Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte led 26, 2021 12:21 am
Plazivec píše:Nemůži si odpustit a předem se omlouvám za OT, ale sem-tam si niečo kúpiť jednou za 44 let mě přijde úsměvné. Nic ve zlém.
mypower.cz píše:Ježiš toho bych se nezbavoval. To bude mít jednou obrovskou historickou cenu. Takový krásný bezkurv*tkový kousek. Paráda.
kodl69 píše:jasně, ale šlo to vyměnit. Dneska mám pračku s horním plněním, které po třech letech hučí ložiska jak válcovna ve fabrice, a vana je svařená do jednoho kusu, bez příruby, tj bez možnosti ložiska vyměnit.
zajo píše:Ještě aby to nešlo vyměnit, když ta pračka stála 7000kčs při platu 2000kčs hrubého, nu nekupto, dnes si človět za jednu průměrnou výplatu koupi rovnou tři kousky...... I dnes jde kopit pračky "držáky", ale kolik lidí je dnes ochotno koupit pračku za jeden průměrný plat....
unicast píše:zajo píše:Ještě aby to nešlo vyměnit, když ta pračka stála 7000kčs při platu 2000kčs hrubého, nu nekupto, dnes si človět za jednu průměrnou výplatu koupi rovnou tři kousky...... I dnes jde kopit pračky "držáky", ale kolik lidí je dnes ochotno koupit pračku za jeden průměrný plat....
Já bych si jí klidně za ten průměrný plat koupil, kdybych nutně potřeboval novou a kdybych si mohl být jist, že je to fakt držák. Jenže tím si jist být bohužel dnes už nemůžeš, protože bohužel veřejně obchodované firmy si žádají zisk a nejsnazší cesta je tvářit se jako něco víc a při tom prodávat aušus.
Nicméně jedno řešení, konkrétně týkající se praček, mám. Čas od času se najdou inzeráty, nabízející nefunkční pračku za odvoz. Jednak se to už dneska nesmí vyhazovat jen tak k popelnicím, ale musí se s tím do sběrného dvora, na což je potřeba auto se slušným kufrem nebo přívěs a to každý nemá a kromě toho si představ třeba nějakou matku samoživitelku, co má padesát kilo i s postelí nebo důchodce, jak táhnou osmdesátikilovou pračku z bytu a cpou do auta. Taky na druhou pračku v panelákových bytech nebývá zrovna přebytek místa. Ta nefunkčnost spočívá často jen v tom, že pračka hází nějaký chybový kód a nezapne se. Samozřejmě tě nezajímají nějaké pofidérní kusy s nápisem Candy nebo Beko, ale seženeš takhle třeba i AEG Lavamat, což zatím ještě není úplný aušus. Servisní manuály s popisy těch chybových kódů najdeš na netu. Pračka taky není žádná raketová věda, na tu nepotřebuješ ani osciloskop, stačí multimetr a zkoušečka, různé komponenty se pak dají za směšné peníze koupit na eBayi. Návodů na různé opravy najdeš na youtube taky dost, zvlášť umíš-li aspoň trochu anglicky. Neriskuješ kromě trochy času skoro nic, když jí neopravíš, odvezeš jí v nejhorším případě do starého železa a zaplatí se ti aspoň ten benzín.
kodl69 píše:jasně, ale šlo to vyměnit. Dneska mám pračku s horním plněním, které po třech letech hučí ložiska jak válcovna ve fabrice, a vana je svařená do jednoho kusu, bez příruby, tj bez možnosti ložiska vyměnit.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků