Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv pro 03, 2020 9:48 pm


Klimatizacia Sinclair

Ohřev TUV, aku nádrže, boilery, ohřívače vody, vytápění, klimatizace
Další

Klimatizacia Sinclair

Příspěvekod 1lubos1 » úte lis 10, 2020 8:00 pm

Zdravim vsetkych...
Idem si po radu. Mam novu klimatizaciu Sinclair ASH09BIS/W. Problemom je, ze klima po dosiahnuti nadstavenej teploty stale kuri. Resp. udrzuje nadstavenu teplotu, co ma za nasledok fukanie vlazneho, niekedy aj studensieho vzduchu.
Mam za to, ze pri dosiahnuti nadstavenej teploty by sa mala klima vypnut, tak to bolo prvy den po namontovani. Klima sa vypla, zapla sa po poklesnuti teploty v miestnosti... nahriala miestnost na pozadovanu teplotu, vypla sa.
Robim niekde chybu v nadstaveni, alebo kde moze byt problem?
1lubos1
 
Příspěvky: 64
Registrován: pát úno 22, 2013 2:13 am

Re: Klimatizacia Sinclair

Příspěvekod rasto1 » úte lis 10, 2020 9:41 pm

Mas tu klimu na meraci spotreby?
Ona sa moze tvarit, ze funguje ale moze vypnut kompresor a spotreba bude len na elektroniku a ventilatory.
Take pokrocile nastavenia nema aby si to dokazal rozstelovat dialkovym.
7425Wp-J, 4125Wp-Z - SUN275-60P; Li-ion 38kWh CATL; zatial vsetko v garazi :-)
rasto1
 
Příspěvky: 475
Registrován: pon lis 11, 2019 2:48 pm

Re: Klimatizacia Sinclair

Příspěvekod 1lubos1 » úte lis 10, 2020 9:59 pm

nerozumim, na merace spotreby. To je k cemu dobre? Ved prave, ze fukaju stale ventilatory, co je otravne. Ako pisem, nevim co som mal nadstavene zo zaciatku, normalne zapla, po dovrseni nadstavenej teploty vypla, to znamena, ze aj vetlilatory, klapka sa na vnutornej jednotke sa takmer zatvorila. Teraz klima nevypina, fuka stale, ked dosiahne nadstavenu teplotu, tak fuka vlazny az studeny vzduch. Ventilatory idu tak isto, ako po zapnuti.

Je tu niekto kto ma klimu, co by vedel k tejto veci napisat ?
1lubos1
 
Příspěvky: 64
Registrován: pát úno 22, 2013 2:13 am

Re: Klimatizacia Sinclair

Příspěvekod cerm » úte lis 10, 2020 11:04 pm

Mě Sinclair úplně vypne až při překročení navolené teploty o 2 st C, do té doby jen ubírá na otáčkách kompresoru .
cerm
 
Příspěvky: 34
Registrován: pát říj 05, 2018 9:01 am

Re: Klimatizacia Sinclair

Příspěvekod koenzim » úte lis 10, 2020 11:32 pm

Nemas ju v automatickom rezime? Vtedy sa prepina medzi kurenim/chladenim a ide stale. V rezime kurenia by mala len kurit, po dosiahnuti teploty sa vypne.
koenzim
 
Příspěvky: 6
Registrován: pon led 08, 2018 8:41 am

Re: Klimatizacia Sinclair

Příspěvekod 1lubos1 » stř lis 11, 2020 12:10 am

dakujem za odpovede...
pre cerm, mne teplotu prekroci od navolenej teploty 20st.C, max o 1,5 st C, v tom rozmedzi sa pohybuje... za 4 hodiny nevypla.
pre koenzim, ano, na ovladaci mam napisane AUTO, aj symbol kurenia samozrejme.
1lubos1
 
Příspěvky: 64
Registrován: pát úno 22, 2013 2:13 am

Re: Klimatizacia Sinclair

Příspěvekod diablo007 » stř lis 11, 2020 9:49 am

1lubos1 píše:dakujem za odpovede...
pre cerm, mne teplotu prekroci od navolenej teploty 20st.C, max o 1,5 st C, v tom rozmedzi sa pohybuje... za 4 hodiny nevypla.
pre koenzim, ano, na ovladaci mam napisane AUTO, aj symbol kurenia samozrejme.

Tak vypni režim automat
Uživatelský avatar
diablo007
 
Příspěvky: 3156
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Bydliště: Vyškov

Re: Klimatizacia Sinclair

Příspěvekod goodbie » stř lis 11, 2020 10:03 am

nezdá se mi ,že je možné spustit automat a topení současně,svíti li nahoře nápis auto ,je to pro automatickou regulaci ventilátoru,symbol topení je na ovladači uplě dole v levo je to takové sluníčko,automatika má symbol trojuhelníku
goodbie
 
Příspěvky: 1271
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:

Re: Klimatizacia Sinclair

Příspěvekod diablo007 » stř lis 11, 2020 10:05 am

Kamarád má klimatizací v režimu auto a pokud chladí v tom režimu rožně si simbol chlazení když v tom režimu topí tak hold ikonu topení ale jede to permanentně
Uživatelský avatar
diablo007
 
Příspěvky: 3156
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Bydliště: Vyškov

Re: Klimatizacia Sinclair

Příspěvekod goodbie » stř lis 11, 2020 10:11 am

sinclair-ash-09biv-navod-k-obsluze-vnitrni-jednotky.pdf
já mám ASH12 a ta když topí tak hned po dosažení nastavené teploty nevypne ,ale stále temperuje,vypne se až nad nastavenou mez,podle mě záleží také na venkovní teplotě pro udržování vnitřní teploty,aby se klimatizase furt dokola nezapínala a vypínala,ventilátory si to reguluje uvnitř když je nastaveno auto ventilátoru,tak venku na čerpadle ale tam si to hlídá jednotka sama.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
goodbie
 
Příspěvky: 1271
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:

Re: Klimatizacia Sinclair

Příspěvekod petrd » stř lis 11, 2020 10:34 am

EDIT- právě otestováno

Já nemám kl. Sinclair (mám Midea) a ta běží pořád jen sníží výkon kompresoru a bere si asi 40W. Žaluzii sklapne vodorovně. To se stane pokud teplota místnosti je např 23C a setpoint v režimu HEATING 26C. Změnit toto chování neumím.

No trochu mě to štve ale na druhé straně "nekazí" se klimatizace častými vypínáními pokud by se skutečně uplně vypnula ? // Rozumí tady tomu případně někdo ? třeba z důvodu přepínání ventilů, tlakových rázů, nepředmazného kompresoru ???

Ještě by šlo kl. sebrat 230V "pokojovým termostatem" ale to snad ani nenavrhuju, jakože ušetřím 1500 za elektriku a pak koupím za dva roky novou klimu za 30000.
petrd
 
Příspěvky: 108
Registrován: pát srp 09, 2019 7:56 am
Bydliště: Brno jih

Re: Klimatizacia Sinclair

Příspěvekod goodbie » stř lis 11, 2020 10:53 am

petrd píše:EDIT- právě otestováno

Já nemám kl. Sinclair (mám Midea) a ta běží pořád jen sníží výkon kompresoru a bere si asi 40W. Žaluzii sklapne vodorovně. To se stane pokud teplota místnosti je např 23C a setpoint v režimu HEATING 26C. Změnit toto chování neumím.

No trochu mě to štve ale na druhé straně "nekazí" se klimatizace častými vypínáními pokud by se skutečně uplně vypnula ? // Rozumí tady tomu případně někdo ? třeba z důvodu přepínání ventilů, tlakových rázů, nepředmazného kompresoru ???

Ještě by šlo kl. sebrat 230V "pokojovým termostatem" ale to snad ani nenavrhuju, jakože ušetřím 1500 za elektriku a pak koupím za dva roky novou klimu za 30000.

dle mě neušetříme nic ,klima udržuje konstantní teplotu v místnosti,jede na minimální výkon proto je to invertorová,než aby se chovala jako přímotop co vypne pak zapne jede na plno a vypne
goodbie
 
Příspěvky: 1271
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:

Re: Klimatizacia Sinclair

Příspěvekod josse » stř lis 11, 2020 11:44 am

petrd píše:No trochu mě to štve ale na druhé straně "nekazí" se klimatizace častými vypínáními pokud by se skutečně uplně vypnula ? // Rozumí tady tomu případně někdo ? třeba z důvodu přepínání ventilů, tlakových rázů, nepředmazného kompresoru ???


Ventily a tlakové rázy problém nejsou. Je opravdu problém start/stop kompresoru. Třeba reverzní mód (topení/chlazení) se má zásadně přepínat za běhu kompresoru (ustálený stav).

Jestli mám správné info, jediný scroll v některých variantách dokáže ty dva šneky oddálit a točit se jakoby naprázdno. Má sice "zanedbatelnou" spotřebu, ale stále dost velkou. Všechny ostatní musí zastavit úplně.

Typicky je předepsáno max 6 startů za hodinu. Takže je to dost velké omezení.

Další omezení životnosti jsou vysoká teplota discharge a vakuum na suction straně kompresoru. V těchto mezních stavech se nedistribuuje olej správně nebo vůbec, takže to všechno souvisí s mazáním.
15x GWL Poly 300Wp 72 cells, 1-2x Axpert MKS 48V 4000W, 3x80P14S 18650 (~640Ah/34kWh), https://emoncms.trenet.org/dashboard/view?id=3
josse
 
Příspěvky: 1064
Registrován: úte úno 14, 2017 9:35 pm

Re: Klimatizacia Sinclair

Příspěvekod mobilik » stř lis 11, 2020 11:50 am

Ja mam daikin a tam režim auto aj kúry aj chladí podľa toho ako treba. Proste sama sa rozhodne co bude robiť.
U mňa po dosiahnutí teploty žije dole s výkonom a vypne vetrak, chvíľu počká, zapne ho a tak dookola.
mobilik
 
Příspěvky: 2414
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)

Re: Klimatizacia Sinclair

Příspěvekod goodbie » stř lis 11, 2020 11:56 am

mobilik píše:Ja mam daikin a tam režim auto aj kúry aj chladí podľa toho ako treba. Proste sama sa rozhodne co bude robiť.
U mňa po dosiahnutí teploty žije dole s výkonom a vypne vetrak, chvíľu počká, zapne ho a tak dookola.
to sinclair má taky je to ten symbol toho trojuhelníku ,nápis Auto je pro ventilátor
goodbie
 
Příspěvky: 1271
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:

Re: Klimatizacia Sinclair

Příspěvekod 1lubos1 » stř lis 11, 2020 1:15 pm

ano goodbie, simbol na dalkovem ovladani hore AUTO je pre ventilator. Takze neni zapnuta automatika. Ale skusal som to aj vypnut. Nevim, zo zaciatku ako som pisal v prvom prispevku, po dosiahnuti navolenej teploty +1,5stupna C vypla. Lamela na jednotke sa dala do vodorovnej polohy, ventilator nefukal. Zapla tak za cca 40-50min. To bol pokles teploty v miestnosti pod navolenu teplotu o 1 st.C. Tak mi to vyhovovalo. Teraz to stale toci, udrzuje teplotu. Chybu nepise ziadnu, asi to tak ma byt. Len nevim preco to vypinalo, teraz klima v kuse toci aj 4 hodiny. Nakoniec som ju vypol isticom.
1lubos1
 
Příspěvky: 64
Registrován: pát úno 22, 2013 2:13 am

Re: Klimatizacia Sinclair

Příspěvekod goodbie » stř lis 11, 2020 1:47 pm

počkat a to nejde vypnout ovladačem??aby se lamela uplně zavřela a na jednotce svítí jen červený znak že je vypnutá??
goodbie
 
Příspěvky: 1271
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:

Re: Klimatizacia Sinclair

Příspěvekod rottenkiwi » stř lis 11, 2020 2:27 pm

Mne napr. za týchto podmienok klíma vypla ventilátor.
Ale keby bolo napr. von +2 *C a klíma by nebola schopná
dostať sa nad 27 *C, tak ostane fúkať niekoľko hodín a nevypne fan.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 3964
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: Klimatizacia Sinclair

Příspěvekod 1lubos1 » stř lis 11, 2020 8:49 pm

pre goodbie... samozrejme, ze ovladacem klima ide vypnut. O tom tu neni rec... Ty vypinas ovladacem klimu po dosiahnuti nadstavene teploty? :-)
1lubos1
 
Příspěvky: 64
Registrován: pát úno 22, 2013 2:13 am

Re: Klimatizacia Sinclair

Příspěvekod rasto1 » stř lis 11, 2020 9:13 pm

1lubos1 píše:pre goodbie... samozrejme, ze ovladacem klima ide vypnut. O tom tu neni rec... Ty vypinas ovladacem klimu po dosiahnuti nadstavene teploty? :-)

Nejake mas divne myslienkove pochody, najprv sa pytas na chybu, ktora je zapricinena asi zmenou teplotnych podmienok, potom vypinas klimu vypinacom a teraz toto.
7425Wp-J, 4125Wp-Z - SUN275-60P; Li-ion 38kWh CATL; zatial vsetko v garazi :-)
rasto1
 
Příspěvky: 475
Registrován: pon lis 11, 2019 2:48 pm

Další

Zpět na Boilery, ohřev TUV, vytápění, klimatizace

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'