Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned úno 28, 2021 2:19 pm
Oshurty píše:Zdravím,
obracím se prosbou o radu, mám starší akušroubovák Parkside, a jedna baterie uz "nedrží", jsou v ní články 3x 18650/1300 mAh, jsem schopen si je vyměnit sám a rád bych použil články s větší kapacitou, ale nejsem si jistý jestli to utáhne nabíječka , resp o kolik se prodlouží doba nabíjení.
Děkuji za názory
kodl69 píše:Tu origo nabíječku nemáš, nebo co?
Ty baterky napájí jenom ovládání, nebo i ten pohon nahoru/dolu?
JonasPP píše:Tak ak maš dajaky stabilizovany zdroj,tak ten jeden članok nabijaj prudom pod 0,1A aspoň dajaku hodinku dve a po tom tomu pridaj na 0,2-0,5A,až kym nebude mať 4,1v. Nechaj odstať do druheho dňa,či nespadne napätie a po tom dobi aj ostatne članky na rovnaku hodnotu a nemusiš nič ine riešiť. Okrem poistky,ktoru treba vymeniť.
Oshurty píše:JonasPP píše:Tak ak maš dajaky stabilizovany zdroj,tak ten jeden članok nabijaj prudom pod 0,1A aspoň dajaku hodinku dve a po tom tomu pridaj na 0,2-0,5A,až kym nebude mať 4,1v. Nechaj odstať do druheho dňa,či nespadne napätie a po tom dobi aj ostatne članky na rovnaku hodnotu a nemusiš nič ine riešiť. Okrem poistky,ktoru treba vymeniť.
děkuji, už jsem to jednou zkoušel, ale tady jsou 3 články pospojované bodovanými pásky, můžu to zkusit, když budu nabíjej jen ten jeden vadný článek?
omlouvám se, pokud moje dotazy připadnou někomu přiblblé, ale jsem strojař, ještě tak zvládnu silnoproud, ale tohle jsou věci, o kterých se mi před 40 roky ani nesnilo....
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků