Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned úno 28, 2021 1:47 pm


Hybridní měnič Infinisolar 10kW 3f

Diskuze na téma zařízení určených pro převod a stabilizaci napětí, zejména DC/AC měniče a DC/DC měniče, zkušenosti, teorie, praxe ...

Hybridní měnič Infinisolar 10kW 3f

Příspěvekod Petr1K » úte črc 21, 2020 9:24 am

Popis vlastností střídače na eshopu je : Hybridní měnič až 9kW na každé fázi. Prosím o vysvětlení. Firma tvrdila že to tak bude a nyní se kroutí.

Jak tomu mám rozumět umí Hybridní měnič Infinisolar 10kW 3f dávat do fáze 9kw? V jakém zapojení nebo nastavení?
Já mám 3,3kw na fázi a víc dodává pouze ze sítě.
Mám zapojení se Smart metrem.
Díky za vysvětlení
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Hybridní měnič Infinisolar 10kW 3f
Petr1K
 
Příspěvky: 8
Registrován: čtv říj 10, 2019 1:24 pm

Re: Hybridní měnič Infinisolar 10kW 3f

Příspěvekod youda » úte črc 21, 2020 9:40 am

Ty už to máš koupené a namotované?
Jestli jo a potřebuješ mít těch 9kW na jedné fázi, tak se běž rovnou oběsit.

Jednak to neumí to, co firma tvrdila, druhnak InfiniSolary jsou nejžravější měniče, jaké se u nás prodávají. Mám tři kousky a žerou jako kyselina.

Byl to Ekotechnik nebo jiný patlák?
Je mi tě fakt líto.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 3035
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: Hybridní měnič Infinisolar 10kW 3f

Příspěvekod FRSO » úte črc 21, 2020 10:04 am

Je to tak jak píše youda, píší až 9Kw na každé fázi, ale bude to jen 3,3Kw z měniče, takže zbytek bude tahat z DS. :eek2:
FRSO
 
Příspěvky: 1354
Registrován: ned srp 14, 2011 9:13 pm

Re: Hybridní měnič Infinisolar 10kW 3f

Příspěvekod Petr1K » ned črc 26, 2020 7:12 am

tak je to jak jsem očekával... bohužel
díky
Hybridní měnič Infinisolar 10kW 3f
Petr1K
 
Příspěvky: 8
Registrován: čtv říj 10, 2019 1:24 pm

Re: Hybridní měnič Infinisolar 10kW 3f

Příspěvekod ota » stř zář 02, 2020 11:20 am

Měl bych dotaz k váženému auditoriu:
Když zapojím 10kW Infini do ostrovního režimu, funguje u něj bypass v případě přetížení/ vybití baterek?

Hledal jsem a nikde jsem nenašel tuto funkcionalitu.
5kWp + 3kW Multiplus, 15kWh LiFe
http://www.elektrarna.estranky.cz/
Uživatelský avatar
ota
 
Příspěvky: 2211
Registrován: čtv dub 18, 2013 8:37 am
Bydliště: na chaloupce u lesa-Příbramsko

Re: Hybridní měnič Infinisolar 10kW 3f

Příspěvekod youda » stř zář 02, 2020 11:25 am

Jo to funguje. Zkoušel jsem to v režimu Off-Grid (III).
Jakmile se baterka vybije pod definované napětí, InfiniSolar cvakne, zátěže pak jedou z DS a začne se i dobíjet baterka, pokud je to nastavené. To nabíjení baterie je tam trochu "tricky", je potřeba si s ním vyhrát.

Režim Off Grid III v podstatě udělá z InfiniSolaru takovýho lepšího (a hodně rozežranýho) Axperta.

Ještě pozor, hranice spodního napětí jsou tam v menu dvě. Jedna je pro bypass, když funguje DS.
Druhá hranice spodního napětí říká, kdy se má měnič úplně vypnout, pokud je baterka vybitá a DS nefunguje.

PS: Přetížení jsem nezkoušel.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 3035
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: Hybridní měnič Infinisolar 10kW 3f

Příspěvekod ota » stř zář 02, 2020 11:34 am

Dík moc. Snad ti tvou pomoc někdy nějak vrátím.
5kWp + 3kW Multiplus, 15kWh LiFe
http://www.elektrarna.estranky.cz/
Uživatelský avatar
ota
 
Příspěvky: 2211
Registrován: čtv dub 18, 2013 8:37 am
Bydliště: na chaloupce u lesa-Příbramsko

Re: Hybridní měnič Infinisolar 10kW 3f

Příspěvekod rottenkiwi » stř zář 02, 2020 11:38 am

Je to tu na stranách 29 - 32. A dokonca v nami zrozumiteľnom jazyku.
https://www.ostrovni-elektrarny.cz/docs ... 714_CZ.pdf
Zbohom.
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 4145
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: Hybridní měnič Infinisolar 10kW 3f

Příspěvekod youda » stř zář 02, 2020 11:40 am

Dostat to do bypassu jako takového problém nebude.

Na co si dej pozor, je to nabíjení baterky z DS. Je tam hromada checkboxů, timerů a pull-down menu, kterými se říká, za jakých podmínek (a jestli vůbec) může měnič nabíjet baterku z DS a jakým maximálním proudem. Je tam třeba parametr, že baterka se začne nabíjet až tehdy, pokud její napětí klesne pod určitou úroveň (což je další parametr, nezávislý na napětí pro přechod do bypassu).

Co se mi nepovedlo rozchodit nikdy, je přepnutí na samostatný vstup Generator IN. Z tohodle vstupu mi to prostě nikdy nenabíjelo, takže když jsem ještě měl elektrocentrálu (tu co jsi pak vezl Jahodovákovi), tak jsem ji připínal na AC IN. Tam to s ní chodilo perfektně, bypass i nabíjení AKU. Chyba byla ale určitě na mé straně, těch možných nastavení je tam prostě moc.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 3035
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: Hybridní měnič Infinisolar 10kW 3f

Příspěvekod ota » čtv zář 03, 2020 6:42 am

Me se ten stroj vůbec nepodařilo nastavit do offgrid.
Píše Invalid setup
Zkoušel jsem asi 2 hodiny různé varianty nastavení a furt nic.
5kWp + 3kW Multiplus, 15kWh LiFe
http://www.elektrarna.estranky.cz/
Uživatelský avatar
ota
 
Příspěvky: 2211
Registrován: čtv dub 18, 2013 8:37 am
Bydliště: na chaloupce u lesa-Příbramsko

Re: Hybridní měnič Infinisolar 10kW 3f

Příspěvekod youda » čtv zář 03, 2020 8:01 am

Invalid setup nebo command?
Cim na nej koukas - snmp kartou pres www, seriakem a SolarPower nebo SolarPowerPro?
Zkus novejsi verzi SolarPower, pokud mas hodne starou.

Mas ho po ruce, nebo 100km daleko u zakaznika?
Neni v nem vlozena modbus karta a pripojen Eastron modbus elektromer?

Zkus vse vypnout, panely, AC IN, AC OUT, baterku.
Pak nastartovat jen z baterky a panelu. Podrzet ON/OFF button cca 3s, vypne se stridac a zustane bezet jen SCC.
V tomto stavu znovu zkusit zmenit rezim.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 3035
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: Hybridní měnič Infinisolar 10kW 3f

Příspěvekod ota » pon úno 22, 2021 10:09 pm

Mám po zimě zkušenost s tímhle měničem a řekl jsem si že se podělím o zkušenosti:
Konfigurace:
LiFePO4 baterie 16S, 600Ah
Solární pole 35kWp, 8 stringů cca 600V Ump (půjčené na zimu z jiné elektrárny)
Zapojení jako čistě ostrovní systém.

Spotřeba naprázdno - 3,5A trvale, nejde snížit, ikdyž je měnič provozován při teplotě 10-15C, ventilátory běží při zátěži trvale. Často se stalo že při malém osvitu (sníh na panelech) vlastní spotřeba zcela vybila akumulátor.
Přetížitelnost: Měnič dá 10kW ve 3 fázích, funguje i asymetricky, pokud je jedna fáze přetížená a druhá nevyužitá, dokáže fungovat s přetížením. Špičkově dal na jedné z fází podle analyzátoru 22A! Ale moje ženské v domácnosti ho dokážou shodit na přetížení každý víkend když vaří. Stačí na to trojkombinace spotřebičů rychlovarka, mikrovlnka a sporák.
Účinnost - to je největší problém. Pokud se energie z panelů rovnou přenese na 230V, je podle datasheetu nad 95%. tu jsem neměřil. Jako ostrovníka mě zajímá provoz z akumulátoru. Při měření účinnosti provozu z akumulátoru vzal měnič z baterek 8,8kW a do sítě v domě dodal 5,6kW. To je !!! 63% !!! :wall:
Takže účinnost z baterek je naprosto špatná.
Spolehlivost: nemám co bych mu vytknul z hlediska spolehlivosti. Půl roku fungoval bez chyby.

Závěr: Kvůli vysoké vlastní spotřebě a mizerné účinnosti provozu z baterie nedoporučuji ani uvažovat o nasazení tohoto stroje do domácí elektrárny.
5kWp + 3kW Multiplus, 15kWh LiFe
http://www.elektrarna.estranky.cz/
Uživatelský avatar
ota
 
Příspěvky: 2211
Registrován: čtv dub 18, 2013 8:37 am
Bydliště: na chaloupce u lesa-Příbramsko

Re: Hybridní měnič Infinisolar 10kW 3f

Příspěvekod tomas » úte úno 23, 2021 10:04 am

Víme, je to historie, teď už je technika jinde, v té době nic podobného na trhu nebylo. Teď řeším co za pár let s tím a jak to nejlevněji předělat na HV akumulátory např. se Solaxem.
Spolehlivost také nic moc, všechny už byly minimálně jednou v servise, jen jedenkrát v tom neměl vinu Infini, ale blesk:
http://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f=3&t=2674#p80004
Po roce je to plné prachu, protože ty ventilátory se nezastaví, tak to na jaře objíždíme a čistíme.
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 2093
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec


Zpět na Střídače, měniče napětí, invertory

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'