert max 7,2kW?
2.V jakém režimu je s přetoky,konkrétní nastavení ?
3.Baterka u něj je,nebo není?
4.Konkrétní stav ,kdy přetíká?
5.Kolik má na sobě panelů?
kodl69 píše:Takže nakonec se z aksperta dá snad použít jenom ten měnič s přpínáním sítí. Hrozný až strašný. Sem si myslel, že to bude "jednokrabičkový" řešení. Standby režim snad bude použitelnej, nechci tam zanášet žádný trvalý spotřeby, ono se to ve výsledku prodraží...
kodl69 píše:KING a MAX jsou online přifázovaný, z čehož plynou možný přetoky, možnost "přisosávání" a vysoká vlastní spotřeba.
kodl69 píše:takže king má dvojí konverzi? to se mi nezdá, to by bylo moc součástek navíc, aktivní usměrňovač s PFC...
shuty píše:kodl69 píše:takže king má dvojí konverzi? to se mi nezdá, to by bylo moc součástek navíc, aktivní usměrňovač s PFC...
ano, king ma dvoji konverzi, podla uzivatelov co ich maju pretoky nehrozia.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků