Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon led 17, 2022 8:04 am


Axpert max 3600 baypass

Měniče Axpert

Axpert max 3600 baypass

Příspěvekod Fichtl2 » úte led 04, 2022 9:06 pm

Popíši snad srozumitelně svojí otázku s kterou si lámu hlavu. Dám příklad , výkon z panelů treba 1 kw, zapnu pračku,ta zapne nahřívání 2kw. Axpert začne cucat 1kw z baterek. Baterie překročí hranici vybití a axpert se přepne na baypass s ds, cuca ze sítě 1300 w protože 300 w z panelů jde do baterky. Pračka vypne nahřívání a najednou je tam 700w přebytek z panelů protože baterka to nepojme když mám limit 10a.Axpert pošle přebytky do sítě než upraví výkon pole? Nebo to dokáže v sobě nejak "přepálit"? Kolikrát když se tady to stane nebo už jsou baterie plné a axpert upravuje výkon pole tak z neho slyším pískání jak kdyby tam byli nějaké výkonové cívky. Můžete mi nekdo tedy říci jak to je?
?
Fichtl2
 
Příspěvky: 24
Registrován: sob srp 07, 2021 6:35 pm

Re: Axpert max 3600 baypass

Příspěvekod Franta2776 » úte led 04, 2022 9:37 pm

Fichtl2 píše:Popíši snad srozumitelně svojí otázku s kterou si lámu hlavu. Dám příklad , výkon z panelů treba 1 kw, zapnu pračku,ta zapne nahřívání 2kw. Axpert začne cucat 1kw z baterek. Baterie překročí hranici vybití a axpert se přepne na baypass s ds, cuca ze sítě 1300 w protože 300 w z panelů jde do baterky. Pračka vypne nahřívání a najednou je tam 700w přebytek z panelů protože baterka to nepojme když mám limit 10a.Axpert pošle přebytky do sítě než upraví výkon pole? Nebo to dokáže v sobě nejak "přepálit"? Kolikrát když se tady to stane nebo už jsou baterie plné a axpert upravuje výkon pole tak z neho slyším pískání jak kdyby tam byli nějaké výkonové cívky. Můžete mi nekdo tedy říci jak to je?


Každý Axpert je trochu jiný.Podívej se co máš nastaveno jako priority do zátĕže a jaké jsou možnosti.
10640Wp=5940Wp Jinko 12x495Wp jihovýchod,4690Wp Leapton 14x335Wp ,cca 8000W 90ks vakuové trubice jihozápad,Lifepo4 16x260Ah,Easun Isolar 5500VA
?
Franta2776
 
Příspěvky: 671
Registrován: pon úno 01, 2021 4:00 pm

Re: Axpert max 3600 baypass

Příspěvekod Fichtl2 » úte led 04, 2022 9:44 pm

Mám režim sbu(solar,batery,unit) ,apl, a nabíjení baterie jsem zkoušel oso(only solar) ale dal tam nakonec aby se nabijela pokud solar nebude ze sítě, jak toto nastavení ovlivní to na co se ptám, baypass nevím jak víc nastavit.
?
Fichtl2
 
Příspěvky: 24
Registrován: sob srp 07, 2021 6:35 pm

Re: Axpert max 3600 baypass

Příspěvekod Franta2776 » úte led 04, 2022 9:58 pm

Dej tam zpět OSO bude čekat,až se baterie nabije na nastavenou hodnotu pro návrat na baterii.Já to tak mám a je DS oddělena od ostrova.
10640Wp=5940Wp Jinko 12x495Wp jihovýchod,4690Wp Leapton 14x335Wp ,cca 8000W 90ks vakuové trubice jihozápad,Lifepo4 16x260Ah,Easun Isolar 5500VA
?
Franta2776
 
Příspěvky: 671
Registrován: pon úno 01, 2021 4:00 pm

Re: Axpert max 3600 baypass

Příspěvekod sindyk » úte led 04, 2022 11:19 pm

Trochu divný, měl jsem za to, že když je v SBU v bypassu, tak jede všechno z DS a panely jen nabíjí baterii, případně jede i nabíječka z DS, pokud je povoleno. Pravda, že nabíjím 40A, a teď mi panely stejně víc nedají (mám je dost na plocho), když svítí, takže přebytek výkonu při nabíjení nehrozí. A co nevidět připojím další baterie a bude mít povoleno nabíjet 60A.
3040 Wp (8s Elerix 380 Wp) | Axpert MAX 3600 | 7,2 kWh olovo-uhlík (3p2s JPC12-100)
Uživatelský avatar
sindyk
 
Příspěvky: 110
Registrován: pát kvě 21, 2021 11:53 am
Bydliště: Semily

Re: Axpert max 3600 baypass

Příspěvekod Fichtl2 » stř led 05, 2022 7:11 am

Mám měřák spotřeby a vidím kolik si právě pricucava z ds.Vždy dobíjí baterku maximálním proudem a zbytek vykonu z panelů spolu s ds do zátěže právě.Mam 3wp. Ale jen 100ah agm.
?
Fichtl2
 
Příspěvky: 24
Registrován: sob srp 07, 2021 6:35 pm

Re: Axpert max 3600 baypass

Příspěvekod Franta2776 » stř led 05, 2022 8:21 am

Fichtl2 píše:Mám měřák spotřeby a vidím kolik si právě pricucava z ds.Vždy dobíjí baterku maximálním proudem a zbytek vykonu z panelů spolu s ds do zátěže právě.Mam 3wp. Ale jen 100ah agm.


Jak jsem psal dej do režimu OSO a změř znovu.
10640Wp=5940Wp Jinko 12x495Wp jihovýchod,4690Wp Leapton 14x335Wp ,cca 8000W 90ks vakuové trubice jihozápad,Lifepo4 16x260Ah,Easun Isolar 5500VA
?
Franta2776
 
Příspěvky: 671
Registrován: pon úno 01, 2021 4:00 pm

Re: Axpert max 3600 baypass

Příspěvekod Fichtl2 » stř led 05, 2022 8:38 am

Dal jsem oso, ted jen počkat aby nebylo zataženo jak v pekle
?
Fichtl2
 
Příspěvky: 24
Registrován: sob srp 07, 2021 6:35 pm

Re: Axpert max 3600 baypass

Příspěvekod Franta2776 » stř led 05, 2022 8:56 am

U nás taky peklo mě v tomto režimu cucá z baterky cca 0,5A spotřebu měniče naprázdno.Vše teče přes Bypass.
10640Wp=5940Wp Jinko 12x495Wp jihovýchod,4690Wp Leapton 14x335Wp ,cca 8000W 90ks vakuové trubice jihozápad,Lifepo4 16x260Ah,Easun Isolar 5500VA
?
Franta2776
 
Příspěvky: 671
Registrován: pon úno 01, 2021 4:00 pm

Re: Axpert max 3600 baypass

Příspěvekod macherko1 » stř led 05, 2022 9:23 am

Ja mam 950kW spalenych u Inogy za december peklo jak svine tak tiež bypass
Poloostrov /Faza L1:JV: 325Wp /10ks poly 3250Wp +Axpert VMIII 450V Mppt + OpSZ fG Forte 48V/620Ah Faza L2:JV: 285Wp /12ks Poly + MPP Solar PIP5048GK 450V MPPT-OpSZ IGB 48V/840Ah,GreenBono AKU
Uživatelský avatar
macherko1
 
Příspěvky: 11
Registrován: stř bře 24, 2021 3:16 pm
Bydliště: Bytča

Re: Axpert max 3600 baypass

Příspěvekod mika » čtv led 13, 2022 8:36 pm

Na linku níže jsem řešil to samé, doplnil jsem měření o externí měření vstupu a výstupu měniče, abych mohl něčemu věřit.
Ještě pracuji na externím měření proudu baterie.

"Přicucávání", jak funguje a jak se projevuje mi není fakt jasné. Mám axpert VM III 5000 což by mohlo být podobné jako MAX

https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f=115&t=7740#p158537

PS: momentálně je měnič na operačním stole, tak se snad povede opravit
?
mika
 
Příspěvky: 60
Registrován: stř říj 06, 2021 8:03 pm


Zpět na Axpert

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: camel1cz a 1 návštěvník

Reputation System ©'