Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát led 22, 2021 2:20 am
Dreambox píše:Jelikož mám další střechu.Rozmýšlím jaký měnič.Panelu bude celkem 60 ks.Jižní střecha(nádhera)Polykrystalické panely 210W Scheuten Solar.
Určitě hybridní měnič.1f. kolem 5kW,Napětí 48V. Určitě aby šlo další rozšíření.Počítám 3 ks na 1f.Dále aby uměl docucávat ze sítě.Nulové přetoky.Nízký vlastní odběr.Doma mám jak víte 3X Studer na 1f. Věřím že z odstupem času je levnější řešení při stejném komfortu.
Jaký doporučíte?
luge píše::?Dreambox píše:Jelikož mám další střechu.Rozmýšlím jaký měnič.Panelu bude celkem 60 ks.Jižní střecha(nádhera)Polykrystalické panely 210W Scheuten Solar.
Určitě hybridní měnič.1f. kolem 5kW,Napětí 48V. Určitě aby šlo další rozšíření.Počítám 3 ks na 1f.Dále aby uměl docucávat ze sítě.Nulové přetoky.Nízký vlastní odběr.Doma mám jak víte 3X Studer na 1f. Věřím že z odstupem času je levnější řešení při stejném komfortu.
Jaký doporučíte?
Za mne urcite doporucujem fangpusun
mopadzi píše:luge píše::?Dreambox píše:Jelikož mám další střechu.Rozmýšlím jaký měnič.Panelu bude celkem 60 ks.Jižní střecha(nádhera)Polykrystalické panely 210W Scheuten Solar.
Jaký doporučíte?
Za mne urcite doporucujem fangpusun
co vše má fangpusun? jen měnič nebo i charger, RCC...atd
youda píše:Vše podstatné k tomuto čínskému bratraci již zveřejnil Willcz. Stačí použít tlačítko "hledat"
viewtopic.php?f=16&t=3513&start=100#p86882
kiksa píše:Na to asi nikdo nedokáže s jistotou odpovědět - je potřeba znát rozběhový proud čerpadla, který může být klidně 5 x větší než jmenovitý...Ideální by bylo ho zkusit změřit.
feliz navidad píše:Nechci zakládat nové téma - jak výkonný měnič s čistým sinus je potřeba na zahradní čerpadlo 600W? Na měniči nebude nic dalšího, resp. jen rádio. Stačil byl CARSPA 1000W, špičkový výkon 2000W?
feliz navidad píše:Victron nepřichází v úvahu, zahrada není trvale obydlená a v případě krádeže by to víc bolelo. Zkusím asi ten 1000W Carspa a případně triakový softstart.
Zpět na DC-AC měniče, střídače, invertory
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků