Pomoc při navržení a přepojení stávající FVE

Porada před realizací, doporučení, rady, nápady týkající se plánovaných ostrovních nebo poloostrovních systémů, projektování, zkušenosti, schémata, vhodné komponenty
Tobi
Příspěvky: 4
Registrován: ned říj 18, 2020 8:18 am

Pomoc při navržení a přepojení stávající FVE

Příspěvek od Tobi »

Mám na domečku kde bydlí dva dospělí a dvě děti nějaký ten panel na střeše. V roce 2014 jsem si nechal nainstalovat 20ks panelů Axitec 250w na střechu pod sklonem 40° s 15° odklonem k JZ. Toto bylo svedeno do akumulační nádoby 750l, kde je 3f 5kw topná spirála, která fungovala s DC proudem. Samozřejmě k tomu dodali nějakou jak já říkam inteligentní řídící jednotku, která hlídala funkčnost a rozpojení při nahřátí AKU nádoby přes teplotní čidlo. Vše nějak fungovalo, než jednotka skoro po šesti letech na podzim vypověděla službu. Jelikož instalační firma již na mě nemá čas, musel jsem jít tak trochu vlastní cestou a znova to rozchodit.
Nejprve jsem letos na jaře si pořídil klimatizační jednotku od Logitex, která funguje jak na AC, tak i na DC, kde jsem připojil 6ks panelů (6x250w). Původní instalační firma mi doporučila náhražku jejich vysloužilé řídící jednotky - SITON210 ( http://tnweb.tode.cz/…10/ ) , který jsem si pořídil a nechal zapojit. Jenže elektrikář zapojil jen 10ks panelů (10x250w) a zbyli na střeše 4ks NEVYUŽITÝCH panelů.
Celé se mi to s odstupem času nelíbí (tlačil mě čas). Jelikož mám čtyři "mrtvé" panely. O využitelnosti 6ti panelů na klimatizaci se taky nedá nějak říci. Jen těch deset a SITON 210 šlapou dle představ.
Proto se obracím na Vás s radou jak to nejlépe celé překopat a bez přehnaných financí. (Jasně chápu měnič, legislativa a jedu oficiálně dál, ale v peněžence průvan a návratnost v nedohlednu, jelikož mám sazbu D45d a sám si v tomto oboru nic moc neudělám - není to mé hoby).

Děkuji za vyjádření a rozbor problematiky.

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek