Vyjádření k diskuznímu tónu střídače_N

Novinky na MyPower.CZ, podpora, návrhy, nápady, náměty, stížnosti ...
Odpovědět
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputace: 521

Vyjádření k diskuznímu tónu střídače_N

Příspěvek od mypower.cz »

Vážení, abychom ujasnili několik věcí, a zároveň abych neplevelil vlákno Bi-Facial, Mono PERC, Half-cut cell, 9-Bus bar, kdy se to tak nějak zvrhlo, dovolím si několik z nich zde bokem vysvětlit.

Jako zakladatel fóra trvám na tom aby mělo jistou úroveň a nehodlám uhnout ani o píď. Stojím si za svým přístupem, neboť nově registrovaní si to chválí a vidí něco jiného, než na ostatních fórech. To mě dává jasný signál, že tak jak to dělám, je to správně. Za tu dobu jsem sem nepustil řadu uživatelů, kteří se už při registraci chovali jako hovádka. Například "Tak debilní způsob registrace jsem ještě neviděl", "Tak jdi doprdele s takovou registrací", a podobně. To jsou pochopitelně evidentní extrémy. Nechci tu z toho mít chlív a udělám vše pro to, aby tu chlív nebyl.

Fórum je něco jako klubovna, kde se musí její členové cítit dobře. Já to tak jako zakladatel fóra chci, aby se tu lidé cítili dobře. Za tu dobu jsme zde zažili uživatele s přezdívkou roger, u kterého jsem měl mnoho trpělivosti než mě uživatelé naléhavě už prosili, abych ho vyhodil, protože neustále prudil. Pruzení rogera bylo nikoliv vulgární, ale tak prudící, že to lezlo na nervy a argumentačně vysilovalo. Možná to bylo cílem uživalete vysílit a fórum tímto způsobem rozvrátit a znehodnotit zevnitř, což je jedna z typickych strategií dějících se třeba na úrovni politických stran. Takže další extrém.

Pán s přezdívkou střídač, kterého osobně znám z původních srazů Sluneční Blesk, které nakonec nedopadly až tak, jak by se očekávalo a dopadly ještě navíc hádkou s uživatelem matěj, který na fóru jel potají svůj business, a sporem že by tam někdo mohl fotit matějovo knowhow, takže žádná fotodokumentace ze srazů nikdy nebyla, už jednou byl za svůj způsob diskuze vyhozen někdy v 2014 a v listopadu 2017 mě požádal, že se chce vrátit a že naladí poněkud jinou diskuzní nótu. A povedlo se, začalo to celkem zajímavým tématem. Avšak dnes je tam kde byl.

Neustálá pruda, nic nejde, vše je špatně, vše je jinak, všechno rozpořme znegujme a já jako zakladatel fóra si nepřeji aby fórum šlo tímto směrem a množili se nám tu takoví uživatelé. Přínos takových příspěvků kdy si střídač sem příjde jen odplivnout a jede do diskutujících rýpanci například o solárním náboženství je nulový. Takhle si diskuzi nepředstavuju vůbec. Žádná zkušenost, nic kloudného z praxe, nic ze stavby FVE z provozu FVE, žádné foto, žádné výsledky, žádná praxe, jen kritika, neustálá, na nervy lezoucí kritika. Jedinou praxi o jeho FVE, kterou jsem se kdy dozvěděl je že to v zimě vyrábí nulu. Pokud to tu někde je, je to tedy zasypáno pod pěknou fůrou hnoje a od té doby jen a jen pruda a kritika všeho a všech.

Při registračních mailech, pokud představení po registraci není stručné, nebo věcné, tak vždy překvapivě obsahuje pochvalu za čistotu této diskuze a je to dáno i mou tvrdostí ohledně vstupu na fórum, a ohledně toho, že někteří uživatelé sem bohužel nepatří. Já nehodlám číst věčnou prudu ale přínosné příspěvky, žádné vyšší cíle a podobné s prominutím pindy.

Jestli se to někomu nelíbí, já s tím nic nenadělám, mypower.cz přeci není jediné fórum na světě, které se zabývá fotovoltaikou a jestli mi to tu nějaký střídač hodlá věčně svými ultrakritickými komenty rozvracet, tak já mu na oplátku ukážu stopku. Zatím je střídač stále tu, respektive má možnost diskuze a žádnou faktickou stopku nedostal, ale ruka na myši mi sem tam už ujíždí a ta druhá ji drží, aby to nedělala v rámci mé velké trpělivosti.

Nějaké kecy o morálním úpadku mé osoby a honěním si ega jsou výkřikem, který zřejmě dlouhodobě také nebudu tolerovat, i kdyby měl uživatel FVE třeba ze zlata, prosím tedy pozor na to. Nenechám se urážet nikým, to jen aby bylo jasno.

Fórum jsem za téměř 10 let vypiplal do velké československé znalostní databáze a platformy umožňující lidem kolem FVE si vyměňovat zkušenosti, která dle značně převažujících pozitivních reakcí mnoho lidí inspiruje a občas to bylo až na hraně. Někdy bylo potřeba urgentně a do pozdních ranních hodin řešit výpadky a technické věci, aby fórum stále jelo, avšak není za to zaplaceno, neboť fórum není komerční a ziskové a z druhé strany na mě křičí komerční klienti, jaktože se nevěnuji jejich zakázkám a oddaluji termín. No protože řeším akutně zadarmo fórum aby technicky neupadlo. Hodlám také fórum vést určitým směrem. Ten směr ale určuju já jako zakladatel projektu, nikoliv někteří jednotliví uživatelé.

Ohledně vlkazajace, já vůbec nevím co se kde stalo, kdo koho kde urazil, nic mi nikdo kolem toho nepsal a jestli se urazil kolem nějakého osobního sporu s někým, tak to já neovlivním. Už taky není v mých silách číst a analyzovat každý příspěvek na fóru neboť fórum není to co mě primárně uživí a musím se věnovat i jiným komerčním projektům abych nechcíp hlady. Takže pokud někdo někoho někde prudí a já to zrovna nevidím, není možné očekávat, že admin hned přiskočí a vždy se hned zastane, protože admin zrovna maká třeba na eshopu pro klienta a nemá čas, páč překvapivě vydělává peníze na nájem a na svůj vlastní provoz sebe, svého dítěte a své rodiny a hlavně na zkur*ený výpalný jménem zdr., soc, daně z kdejakého prdu atd.

Trvám také na tom, že je pro fórum lepší uživatel, který se nenechá urazit, protože tím že protestně přestane komunikovat pro fórum není nijak užitečný. Prakticky se tak urazí i na ty, kteří ho nijak neurazili kvůli jednomu, se kterým nastal nějaký konflikt. To už pak není ale o jednom sporu mezi dvěma stranami, ale o nasranosti na celé fórum a jsou zde různí lidé, i ti, kteří nijak nikoho neuráží. A ti si takový přístup nezaslouží. Ale je to každého věc, není ničí povinnost byt zde aktivní, je to dobrovolné. Je to v zájmu každého jestli si sám omezí možnost zeptat se, nebo se zapojit do diskuze s normálními lidmi.

Tolik tedy k tomuto tématu o adminovi, fóru a věčném pruzení na fóru.

Děkuji za pochopení.
Filip Procházka,
zakladatel fóra mypower.cz.
dumi
Příspěvky: 2037
Registrován: stř zář 05, 2018 8:38 pm
Reputace: 157

Re: Vyjádření k diskuznímu tónu střídače_N

Příspěvek od dumi »

Zajimavy :-)

Jen pro.info vedl.jsem pomerne.dlouho vyrazne vetsi forum.nez je tohle a prupovidky ktere jsi vedl ve vlakne bych si nikdy nedovolil napsat.

Pokud nejsi schopen prijmout muj nazor tak me.klidne vymaz. Nemam s tim problrm aspon bude vic casu na.jine veci :-)
Dumiho ostruvek: 4,7kWp, 13,3kWh, 2400W inverter
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputace: 521

Re: Vyjádření k diskuznímu tónu střídače_N

Příspěvek od mypower.cz »

dumi pokud chces, muzes se klidne smazat sam. Neni nic jednodussiho nez se neprihlasit a basta fidli a mas spoustu casu navic a klid. Neplytvej svym casem zbytecne na nejaky mypower, nestoji ti to za to. To je na tobe, ale tady nejses na vyrazne vetsim foru, ktere si vedl, ale na vyrazne mensim mem foru a tady plati ma pravidla, abychom si rozumeli. Klidne se presun na to forum, ktere si vedl a takove uzivatele si tam udrzuj. Stridace klidne vem sebou. Nemam nic proti tomu, ale jet do sebe nenecham. To jako v zadnem pripade. Jaky ty konkretne mas na to nazor není pro toto forum vubec podstatne. Ses tu na navsteve. Snad je to pochopitelne.
dumi
Příspěvky: 2037
Registrován: stř zář 05, 2018 8:38 pm
Reputace: 157

Re: Vyjádření k diskuznímu tónu střídače_N

Příspěvek od dumi »

Nerikam, ze se chci mazat, jen ze mi to nebude vadit, to je rekl bych, celkem velky rozdil. Diky foru zde, jsem nacerpal spousty informaci a zaroven jsem i informacemi prispel. Pomer cerpani a prispeni nedokazi odhadnout, protoze nevim kolik si kdo z mych textu vzal. Nemyslim si tedy ze bych zde pouze sosal info.

Chtel jsem pouze upozornit na to, ze to jakym zpusobem si jednal vuci stridacovi je prinejmensim nevhodne, ano je to Tvuj pisecek, muzes tsi to delat co chces, to respektuji, ale s takovym to pristupem typu: "rekl jsi neco co se mi nelbii, uz si tu pripravuju tlacitko DELETE pro tvuj ucet" to moc dobre pokracovat nebude :) Ale to je typicy lidska vlastnost, ze s moci roste chut a touha ukazovat ostatnim, ze ja jsem tu pan nekdo :) Dost casto to souvisi se snizenym sebevedomim v realnem zivote, je to vlastne takova kompenzace. Tim nerikam, ze je to Tvuj pripad ani tim na Tebe nijak neutocim, abybylo jasno. Pouze popisuju dane psychologicke chovani lidskeho druhu :)
Dumiho ostruvek: 4,7kWp, 13,3kWh, 2400W inverter
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputace: 521

Re: Vyjádření k diskuznímu tónu střídače_N

Příspěvek od mypower.cz »

To je tvuj pohled na vec, ja to vidim jinak nez ty si myslis ze to vidim, a to tak, ze chci urcitym smerem forum vest a stridacuv ton diskuze do tohoto smeru nezapada, spise se to blizi k onomu rogerovi. Jestli mas pocit ze se citim nadrazeny tak ja to tak necitim, ale jsou veci ktere se tady proste dlouhodobe delat nebudou.
dumi
Příspěvky: 2037
Registrován: stř zář 05, 2018 8:38 pm
Reputace: 157

Re: Vyjádření k diskuznímu tónu střídače_N

Příspěvek od dumi »

Ja jen rikam, ze ten text ktery si tam napsal velmi nadrazene znel, celej problem vidim ve volbe slov a o tom celou dobu mluvim :)

mozna jsem se ani ja nevyjadril dost srozumitelne :)
Dumiho ostruvek: 4,7kWp, 13,3kWh, 2400W inverter
Uživatelský avatar
Ricardo
Příspěvky: 59
Registrován: čtv kvě 14, 2020 10:05 pm
Reputace: 6

Re: Vyjádření k diskuznímu tónu střídače_N

Příspěvek od Ricardo »

Jsem tu nový, ale přidám svoje dojmy:
- fórum jsem objevil před pár dny a okamžitě jsem si všiml věcné a technické hodnoty příspěvků
- překvapilo mne že při registraci musím zdůvodnit pobyt zde. Ale napadlo mne že to asi bude souviset že sem nepustí nějaké internetové prudiče a troly
- tohle fórum je tak dobré a z ostatních fór jsem zvyklý na takové hrůzy, že mi výlev střídače ani nepřišel zase až tak hrozný, ale je fakt že to byl prudící výlev s nulovou informační hodnotou.
- internet a jeho anonymita svádí k tomu kompenzovat si vnitřní osobní problémy a frustrace na ostatních. Když to nikdo nevidí, tak se můžu chovat jako hovado, třeba si vylít zlost na fóru, přičemž na obchodním jednání s klientem by si nic podobného nikdy nedovolil. Nebo si vyleje zlost doma na manželce, přestože pro sousedy to je tak milý a usměvavý člověk. Takových týpků je mraky. To pokušení tam je a bude, protože to je v naší DNA zadrátované. Když se nastaví vysoko laťka a fórum bude držet režim obchodního jednání o několik mega, kde si z principu obě strany chtějí porozumět a ten obchod uzavřít, tak je možné se těmto negativním věcem vyhnout. Záleží jaká laťka se nastaví.
- admin to tady vede dle mého velmi dobře s cílem eliminovat prudiče. Proto nechápu proč tu někdo proti tomu protestuje.
- možná to někteří vnímají, že admin vystupuje jako autorita z pozice moci (tím pádem se bojí že moc může být zneužita proti nim), a pomohlo by kdyby jednal úplně stejně tvrdě, ale z pozice arbitra s odkazem na pravidla fóra kde je výslovně uveden přísný zákaz pruzení a negativismu. Nevím jestli to tam je.
10x Bi-facial Canadian Solar Poly 365Wp BiKu CS3U-PB-365 (glass/glass, half-cut, 9-bus-bar, 72-cell)
1x MPP Solar PIP-5048MK 5kW
4x Pb12V 45Ah
[/size]
Uživatelský avatar
youda
Příspěvky: 3074
Registrován: stř dub 27, 2016 12:12 am
Reputace: 907

Re: Vyjádření k diskuznímu tónu střídače_N

Příspěvek od youda »

Drazí kolegové,
nečekal jsem, že to dojde až tak daleko.

Pokud se na Střídačovy nedávné příspěvky podívá člověk globálně a v kontextu, tak je zde opravdu vidět hodně velký negativismus, dokonce bych řekl i jakási zapšklost proti všemu a všem. Na druhou stranu, Střídač_N má nadprůměrnou sebekázeň, a nikdy se nesnížil k tomu, aby nějaké jedno konkrétní vlákno vyloženě zaflamoval, zaplevelil, zadupal.

On prostě přijde, dvakrát si rýpne a jde zas vedle. Je trochu škoda, že často nevyužije ani nabídnutou virtuální pomocnou ruku či návrh na konstruktivní diskuzi. Trochu mi to připomíná chování jednoho staršího profesora - byl to opravdu znalý člověk, se zkušenostmi z praxe, ale těsně před důchodem ho něco zlomilo a stal se z něj nerudnej zatvrzelej dědek.

Kdo sleduje pouze pár zájmových vláken, Střídače_N si ani nevšimne. Naopak, kdo pravidelně sleduje celé forum, nebo tímto fórem prostě žije, už příslušný patern zpozoroval dávno. A tudíž dokážu pochopit, že takový člověk pak prostě nečekaně "vystříkne". Ať už je to Admin, nebo jiný uživatel. Přitom pro nezasvěceného pozorovatele musí být ono "vystříknutí" docela šok.

I přesto všechno musím říct, že já si Střídače_N opravdu vážím. Je to odborník, který ve spoustě věcí strčí do kapsy mnoho z nás. V minulosti také napsal několik zajímavých rozsáhlých příspěvků, hodných k zamyšlení. Jsem rád, že tu Střídače_N na fóru máme. Svět tam venku je úplně jiný, než akademická bavlnka, kterou si pěstujeme tady. Proto i oponent jako je Střídač_N, může být přínosem k tomu, abychom se posouvali dál a nezakrněli u vzájemného poplácávánísi ramen a chrochtání, jakže nám to všechno dobře šlape, technicky, ekonomicky i ekologicky.

Osobně jsem proti tomu, aby někdo dostal BAN za to, že má špatné období a potřebuje si občas ulevit tím, že neguje a rozporuje téměř vše, na co narazí. Dokud se nesnižuje k vulgarismům, osočování, vykřičníkování a podobně, tak s tím nemám problém.

Je-li potřeba nějakého kontinuálního negátora či šiřitele bludů (obou typů povah je tu povícero exemplářů) trochu uklidnit, pak místo BANů navrhuji, aby takoví uživatelé měli třeba na týden možnost psát pouze do vláken, která jsou v jejich profilech uvedena jako domovská. Tím by snad měli možnost se nad sebou zamyslet, aniž by došlo k tomu, že se nakrknou ještě více:
nakopat do prdele!!!.PNG
Youda
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: https://youda.mypower.cz
střídač_N
Příspěvky: 698
Registrován: sob říj 21, 2017 2:22 pm
Reputace: 116

Re: Vyjádření k diskuznímu tónu střídače_N

Příspěvek od střídač_N »

mypower.cz píše: Pán s přezdívkou střídač, kterého osobně znám z původních srazů Sluneční Blesk, které nakonec nedopadly až tak, jak by se očekávalo a dopadly ještě navíc hádkou s uživatelem matěj, který na fóru jel potají svůj business, a sporem že by tam někdo mohl fotit matějovo knowhow, takže žádná fotodokumentace ze srazů nikdy nebyla, už jednou byl za svůj způsob diskuze vyhozen někdy v 2014 a v listopadu 2017 mě požádal, že se chce vrátit a že naladí poněkud jinou diskuzní nótu. A povedlo se, začalo to celkem zajímavým tématem. Avšak dnes je tam kde byl.

Neustálá pruda, nic nejde, vše je špatně, vše je jinak, všechno rozpořme znegujme a já jako zakladatel fóra si nepřeji aby fórum šlo tímto směrem a množili se nám tu takoví uživatelé. Přínos takových příspěvků kdy si střídač sem příjde jen odplivnout a jede do diskutujících rýpanci například o solárním náboženství je nulový. Takhle si diskuzi nepředstavuju vůbec. Žádná zkušenost, nic kloudného z praxe, nic ze stavby FVE z provozu FVE, žádné foto, žádné výsledky, žádná praxe, jen kritika, neustálá, na nervy lezoucí kritika. Jedinou praxi o jeho FVE, kterou jsem se kdy dozvěděl je že to v zimě vyrábí nulu. Pokud to tu někde je, je to tedy zasypáno pod pěknou fůrou hnoje a od té doby jen a jen pruda a kritika všeho a všech.
No jsem potěšen, že jsem se stal předmětem jednoho nadpisu a tudíž si užiji svou pětiminutovku slávy.

Jelikož jde ze strany mypowera o účelovost a lži, je nutné uvést věci na správnou míru.

Nevím jak měly dopadnout Sluneční Blesky, co se od nich očekávalo, že nedopadly. Setkali jsme se, podiskutovali a rozešli se. Nevím o ničem jenž by bylo možné vnímat jako "dopadly ještě navíc hádkou s uživatelem matěj". Matěj je velice kultivovaný a chytrý člověk, jenž zde zanechal velikánskou pozitivní stopu. Je ho velikánská škoda. Nevím o jakékoli hádce na Blesku. Pokud si někdo vzpomene, prosím aby to uvedl a objasnil.

Dobře si vzpomínám na můj konec zde. Uvedl jsem poslední příspěvek v němž jsem žádal abych byl vyřazen + nějaké další okolnosti. Příspěvek byl smazán a já skutečné vyhozen.

V roce 2017 jsem se znovu zaregistroval, nikoli "mě požádal, že se chce vrátit a že naladí poněkud jinou diskuzní nótu". Nic jsem nesliboval, natož jinou diskusní notu. Jsem svůj a svoje postoje neměním. To že jsem uvedl "Drazí solárníci, je to tak, bude vánoční dárek, střídač se s prosíkem mezi vás vrací." byla autorská licence, nikoli úmysl kohokoli prosit. Pokud to mypower nepochopil, je mi líto.

Neustálá pruda....Žádná zkušenost, nic kloudného z praxe, nic ze stavby FVE z provozu FVE.....

No, psal jsem do oddílu HDC-FVE o svých zkušenostech, praxi ze stavby své elektrárny a taky provozu. Netrpím na obrázky, to ano, nejsou a taky nebudou.

Ano podroboval jsem kritice páteční články. Zasloužily si to. Nebyla to kritika typu, jé to je blbé, ale vždy a to podotýkám!!!!! vždy, jsem uvedl i důvody kritiky. To, že články byly mimo mísu, není má chyba.

Ano netrpím solárním náboženstvím, nezbožšťuji tuto oblast techniky.

Pokud mypowere nejsi schopen pochopit, že každá FVE má nějakou režii a nějakou výrobu a že výsledkem je nulový výtěžek použitelné elektřiny, pak je mi opět velice líto.

No a dostávám se k poslednímu problému. Pokud jsi mypowere sráč, tak mne opět zablokuješ. Nevím zdali budeš opět mazat!!!! tento příspěvek, ale sráči to dělají. Mažou, protože jsou si nejistí a mají mindráky. Jen zdatní a silní unesou kritiku a to ty, bohužel nejsi.
Uživatelský avatar
NOPARasito
Příspěvky: 2485
Registrován: čtv črc 19, 2018 12:14 am
Reputace: 180
Bydliště: Vidiek, Trhanova Lhota

Re: Vyjádření k diskuznímu tónu střídače_N

Příspěvek od NOPARasito »

střídač_N píše:
mypower.cz píše: Pán s přezdívkou střídač, kterého osobně znám z původních srazů Sluneční Blesk, které nakonec nedopadly až tak, jak by se očekávalo a dopadly ještě navíc hádkou s uživatelem matěj, který na fóru jel potají svůj business, a sporem že by tam někdo mohl fotit matějovo knowhow, takže žádná fotodokumentace ze srazů nikdy nebyla, už jednou byl za svůj způsob diskuze vyhozen někdy v 2014 a v listopadu 2017 mě požádal, že se chce vrátit a že naladí poněkud jinou diskuzní nótu. A povedlo se, začalo to celkem zajímavým tématem. Avšak dnes je tam kde byl.

Neustálá pruda, nic nejde, vše je špatně, vše je jinak, všechno rozpořme znegujme a já jako zakladatel fóra si nepřeji aby fórum šlo tímto směrem a množili se nám tu takoví uživatelé. Přínos takových příspěvků kdy si střídač sem příjde jen odplivnout a jede do diskutujících rýpanci například o solárním náboženství je nulový. Takhle si diskuzi nepředstavuju vůbec. Žádná zkušenost, nic kloudného z praxe, nic ze stavby FVE z provozu FVE, žádné foto, žádné výsledky, žádná praxe, jen kritika, neustálá, na nervy lezoucí kritika. Jedinou praxi o jeho FVE, kterou jsem se kdy dozvěděl je že to v zimě vyrábí nulu. Pokud to tu někde je, je to tedy zasypáno pod pěknou fůrou hnoje a od té doby jen a jen pruda a kritika všeho a všech.
No jsem potěšen, že jsem se stal předmětem jednoho nadpisu a tudíž si užiji svou pětiminutovku slávy.

Jelikož jde ze strany mypowera o účelovost a lži, je nutné uvést věci na správnou míru.

Nevím jak měly dopadnout Sluneční Blesky, co se od nich očekávalo, že nedopadly. Setkali jsme se, podiskutovali a rozešli se. Nevím o ničem jenž by bylo možné vnímat jako "dopadly ještě navíc hádkou s uživatelem matěj". Matěj je velice kultivovaný a chytrý člověk, jenž zde zanechal velikánskou pozitivní stopu. Je ho velikánská škoda. Nevím o jakékoli hádce na Blesku. Pokud si někdo vzpomene, prosím aby to uvedl a objasnil.

Dobře si vzpomínám na můj konec zde. Uvedl jsem poslední příspěvek v němž jsem žádal abych byl vyřazen + nějaké další okolnosti. Příspěvek byl smazán a já skutečné vyhozen.

V roce 2017 jsem se znovu zaregistroval, nikoli "mě požádal, že se chce vrátit a že naladí poněkud jinou diskuzní nótu". Nic jsem nesliboval, natož jinou diskusní notu. Jsem svůj a svoje postoje neměním. To že jsem uvedl "Drazí solárníci, je to tak, bude vánoční dárek, střídač se s prosíkem mezi vás vrací." byla autorská licence, nikoli úmysl kohokoli prosit. Pokud to mypower nepochopil, je mi líto.

Neustálá pruda....Žádná zkušenost, nic kloudného z praxe, nic ze stavby FVE z provozu FVE.....

No, psal jsem do oddílu HDC-FVE o svých zkušenostech, praxi ze stavby své elektrárny a taky provozu. Netrpím na obrázky, to ano, nejsou a taky nebudou.

Ano podroboval jsem kritice páteční články. Zasloužily si to. Nebyla to kritika typu, jé to je blbé, ale vždy a to podotýkám!!!!! vždy, jsem uvedl i důvody kritiky. To, že články byly mimo mísu, není má chyba.

Ano netrpím solárním náboženstvím, nezbožšťuji tuto oblast techniky.

Pokud mypowere nejsi schopen pochopit, že každá FVE má nějakou režii a nějakou výrobu a že výsledkem je nulový výtěžek použitelné elektřiny, pak je mi opět velice líto.

No a dostávám se k poslednímu problému. Pokud jsi mypowere sráč, tak mne opět zablokuješ. Nevím zdali budeš opět mazat!!!! tento příspěvek, ale sráči to dělají. Mažou, protože jsou si nejistí a mají mindráky. Jen zdatní a silní unesou kritiku a to ty, bohužel nejsi.
Na to, ze jsi prudil, mas dost kladnych bodu.
Takze proc te nenechat rejpat :yes: .
Youda to rekl dobre ;)
Uživatelský avatar
hurvayz
Příspěvky: 951
Registrován: čtv bře 20, 2014 9:17 pm
Reputace: 112
Bydliště: Skoro u SK

Re: Vyjádření k diskuznímu tónu střídače_N

Příspěvek od hurvayz »

Sorry, mě nejde zvuk, nemůžu podat vyjádření k tónu. Omlouvám se.
Okolo 11kWp, soustava několika měničů krmící soustavu několik bojlerů.
Uživatelský avatar
redcrown
Příspěvky: 1132
Registrován: pát říj 12, 2012 8:15 pm
Reputace: 74
Bydliště: Severní Čechy

Re: Vyjádření k diskuznímu tónu střídače_N

Příspěvek od redcrown »

mě zvuk jde, ale tón nic extra:)
Mě se za posledních pár let daří se osobně posouvat. Oním posunem je "hned tak se z něčeho a někoho neposr*t". Ani z práce, ani z nadřízeného, ani z jiných věcí. Nenazýval bych to hroší kůží, ale spíš nadhledem, který člověku dodá mnoho svobody a klidu. Například jít pryč, když se mi někde nelíbí.
Právě tato vlastnost mi "dovolí" komentovat i tuto situaci. Předesílám, že pokud to někomu vadí, ať to prosím ignoruje nebo nečte. Na tomto fóru jsem si v minulosti dovolil trochu ostřejší odpověď snad jen dvěma uživatelům, PetaJoule či jak se píše (fakt neuvěřitelně arogantní) a pak ještě jeden pán, který tu zkoušel aukci. Já se pohybuji na více jiných fórech, které jsou podle mě velice kultivované a zároveň zábavné. Odjinud jsem zvyklý, že se aukce neprovozuje, tak jsem na to reagoval. Protože pokud se miliónkrát přihodí jedna koruna, tak mě to opravdu nebaví číst. Ostatně tak se aukce nevedou a tak mě ani nenapadlo, že tu nejsou zakázané. Ono to jde dost blbě ignorovat, pokud se příspěvky řadí podle čerstvosti např. v tapatalku a chodí oznamovací maily. Ano, nezapamatoval jsem si z pravidel, že to tu chodí jinak. Když jsem dostal SZ od admina, tak jsem se řádně omluvil. Ano, uznal jsem i to, že jsem to trochu přestřelil v podtónu. Předpokládám, že slušná omluva stačila.
Na jiných mnou navštěvovaných fórech nevídám, čím tu argumentujete. Zejména špínu, vulgarismy a prudiče. Zábavné jsou zejména tím, že tam nepanuje monarchické vedení, jako zde. Moderuje více lidí, kteří dodávají jistou pestrost v názorech a sympatiích.
Bohužel se musím přiznat, že je tu více věcí, které mi nevyhovují. Je tu ale spousta těch, které mám rád a jsou pro mě osobním přínosem. Možná jsem i já pro někoho přínosem. Jistě, mohli bychom říct, že tu nemusím být a že mě tu nikdo nedrží. Ano, je to tak. Postoj mám stejný jako dumi.
Čtouc ono vlákno s incidentem, vnímal jsem reakci na admina stejně jako dumi, minimálně jako KRAJNĚ nevhodně volená slova. Další názory na tuto problematiku a na téma Střídač_N vidím jako youda. Jistě, nečetl jsem všechny příspěvky Střídače, ale zase tak moc mě ty, co jsem četl, nepobuřují. Ono by celkem prospělo, kdyby více negativních postojů vůči Střídačovi bylo od uživatelů, což myslím ani nebylo. Možná proto, že to většina tak třeba ani nevnímá. Možná již zdejší parta Střídače zná a zná i jeho podtón. Pak by se mohlo zdát, že to je spíš spor osobní a o to méně o dobru fóra. Ostatně pokud se mi nelíbí něčí příspěvek, tak na něj nereaguji. Pokud se nechám vyprovokovat a pak kvůli tomu pláču, je to hloupé.
Na druhou stranu ať si to admin dělá jak uzná za vhodné, fórum je jeho majetkem a je jeho zakladatelem. Musím se ale přiznat, že v tom prvním adminově příspěvku tohoto vlákna jsem četl vyzdvižení hodně pozitivních věcí, chvály i pláče (které možná mnoho lidí vůbec nezajímá), ale myslím že žádnou nebo skoro žádnou negativní. Není to k zamyšlení?
Hezký večer
V provozu: poloostrov 19kWp, 4x XTM4000-48, 4xVT80, 18kWh LFP 14S10P + Batrium
Uživatelský avatar
antoni_sk
Příspěvky: 677
Registrován: pát lis 17, 2017 3:14 pm
Reputace: 80
Bydliště: Liptov

Re: Vyjádření k diskuznímu tónu střídače_N

Příspěvek od antoni_sk »

Ahojte, ja som sa už vyjadril v príspevku v téme "Bi-Facial, Mono PERC, Half-cut cell, 9-Bus bar"
Áno chápem admina Filipa - je to jeho fórum a jeho pravidlá, ale bola by škoda prísť o ďalších dlhodobých a užitočných členov a myslím že sme dospelí ľudia tak by sme sa mali občas preniesť nad nejaký nesúhlas, podpichnutie a podobne.
K Vlkazajacovi - pokiaľ sa takýto člen ktorý na toto fórum dal množstvo svojich skúseností, meraní a rád dostane do nejakého sporu s nejakým novo registrovaným členom, tak si myslím že by sa admin mal zastať toho "starého a užitočného" člena oproti nejakému novému členovi ktorý akurát chce získať nejaké know-how a správa sa ako "majster svetla". To je asi všetko snád všetko, ste ma pochopili...
FV-1, 60°, 2019 3x Suntech STP280-20/Wfw (840Wp), EPSOLAR LS3024B (30A)
FV-2, 35°, 2020 3x CSUN 280-60P (840Wp), EPEVER LS3024B (30A),
FV-3, 35°, 7/2020 4x Trinasolar TSM-235 (940Wp), SRNE ML 40A MPPT
FV-4, 35°, 10/2021 2x Moser 220Wp (440Wp), EPEVER LS3024B (30A),
FV-5, 45°, 9/2022 6x Trinasolar 235Wp (1400Wp), Easun ISolar SPS 3kW
Meniče: Carspa 3000W (špičk.9000W), Easun ISolar SPS 3kW
batérie: 16x 200Ah LiFePo4 (24V) + 8x 280Ah LiFePo4 (24V)
Uživatelský avatar
redcrown
Příspěvky: 1132
Registrován: pát říj 12, 2012 8:15 pm
Reputace: 74
Bydliště: Severní Čechy

Re: Vyjádření k diskuznímu tónu střídače_N

Příspěvek od redcrown »

vidíš, co se týče zastání, např. já si to právě nemyslím. To je přesně ten případ, který jsem popisoval.
redcrown píše:Pokud se nechám vyprovokovat a pak kvůli tomu pláču, je to hloupé.
V provozu: poloostrov 19kWp, 4x XTM4000-48, 4xVT80, 18kWh LFP 14S10P + Batrium
Uživatelský avatar
Ricardo
Příspěvky: 59
Registrován: čtv kvě 14, 2020 10:05 pm
Reputace: 6

Re: Vyjádření k diskuznímu tónu střídače_N

Příspěvek od Ricardo »

Přitom by stačilo chovat se slušně, ubrat ega a umět se omluvit (a nestydět se za to). Kdyby se střídač omluvil a napsal data, které zdůvodňují jeho odpověď, tak ho to stojí 2minuty času, ostatním ty data pomůžou a forum tak může sloužit jako velmi cenný zdroj informací (což je jeho účel). Místo toho se tu nadává do sráčů, což ničí jak informační hodnotu fóra, tak i mezilidské vztahy. Co tak se omluvit a jede se dál? Méně ničit a víc zlepšovat....

BTW Na západě se běžně vyžaduje slušnost od všech lidí, bez rozdílu. Jestli jsi milionář nebo uznávaný FVE specialista nikoho nezajímá, pořád se musíš chovat slušně. Kolikrát je to naopak, od těchto lidí se očkává slušné chování ve větší míře, protože jsou příkladem pro ostatní. Říká se tomu zodpovědnost k okolí. V Rusku se naopak boháči chovají jako hovada a tento systém bych sem rozhodně znovu nezatahoval. 40 let bohatě stačilo a ozvěny jsou tady vidět dodnes.
10x Bi-facial Canadian Solar Poly 365Wp BiKu CS3U-PB-365 (glass/glass, half-cut, 9-bus-bar, 72-cell)
1x MPP Solar PIP-5048MK 5kW
4x Pb12V 45Ah
[/size]

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek