DanoP ma so svojim c-kodom inspiroval a rozhodol som sa v tejto zimnej temnej dobe konecne doriesit integraciu studer XTM a Home Assistenta. Neviem ci som zle hladal, ale v podstate nic neexistuje. Okrem Studer portalu (kvalitu nekomentujem) a komercnych rieseni v cenach mimo reality. Takze cas nieco sa naucit a nieco spravit.
Vzdy som bol v HA len cisty BFU, takze mi to bude trvat trosku dlhsie, ale aspon sa mozem pohrat s designom/vizualizaciou, aj ked vysledok spravim asi v grafane a spol.
Ako nultu fazu som urobil ziskavanie dat z menica cez XCOM232i a lokalnu siet/Portal + RESTAPI broker a nacicavanie dat do HA (vyrobil som nieco ako studer senzor).
Aktualne mi uz data vo forme JSON objektu chodia raz za 30 sekund do HA. Trapna vizualizacia vyzera nejak takto
v dalsich krokoch sa skusim pozriet na rozparsovanie dat do premennych a ich zobrazenie. tam uz sa da inspirovat, napr. goodwee ma peknu integraciu.
ono HA by sa dal pouzit ako taky "poor man green bono aku" vytazovac, kde by pri urcitych stavoch mohol pripajat zataz (napr. cez shelly). Urcite to nebude take vymakane ako greenbono, ale nie kazdemu sa GB do rozvadzaca zmesti. Tiez nie je zadarmo...