Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob led 16, 2021 1:42 pm
mobilik píše:Batérie sa nesmú prevádzkovať pri teplotach v zime aké sú vonku....
Inak pôjdu do...
lubomirz píše:jo, v principe staci, ale cim mensie teploty a cim vacsie nabijacie prudy, tym skorej lithium umrie.
Namiesto vykurovania celej garaze na 15 stupnov alebo akekolvek ine cislo by som sa zamyslel, ci akymkolvek sposobom viem lokalizovat kurenie len pre Pylontechy. Ukrutne mensie m3 ktore treba zohrievat = ukrutne mensia potreba energie. Hentie konkretne modely nepoznam ci su rack-mountovatelne a ani nepises ci ich mas v racku, ale hned aj keby to boli iba krabice stohovatelne na seba tak im spravim OSB doskami "skrinu" a tam uz mozes jednoducho vyhrievat.
mgx píše:Posuvam studiu cinskych kolegov doc.Joudu o vplyve teploty na kapacitu LiFePo. Zaver je jasny, experimentalne 10-40C.
Ja mam posledny rok Pylontechy 4ks vo velkom 42U racku v garazi. V garazi je teplota za poslednych 6 rokov priemerne v zime medzi 6-10C. Rack je samozrejme vetrany, takze teplota vnutri zodpoveda teplote v garazi (nie je vykurovana).
Ak by mi teplota klesala pod 5c resp. pod 0, asi by som baterky zateplil, resp. vetranie racku minimalizoval. Dalsia moznost je strcit do racku nejaky fasa server, ktory to tam vykuri vsetko. napr. pri mainovani bitcoinu, co sa uz dnes neoplati
PS: stary battery pack lifeypo od roku 2014 sedi v rovnakej miesnosti len v kisni z OSB dosiek vyplnenych XPS ale inak plne vetrane a nezda sa ze by mu to vadilo. Kurit bateriam mi pride trosku silny kaliber na rozsah instalacii, ktore mame doma (teda aspon ja).
lubomirz píše:... vybijat lithium pri -30 mozes, dokazom je kazda Tesla a ine elektroauta ktore proste pri -30 jazdia.
lubomirz píše:>> No a na skladování nevidím důvod je dávat do mrazáku
ziadny vyrobca nikdy nepovedal ze sa ma cokolvek lithiove strkat do mrazaku, na skladovanie vsetci predpisuju uplne inaksie podmienky.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků