- mám RD bungalov - a na střeše ( sklon střechy tuším 22°) nachystány držáky na konstruce pro FVE... mám možnost si vybrat mezi JV a JZ, ale zvolil jsem JZ a tam také jsou připravené "packy" na konstrukce.... mám nachystán FV kabel ( tuším, že 6mm, ale nejsem si jistý jestli jsem nedal 4mm ) a to mám včetně uzemňovacího kabelu CYA 16mm svedeno do plastového rozvadeče do TM - hned vedle se nachází bojler - 2kW - rozvodnici jsem dal ovšem asi malou - 8pozic.... nicméně tato rozvodnice je propojena s hlavním rozvadečem kabelem CYKY 5x2,5 …. případné další úpravy není problém realizovat....
Mám v plánu nahřívat bojler - jsme 4 a dle podružného elektroměru máme cca spotřebu 3600kW/rok jen na ohřev vody.... ( je to bohužel jen 160l bojler

Mohli byste mi prosím poradit jakým směrem se zatím vydat? Napadlo mě pouze nahřívat přes střídač vodu, ale je mi jasné, že v letních dnech to bude otázka chvilky a co potom?
Ideálním řešení by bylo asi pouštět přetoky do sítě, ale dle toho co jsem slyšel ( tady jsem zatím moc nečetl, ale budu... ) je to poměrně komplikované řešení a běh na dlouhou trať?
A bateriovému provozu nejsem nakloněn, ale rád se nechám přesvědčit... děkuji předem i za tip na panely které vybrat a za alespoň cenové nastínění kolik by která varianta stála ( jen materiál )…. mám na mysli:
a) pouze ohřev TUV
b) přetoky do síťe
c) bateriový ( ostrovní? ) provoz....
moc děkuji