Dotace, volby a politika

Alternativní zdroje energie a právní úprava, revize, nařízení ...
Uživatelský avatar
youda
Příspěvky: 3074
Registrován: stř dub 27, 2016 12:12 am
Reputace: 907

Re: Dotace, volby a politika

Příspěvek od youda »

Jo jo, todle chápu, až do příchodu Brumlaje a vyvolání hladomoru.

Akorát při srovnání s dnešní dobou se mi zdá, že kapitál se dnes netvoří odložením spotřeby, ale tím, že někoho okradeš, natáhneš, nebo si v nejhorším případě čestně půjčíš. Pak ti ale musí vyjít podnikatelský záměr, abys mohl splácet i úroky.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: https://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
NOPARasito
Příspěvky: 2485
Registrován: čtv črc 19, 2018 12:14 am
Reputace: 180
Bydliště: Vidiek, Trhanova Lhota

Re: Dotace, volby a politika

Příspěvek od NOPARasito »

unicast píše: A teď přijde brumlaj a za těch pět dní hladu mu tu síť prohlásí za majetek pracujícího lidu a protože s ní lovit neumí, nechytí nic, tak obere ještě pěstitele o brambory, chovatele o králíka a vypukne hladomor jako onehdá na Ukrajině.
Pekne trefeno.
Jen jeste horsi je to, ze se nikdo nebrani!!!!!
Takze jako ve valce. 1000blbu s kverama, ktery maji cca. 32kulek v zasobniku ovlada v klidu naraz 5mil. lidi.(ovci)
Treba na "vlastnim" pozemku ti bude banda blbcu narizovat k stavbe.
1,) zeleny energeticky zdroj
2,) retencni nadrz
3,) ekonomicky štítek stavby
4,)povoleni na studnu
Po nejlepe vse na dotace.
Takze stavba se 2x prodrazi, to budou delat domluvene firmy, ze kterych cast penez odtece opet pro cca.700.000 statnich parazitu.
Takze ve vysledku vse zaplati ten co chce na "vlastnim"(jednou koupenym, radne kazdej rok danenym) pozemkem a tudiz si zdaneni pozemku i navysi.
At pocitam jak pocitam, tak nuzky jsou spravne otevreny, jelikoz bez dotaci mi vychazi za muj zivot pomer mezi mnou a statnima prizivnikama 40/60.
S dotacema se to zlepsi ku prospechu prizivniku na pomer 70 a ja utru s 30% z toho co za zivot vydelam.
Jj dotace jsou pekne vymyslena past :yes:
Pozn.: Vsechny ty dotacni sracky diky tomuto foru trochu ochabuji. ALE FAKT JEN TROCHU :cry:
kodl69
Příspěvky: 7379
Registrován: sob črc 19, 2014 8:56 pm
Reputace: 866
Lokalita: severně od Brna
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Dotace, volby a politika

Příspěvek od kodl69 »

Ne, brzo v tom rybníce ryby dojdou, a nebude mít nic, protože výlov takovým tempem je drancování zdrojů...

Už jsem se nad tím taky zamýšlel, jak je možný, že si tolik lidí tak dobře žije, když "nevytváří hodnoty" - tady mám trochu problém, kde končí to vytváření hodnoty. Kdybych to vzal marxistitcky, tak tam, kde se z hovna udělá jídlo, tj zemědělství. Pokud to pošlu dál, tak je to všude, kde výsledkem je nějaká smysluplná přeměna hmoty ( z kusu plechu vytvořím nějakej díl k něčemu) nebo aspoň zpracování dat s užitečným výsledkem, tj něco jako vedoucí, kontrolor, snad i některej úředník.

Co je ale síla, tak o Rakousko-uhersku se tvrdilo, že má přebujelý úřední aparát - v malým kdysi okresním městě, kde bydlím, byla radnice, v ní cca 20 kanceláří, i kdyby v každé byli 4 úředníci, tj méně než 100 lidí i s kotelníkem a uklízečkou, a to je všechno. Za první repulbliky se postavil Okresní úřad - cca 80 kanceláří, opět se 2-4 úředníky, a pořád ta radnice, co už byla jenom pro město tj cca 400 lidí prakticky se stejnou náplní práce. A po roce 2000 to začalo nabírat na obrátkách, "okresní úřad" má nadstavbu a přístavbu, dalších několik pracovišť v několika dalších domech jako je úřad práce, finanční úřad a o leckerejch snad ani nevím, a odhaduju to na cca 1000 lidí. Pokud bych vzal jako fakt, že vzrostl majetek ve správě města, kterej před 100 lety neexistoval (veřejný osvětlení a pod, který stejně spravují městské firmy, ve kterejch jsou další úředníci) tak to pořád neopodstatňuje nárůst počtu úředníků na destinásobek za pouhých 100 let, a pořád to neskončilo!!!!
Nejhorší je, že kapři si rybník sami nevypustí, a zaměstnávají se navzájem, a proto potřebují pořád další a další k sobě, aby mohli víc a víc škodit. Ve výsledku je jedno, jestli vládne levice nebo pravice, pořád rostou počty nefachčenků v kancelářích, ostatně možná by bylo líp, kdyby byli na sociálce, aspoň by tolik neškodili ostatním lidem.
Abych dokončil úvahu - tohlevšechno je možnáý jenom díky neúměrnýmu drancování zdrojů, který opět za těch 100 let mnohonásobně vzrostlo, nedokážu posoudit kolikanásobně, jenom vím to, že můj děda jezdil s kravama na pole ještě v padesátejch letech a nebylo to na vesnici nic divnýho. To byly EKO a BIO produkty, a jiný vlastně ani neexistovaly. A kdo zkusil vlastníma rukama vypěstovat aspoň ty brambory pro vlastní potřebu, tak má tucha, jak asi taková práce s minimem mechanizace vypadala...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
jahodovák
Příspěvky: 1913
Registrován: ned dub 02, 2017 3:45 pm
Reputace: 216
Lokalita: podhůří Orlických hor
Výkon panelů [Wp]: 7500
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Dotace, volby a politika

Příspěvek od jahodovák »

Kdo čte ty weby,kde prý jsou samé nepravdy se píše,že to co zde tak pěkně popisujete a ještě mnohem horší věci,pomalu končí a přesto,že to nejde rychle a občas se něco dostane ven,mnoho lidí to nerozdejchá a odejde do jiné dimenze.Ono i tu pravdu je třeba dávkovat pomalu aby to pokud možno pochopilo co nejvíc lidí a je třeba jak říkají důvěřovat plánu a těšit se na lepší zítřky ač to tak zatím ale vůbec nevypadá.Je třeba alespon v myšlenkách si představovat co byste chtěli a hlavně ne co nechcete,na co myslíte,tomu dáváte sílu,jak tam píše jeden,nevěřte nikomu,ani mě a sami si to ověřte a aby se to mohlo změnit alespon tomu věřit a až to skutečně propukne,tak se přidat.Každý je odpovědný jen sám za sebe a pokud je rodič tak i za děti až do dospělosti,pak už je to i na nich,Tak hlavu vzhůru a snažme se přežít do těch lepších zítřků a jak se říká,kdo hledá,ten najde,hezký večer přeji....
7,5kWp-
aexpert max 8 kw,power jack 10 kw a cca 45kW LIFE A LION
unicast
Příspěvky: 1180
Registrován: sob bře 30, 2019 10:27 am
Reputace: 197
Lokalita: JV od pekla :)
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5100
Kapacita baterie [kWh]: 13
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Dotace, volby a politika

Příspěvek od unicast »

kodl69 píše:Ne, brzo v tom rybníce ryby dojdou, a nebude mít nic, protože výlov takovým tempem je drancování zdrojů...
No jasně, litrová sklenice, ve které je půl litru vody, může být buď z poloviny prázdná nebo taky z poloviny plná. On nemusel lovit v rybníce, ale v řece nebo třeba i v moři, že...
kodl69 píše:Co je ale síla, tak o Rakousko-uhersku se tvrdilo, že má přebujelý úřední aparát - v malým kdysi okresním městě, kde bydlím, byla radnice, v ní cca 20 kanceláří, i kdyby v každé byli 4 úředníci, tj méně než 100 lidí i s kotelníkem a uklízečkou, a to je všechno.
Ano. O Rakousku se často tvrdí děsné hovadiny. Při tom třeba předlitavské ministerstvo vnitra mělo svého času necelých 90 zaměstnanců včetně uklízeček. Tolik mají na MVČR snad jen vrátných.
kodl69 píše:Ve výsledku je jedno, jestli vládne levice nebo pravice,
Žádná pravice tu není. Ani strana svobodných občanů nebyla až tak pravicová. Vezmi si třeba to, že v tom starém Rakousku-Uhersku, pokud jsi chtěl jet z Prahy do Vídně, měl jsi před rokem 1900 možnost si vybrat ze tří firem, se kterou pojedeš. To je sice skoro jako dneska, jenže dneska jezdí všichni po týchž kolejích, tehdy měla každá z těch firem v Praze i ve Vídni své vlastní nádraží a své vlastní koleje po celé trase. Dotace byly jen za vojenské transporty (což je logické, i vojenský transport opotřebí trať, potřebuje lokomotivu, co ho potáhne, uhlí, vodu, práci výpravčích, posunovačů, výhybkářů, mašinfírů). Strana svobodných občanů měla naopak v programu, že dopravní infrastrukturu musí vlastnit stát. Hnus.

Další věc. Rakousko-Uhersko mělo sice progresivní daň z příjmu, ale ta končila někde kolem 5 % v nejvyšší sazbě (těch sazeb bylo asi 70). Teď máme sice sazbu jedinou, ale za to 3x vyšší. Povinné zdravotní a sociální pojištění si taky nikdo platit nemusel. Domácí pálení alkoholu bylo povolené. Držení zbraní omezené méně než dnes. Nikdo nestavěl nesmyslné cyklostezky odnikud nikam. Při cestě do Splitu nás dnes kontrolují celníci dvou strátů. Tehdy žádní atd. atd. atd.
kodl69 píše:Abych dokončil úvahu - tohlevšechno je možnáý jenom díky neúměrnýmu drancování zdrojů, který opět za těch 100 let mnohonásobně vzrostlo, nedokážu posoudit kolikanásobně, jenom vím to, že můj děda jezdil s kravama na pole ještě v padesátejch letech a nebylo to na vesnici nic divnýho. To byly EKO a BIO produkty, a jiný vlastně ani neexistovaly. A kdo zkusil vlastníma rukama vypěstovat aspoň ty brambory pro vlastní potřebu, tak má tucha, jak asi taková práce s minimem mechanizace vypadala...
Jistě. Na druhou stranu ale výrazně vzrostla produktivita práce. I já se svým rotavátorem můžu snadno vyorávat brambory s účinností s motykou naprosto nesrovnatelnou. Čím více lidské práce stojí vyprodukovat potraviny, tím jsou ty potraviny logicky dražší (teď se nebavím o absolutních částkách, protože ty jsou nepodstatné, ale o tom, jak dlouho na tu konkrétní věc vyděláváme).

Taky je dobré si prohlédnout nějaké fotky obhospodařované krajiny z té doby -- minimum stromů, výrazně méně lesů než dnes, protože něcím bylo nutné všechny ty parní mlátičky a parní lokomotivy pohánět. Dnešní kombajn je oproti takové parní mlátičce mnohem šetrnější k životnímu prostředí, produkuje v podstatě jen CO2 a trochu páry, což se o parních strojích říci nedalo.
kodl69
Příspěvky: 7379
Registrován: sob črc 19, 2014 8:56 pm
Reputace: 866
Lokalita: severně od Brna
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Dotace, volby a politika

Příspěvek od kodl69 »

Měl bych dost nesouhlasných připomínek. To s rybama bylo obecně, správně je to, že rybář má ty ryby nejenom ulovit, ale i nějak vypěstovat, nebo jak to obecně nazvat, že si má zajistit přístí úlovek, příští úrodu to jsem tím chtěl říct. A na konci: ano, celá tahle civizace stojí a padá s fosilními palivy, ale před sto lety to nebylo ještě tak extrémní, parní vlaky a něco průmyslu, oproti dnešní nesmyslné dopravě čehokoli kamkoliv, tisícikoňový monstra na polích který do země a na plodiny dávkují další a další ropný produkty. Třeba obilovin se na srovnatelné ploše u nás oproti době před sto lety vypětuje víc než o 100% víc. proč asi? https://www.czso.cz/documents/10180/122 ... ersion=1.1 To je ta hrůza, kterou si leckdo ve městě ani nechce připustit. Proto bylo bez ropy potřeba násobně víc té lidské a zvířecí práce, a větší výměry na menší výnosy. Proto je dnes díky ropě možný se tak flákat, protože v tomhle ohledu se ani já nepřetrhnu, třeba jenom to, co otec vykládal o zážitcích z dětství, jak ořezával a rozsekával vytržený pařezy, aby měli doma čím topit, a jistě to nedělali z bujnosti... Podle mě je na technice poháněné postavená civilizace odsouzená k zániku, protože odmítla vyměnit fosilní paliva za jaderný. Obnovitelný zdroje - jsou trochu berlička, protože když se započte pořízení, a náklady na prostou reprodukci po konci životnosti, tak nemají návratnost, a cena rovná se cena energie vložené do výroby, a ta energie je zase z fosilních paliv, takže vlastně levná. Zase, historicky používaný obnovitelý zdroje jsou voda a vítr, protože tam stačilo partě chlapů na zbudování vodního kola a náhonu jenom sekera, pila, lopata, krumpáč a to co leželo kolem, nejdál pár kilometrů. A ne FV panely, baterky a elektronika, všechno vyráběný v číně, která má většinu energie z uhlí, který kolikrát vozí z jinejch kontinentů...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
unicast
Příspěvky: 1180
Registrován: sob bře 30, 2019 10:27 am
Reputace: 197
Lokalita: JV od pekla :)
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5100
Kapacita baterie [kWh]: 13
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Dotace, volby a politika

Příspěvek od unicast »

Žádný obnovitelný zdroje energie neexistují, jsou jenom ty neobnovitelné. Tvoje solární panely pohání termojaderná reakce, která obnovitelná není, až slunci dojde palivo, bude konec. Takže civilizace je odsouzená k zániku tak jako tak, je jenom otázka, kdy to přijde.
dumi
Příspěvky: 2037
Registrován: stř zář 05, 2018 8:38 pm
Reputace: 157

Re: Dotace, volby a politika

Příspěvek od dumi »

At chceme nebo ne, to kde nase cvivilizace je, za to vdecime fosilnim palivum, bez nich bychom zili uplne jinak.
Proste cela nase civilizace na nich stoji.

a k tem penezum, takovy krasny povidani na tema ktere se tu resi, je zde:

https://www.youtube.com/watch?v=F8VmAN17dcI

EDIT:

jeste jedno ohledne papirovych penez:
https://www.youtube.com/watch?v=jvtr9VBBglg
Dumiho ostruvek: 4,7kWp, 13,3kWh, 2400W inverter
Uživatelský avatar
NOPARasito
Příspěvky: 2485
Registrován: čtv črc 19, 2018 12:14 am
Reputace: 180
Bydliště: Vidiek, Trhanova Lhota

Re: Dotace, volby a politika

Příspěvek od NOPARasito »

unicast píše:Žádný obnovitelný zdroje energie neexistují, jsou jenom ty neobnovitelné. Tvoje solární panely pohání termojaderná reakce, která obnovitelná není, až slunci dojde palivo, bude konec. Takže civilizace je odsouzená k zániku tak jako tak, je jenom otázka, kdy to přijde.
Tudiz je to dozivotni zdroj. Nikdo nezazije jeho vyhasnuti. Popr. to nikomu nerekne. Fosilni paliva by bez slunce taky nebyla. Je to jen produkt opet ze slunce.
Debata je o dotacich a ty jsou jen pro "Mimone" a ovcany.
Doufam, ze prijde doba, kdy se vytahnou vsechny dotacni prispevky z supliku. Vytahnou a budou chtit zpet ;-).
Tak by to melo byt.
unicast
Příspěvky: 1180
Registrován: sob bře 30, 2019 10:27 am
Reputace: 197
Lokalita: JV od pekla :)
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5100
Kapacita baterie [kWh]: 13
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Dotace, volby a politika

Příspěvek od unicast »

dumi píše:a k tem penezum, takovy krasny povidani na tema ktere se tu resi, je zde:

https://www.youtube.com/watch?v=F8VmAN17dcI

EDIT:

jeste jedno ohledne papirovych penez:
https://www.youtube.com/watch?v=jvtr9VBBglg
Ta videa jsou v zásadě pravdivá, ale nejdřív je nutné si projít, jak vznikaly peníze, co to jsou peníze a jak vzniklo bankovnictví, jinak to může být pro ledaskoho zavádějící.
brumlaj
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 2:24 pm
Reputace: 258

Re: Dotace, volby a politika

Příspěvek od brumlaj »

NOPARasito píše:...... Doufam, ze prijde doba, kdy se vytahnou vsechny dotacni prispevky z supliku. Vytahnou a budou chtit zpet ;-).
Tak by to melo byt.
Možná v ČR kde se neumíme postavit za svá práva. Viz. to že i minimální mzdu nám musí zákonem nařídit, nejsme schopni si říci o odpovídající peníze. Jenže jinde by to znamenalo další mrtvé na ulicích a zdemolovaná města. Takže o tomto scénáři bych pro svou vlastní bezpečnost vůbec nepřemýšlel. Úplně mi totiž stačí vidět co se děje když snědé tísni někdo zkříží cestu. A to ta cesta rozhodně není jejich.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
unicast
Příspěvky: 1180
Registrován: sob bře 30, 2019 10:27 am
Reputace: 197
Lokalita: JV od pekla :)
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5100
Kapacita baterie [kWh]: 13
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Dotace, volby a politika

Příspěvek od unicast »

Minimální mzda je zlo, které zcela vylučuje specifické skupiny z trhu práce a posouvá je do pasti sociálních dávek. Navíc je to morálně nepřijatelný vrchnostenský zásah do smluvní volnosti.
Uživatelský avatar
abrams
Příspěvky: 2773
Registrován: ned črc 17, 2011 12:19 pm
Reputace: 427
Lokalita: Brno
Bydliště: Brno

Re: Dotace, volby a politika

Příspěvek od abrams »

Zdravím ,
unicast píše:Žádný obnovitelný zdroje energie neexistují, jsou jenom ty neobnovitelné. Tvoje solární panely pohání termojaderná reakce, která obnovitelná není, až slunci dojde palivo, bude konec. Takže civilizace je odsouzená k zániku tak jako tak, je jenom otázka, kdy to přijde.
Z pohledu délky lidského života je slunce navždy .
Mimochodem , veškeré energie jimiž neurvale plýtváme pochází z hvězd i naší hvězdy . Všechna fosilní paliva jsou produkty historických procesů proběhnutivších díky energi se slunce .
Uran je produktem umírající hvězdy jež spálila většinu lehkého paliva .
Vítr je produktem působení sluneční energie na povrchy planety .
::pv:: zpracovávají dopadající sluneční energii okamžitě , bez zpoždění .

Zásadní otázkou je dopad na aktivní energetický a materiálový cyklus námi jediné obydlené planetě .

Elektronům zdar *sun*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
brumlaj
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 2:24 pm
Reputace: 258

Re: Dotace, volby a politika

Příspěvek od brumlaj »

unicast píše:..... Navíc je to ...... vrchnostenský zásah do smluvní volnosti.
Ano a odráží nestejné pozice účastníků smlouvy. Také se do něj promítají nutné náklady na 6 mega dávek pro zachování života zaměstnance v ČR, který by byl smluvně volně zaměstnáván. Mentální manipulace zaměstnanců k tomu bez nastaveného mantinelu vede. Smluvní volnost nastane, pokud bude lidem vyplácen základní příjem kryjící základní potřeby. Pak bude volnost v tom že lidi se půjdou dobrovolně dělit o výsledky své práce s tím, kdo tu práci dokáže prodat. A to píši ať si o základním příjmu myslím své a nikomu nic není do toho co si myslím.


Ještě upřesnění - nechce mi snad někdo tvrdit, že např. Bakala byl při sepisování pracovní smlouvy ve stejné pozici jako cyp kterého zaměstnával. To by mne unicast teda takovýmto svým názorem umlátil smíchy. Normální vražda na dálku by to byla unicaste.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
ikovlabs
Příspěvky: 568
Registrován: úte črc 22, 2014 6:14 pm
Reputace: 61

Re: Dotace, volby a politika

Příspěvek od ikovlabs »

Ma pravdu pan s neobnovitelnymi zdroji - jen takovy detail - az ukonci slunce reakci bude nam vsem i tem po nas neobnovitelnost se vsemi dusledky pro planetu u zadecku.
unicast
Příspěvky: 1180
Registrován: sob bře 30, 2019 10:27 am
Reputace: 197
Lokalita: JV od pekla :)
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5100
Kapacita baterie [kWh]: 13
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Dotace, volby a politika

Příspěvek od unicast »

brumlaj píše:
unicast píše:..... Navíc je to ...... vrchnostenský zásah do smluvní volnosti.
Ano a odráží nestejné pozice účastníků smlouvy. Také se do něj promítají nutné náklady na 6 mega dávek pro zachování života zaměstnance v ČR, který by byl smluvně volně zaměstnáván. Mentální manipulace zaměstnanců k tomu bez nastaveného mantinelu vede. Smluvní volnost nastane, pokud bude lidem vyplácen základní příjem kryjící základní potřeby. Pak bude volnost v tom že lidi se půjdou dobrovolně dělit o výsledky své práce s tím, kdo tu práci dokáže prodat.
Ve stejné pozici? No vůči tomu smluvnímu vztahu ano. Každý potřebuje to, co má ta druhá strana. Uchazeč o práci odměnu, potenciální zaměstnavatel práci. Když se nedohodnou, oba přijdou zkrátka a budou se poohlížet někde jinde. Všemi těmi socialistickými opatřeními, včetně toho retardovaného nápadu se základním příjmem (někdo ho zaplatit musí) se dostaneme leda tak do ještě větších exkrementů, což jsme už taky měli ostatně možnost na vlastní kůži zažít. Jen hlupák opakuje stejné chyby.
jahodovák
Příspěvky: 1913
Registrován: ned dub 02, 2017 3:45 pm
Reputace: 216
Lokalita: podhůří Orlických hor
Výkon panelů [Wp]: 7500
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Dotace, volby a politika

Příspěvek od jahodovák »

Nejen že opakujeme chyby ale řítíme se plnou parou do ještě horších s...,které mám byly nachystány vlásnoucí elitou a ještě si to většina pochvaluje..naštěstí jim to nevyjde a mám obavu,že ani většina nepochopí o co tu vlastně jde,pokud někdo řekne že je to blbost,tak se podívejte co způsobila to,co se dnes děje a před nedávnem,by nikdo nedopustil ani myšlenku,že něco takového je možno vůbec dopustit....hezký podvečer
7,5kWp-
aexpert max 8 kw,power jack 10 kw a cca 45kW LIFE A LION
Uživatelský avatar
tomas
Příspěvky: 2567
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Reputace: 236
Bydliště: Třinec

Re: Dotace, volby a politika

Příspěvek od tomas »

Největšího OZE a hlavně soláro bijce začalo hryzat svědomí?
https://www.solarninovinky.cz/vitaskova ... li-cestne/
nebo to souvisí s tímto a chce najednou vypadat spravedlivě
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/osm- ... run-119091
Nebo volby? Zemanovy se to už krátí a tuším že ji doporučí.
Chci elektrárnu s licencí a s prodejem přebytků nebo komunitní výměnou energie: ANO

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek