Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte dub 13, 2021 11:48 am
kodl69 píše:ten WR nemá nějakej vývod, přes kterej se tá ten spotřebič prostě zapnout? Pak by to bylo úplně nejjednodušší.
edit: dívám se do návodu: LT –detekce signálu nízkého tarifu (0V nebo+5V) ? to je ono, sem je potřeba někdy s jistotou po setmění zapojit signál ze spínacích hodin, kterej je ještě v sérii s termostatem nastaveným na nejnižší použitelnou teplotu (mě vyhovuje 45°C). Holt ne všechno se dá vyřešit pomocí software.
lubos píše:Použij časové plány. Bojler priorita 1, č.plán bojler zapni od-do, energie nastav 5kW . Ještě můžeš nastavit ohřev jen v nt.
lubos píše:Mám Wattrouter M SSR. I Wattrouter ECO. Sice mám připojen M SSR ale mělo by to fungovat stejně:Spínání dle priorit probíhá následovně:
Ve výchozím stavu (v noci) jsou všechny spotřebiče vypnuté. Je-li ráno zjištěna výroba FVE (součet činných
výkonů je větší než nula), dojde k sepnutí výstupu s první (nejvyšší) prioritou.
Okamžik sepnutí se liší podle nastavené funkce výstupu.
výstupy s nastavenou funkcí plynulé regulace popř. PWM (proporcionální výstupy) se sepnou prakticky
ihned po zjištění výroby a regulátor jimi plynule (synchronním řízením popř. PWM modulací) udržuje
"virtuální nulu" nebo „fázovou nulu“. Nefunguje?
lubos píše:Ještě. Z čeho bere wattrouter info o výrobě?
lubos píše:Potom nechápu. Pokud mám nastavenou prioritu 1 bojler, tak pokud wattrouter zjistí výrobu (přetok do DS) tak sepne ssr (nejvhodnější) a ohříva vodu. Pokud nevypne termostat bojleru, ohřívá dokud je výroba. Pokud už výroba není, tak podle nastaveného čp. sepne třeba v 17.00 a podle nastavení limitu kW dodá zbytek z DS.
lubos píše:Zkus combiwatt nepoužívat, Nastav bojler na prioritu 1, pokud chceš aby první dodávka šla do bojleru, a půjdou tam jen přebytky( to co by šlo do sítě) a pokud nebude výroba ČP dodá zbytek ze sítě.(5kW)To co ukazuje wattrouter jako že dodal do spotřebiče , to je jen informační. Pokud vypne termostat bojleru, tak se stále načítá spotřeba jako když bojlér stále ohřívá. MT wattrouteru ale měří správně a měl by zapnout další spotřebič (priorita2)
Zpět na Automatizace, měření, statistiky
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků