Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv pro 02, 2021 1:42 am


Vypnutí přetoku do DS

Měniče InfiniSolar

Vypnutí přetoku do DS

Příspěvekod Meroj » sob čer 06, 2020 12:33 pm

Zdravím všechny, vzhledem k tomu že, za přetoky do DS nám nikdo nic neplatí chtěl bych přetoky vypnout.
Přijde mi blbost zatěžovat a ničit střídač když z toho nic nemám. Když tak mě opravte...

Máme FVE sestavenou z 18ks panel IBC Monosol 315 VL5 + Infinisolar 10kw + 3ks Baterie PYLONTECH US2000

Je tam i předpokládám nějaký wattrouter (viz. foto) který v případě přetoku přepouští proud přes 3x SSR relé do topné spirály v 160L bojleru. V zimě se bojler nahříval z UT takže jsem to neřešil. Teď ale když je slunce podstatně víc, tak při nabití baterií na 100% jde do sítě např. 2kw ale do bojleru nic. Až když se slunce pořádně opře tak se pouští z každé fáze přetok na bojler. Stejně ale jde poměrná část do DS. Nevím jak střídač zjišťuje poměr kolik do DS a kolik na bojler.
Pravděpodobně DS má vyšší prioritu než bojler.

Pokud přetoky chci vypnout, změním v nastavení Infinisolar - "Grid-tie with Backup II." pouze na "Off-Grid" ? Nebo ještě je potřeba něco změnit?

Jak je to potom s přebytkem napětí na panelech?
Pokud budou baterie na 100% a bojler bude taky nahřátý, nebude střídači vadit, že se vyrobená energie nemá kde spotřebovat? ::rolleyes::
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
Meroj
 
Příspěvky: 4
Registrován: pát kvě 29, 2020 5:24 pm

Re: Vypnutí přetoku do DS

Příspěvekod zbek » sob čer 06, 2020 6:09 pm

Ja mam na goodwičku přímo v menu nastaveni jestli povoluji přetok a kolik . Když zakážu přetok tak měnič funguje tupěji prostě nema v danou chvilku kam výkon vyzářit , tak jsem je nechal povoleny a cca 1 až 3kwh za den věnuji Eonu a kolem 1kwh si zas koupím :eek2:

Až když se slunce pořádně opře tak se pouští z každé fáze přetok na bojler Tak tady musiš lepe vyladit wattrouter :oops:

Když zakážeš přetok tak ti pravděpodobně nebude fungovat watrouter
FV 3,57 Kwp měnič GW3648D-ES bat 4x pylontech us2000. FV 275 Wp 12V gel baterie
?
zbek
 
Příspěvky: 372
Registrován: ned bře 31, 2019 12:49 pm

Re: Vypnutí přetoku do DS

Příspěvekod ikovlabs » ned čer 07, 2020 12:04 am

Zavidim - po mne chtel CEZ za pretoky jeste zaplatit :-)
?
ikovlabs
 
Příspěvky: 541
Registrován: úte črc 22, 2014 5:14 pm

Re: Vypnutí přetoku do DS

Příspěvekod ota » ned čer 07, 2020 8:01 am

ikovlabs píše:Zavidim - po mne chtel CEZ za pretoky jeste zaplatit :-)

A kolik po tobě z ČEZu chtěli?
Zaplatit za dodané kWh?
Nebo pokutu 1800kč za maximální dodávku ve čtvrthodině, což mohlo být směšných pár Wh?
5kWp + 3kW Multiplus, 15kWh LiFe
http://www.elektrarna.estranky.cz/
Uživatelský avatar
ota
 
Příspěvky: 2232
Registrován: čtv dub 18, 2013 8:37 am
Bydliště: na chaloupce u lesa-Příbramsko

Re: Vypnutí přetoku do DS

Příspěvekod Killingman » ned čer 07, 2020 8:15 am

Tak ono ani když ten výkup máte aktivní tak to není žádný terno...

Obrázek
?
Killingman
 
Příspěvky: 39
Registrován: stř bře 25, 2015 1:57 pm

Re: Vypnutí přetoku do DS

Příspěvekod diablo007 » ned čer 07, 2020 9:22 am

Takže pokud za službu výkup platíš a dodas málo tak vlastně ještě prodelas
Uživatelský avatar
diablo007
 
Příspěvky: 3202
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Bydliště: Vyškov

Re: Vypnutí přetoku do DS

Příspěvekod Meroj » ned čer 07, 2020 1:57 pm

Trochu jsem to doladil, zmenil prioritu bojleru tak uvidim. Nasel jsem i firmy co vykupuji el. 500kc za 1MWh v pripade prechodu k nim i 1000,-kc ale vubec netusim kolik toho vyrobím navic v provozu je FVE nekdy od listopadu. Takze jen sonduju jestli to ma cenu hledat nekoho na vykup nebo ne. Snazime se vyuzit maximum pro vlasni spotrebu dle pocasi..
Uživatelský avatar
Meroj
 
Příspěvky: 4
Registrován: pát kvě 29, 2020 5:24 pm


Zpět na InfiniSolar

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'