Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je čtv kvě 23, 2013 3:30 am

7280W

FVE fungující aktuálně v hybridním režimu zamýšlené pro dodávky do DS a čekající na povolení k připojení do distribuční sítě.

Re: 7280W

Příspěvekod MiraMMM » stř čer 06, 2012 4:43 pm

LUI píše:Presne tak,takto máš len jednosmerné napetie...
Ale ak s tým chceš svietit,zase len potrebuješ regulátor a baterky....však cez deň pravdepodobne nebudeš svietit...

...no a špirálu do nádrže....tak to musí byt zase taký,ktorý funguje aj na jednosmerné napetie...je to kvoly zapínaniu a vypínaniu tej špirály...totižto klasický bojler (teda ten spínač v ňom) nemá rád jednosmerné napetie....ale fungovat to samozrejme bude,len nie moc bezpečne...

Myslíš ohřívací těleso nechat původní, a termostat koupit na DC?

S tím svícením máš pravdu, ale to je nula nula nic.. to bych vyřešil jednou baterkou z traktoru.. myslel jsem jako, že zatím nechci investovat do hodně baterek..

Tak myslíš, že ten střídač nerozběhnu? Jde mi hlavně o čerpadlo ve vrtu, vaření, přes léto že bych zkusil lednici a nějaké domácí spotřebiče a tak..
MiraMMM

Příspěvekod Lui » stř čer 06, 2012 6:42 pm

MiraMMM píše:

Ak sa dá volajako domontovat nejaký iný termostat,tak by to podla mňa šlo.

MiraMMM píše:S tím svícením máš pravdu, ale to je nula nula nic.. to bych vyřešil jednou baterkou z traktoru.. myslel jsem jako, že zatím nechci investovat do hodně baterek..

Ale aj k tomut musíš mat regulátor.... ;)
MiraMMM píše:Tak myslíš, že ten střídač nerozběhnu? Jde mi hlavně o čerpadlo ve vrtu, vaření, přes léto že bych zkusil lednici a nějaké domácí spotřebiče a tak..

No vieš...ono je to tak...ten sietový menič je dost drahá záležitost....takže len tak tvrdit niečo že sprav s tým toto a hento by bolo nezodpovedné...
Ja neviem na aký presný princíp funguje taký menič...ale možno to má napájanie spravené tak,že niektorý kontakt sníma či je v sieti napetie,a ak je to tak,tak sa do niekolkých sekúnd prifázuje....a možno to má vyvedené dalšie kontakty cez ktoré by to tlačilo akože do siete...a tuto by sa možno nejakým sposobom dala míňať energia....ale nie som si istý,a aj keby to fungovalo,určite by to bolo nestabilné (nemáš batérku z ktorej sa pri poklese výkonu tahala energia)-nemožeš predsa výjsť pred dvere a povedať slnku: "no tak teraz mi sviet na výkon presne 800 W lebo si chcem dať kávu"...... :mrgreen:
Ak by to takto fungovalo,možno by sa s tým dalo niečo vymysliet....ale sú tu aj lepší odborníci ktorý napíšu snád niečo múdrejšie... :)
Ale ak je to zapojené tak,že je len prívod do siete....tak to asi nepojde oklamat....

Možno Tomas má nejaký nápad...
veľa Wp v paneloch, veľa Ah v baterke, 48V systém, 3x PCM8048, 6Kw UPS a APC smart 2200, BMV-600S
Lui

Příspěvekod rob.brno » sob čer 09, 2012 8:23 am

OTi píše:Takže 7280W elektrárna a zatím, kým se mi podaří prosadit to i přes závistivé oči ve vesnici, je to hybridní *cloud*, pokavať nechtějí vystavit na to povolení na obecnom úřade, pak to nemůžu připiojit na síť, takže je to hybrid (ani ostrov ani sítová), ale existuje a čeká kdy dostane rozum starosta 500 občanové vesnice, když mám všechny ostatné povolenia a souhlasy.

A kdo se ptá obce na nějaké povolení, když je to pod 30kWp?
Distributor chce souhlasné vyjádření obce před připojením do sítě?
rob.brno

Příspěvekod OTi » pon čer 11, 2012 5:50 am

MiraMMM píše:
LUI píše:Presne tak,takto máš len jednosmerné napetie...
Ale ak s tým chceš svietit,zase len potrebuješ regulátor a baterky....však cez deň pravdepodobne nebudeš svietit...

...no a špirálu do nádrže....tak to musí byt zase taký,ktorý funguje aj na jednosmerné napetie...je to kvoly zapínaniu a vypínaniu tej špirály...totižto klasický bojler (teda ten spínač v ňom) nemá rád jednosmerné napetie....ale fungovat to samozrejme bude,len nie moc bezpečne...

S tím svícením máš pravdu, ale to je nula nula nic.. to bych vyřešil jednou baterkou z traktoru.. myslel jsem jako, že zatím nechci investovat do hodně baterek..

Tak myslíš, že ten střídač nerozběhnu? Jde mi hlavně o čerpadlo ve vrtu, vaření, přes léto že bych zkusil lednici a nějaké domácí spotřebiče a tak..

Mna to napadlo že termostat a spirála sú namontované zvlášť a dajú sa i elektronicky oddeliť, takže striedavým prúdom budeš spínať jednosmerne napájanú špirálu. Čo ty nato?
OTi

Příspěvekod OTi » pon čer 11, 2012 6:04 am

rob.brno píše:
OTi píše:Takže 7280W elektrárna a zatím, kým se mi podaří prosadit to i přes závistivé oči ve vesnici, je to hybridní *cloud*, pokavať nechtějí vystavit na to povolení na obecnom úřade, pak to nemůžu připiojit na síť, takže je to hybrid (ani ostrov ani sítová), ale existuje a čeká kdy dostane rozum starosta 500 občanové vesnice, když mám všechny ostatné povolenia a souhlasy.

A kdo se ptá obce na nějaké povolení, když je to pod 30kWp?
Distributor chce souhlasné vyjádření obce před připojením do sítě?

Obec musí vydat k tomu vyjádrení , pak místní stavební úřad a plus sítě které jsou dotčeny tzn. voda plyn.
od tej chvíle když jsem naposledy se ktomu vyjádřil se nastály tydlecty změny: obec vydala pozitívné vyjádření, místní stavební úřad za každú cenu chce na to vydat povolení na stavbu (a žádné jiné povolení neni ochoten jenom jako na velikou stavbu), vodovodné síte upozornili že nemůže být rovnoběžný kabel ku vodovodu blíže něž 40cm takže se muselo prekopat zase část dvora a přeložit káble na jiné místo , a VDS(disribučná sústava) dala na vedomí že mi pošle na podpis zmluvu. takže teď se na tú zmluvu čeká.
OTi

Příspěvekod Alim » úte črc 03, 2012 9:23 pm

Fotovoltaice zdar! Uz me to nedalo cist a neprispet svoji zkusenosti s FVE. Prvni mozna dobra zprava pro pana co vlastni SMC 5000 urcite lze vyuzit vevlastnim ostrovnim systemu pokud nebude pripojovat do site. Je ale nutnost poridit Sunny islad draha vec ale perfektni! Sam vlastnim Sunny island 5048 nedam nanej dopustit po zkusenostech s ruznymi regulatory a menici ala na kazde strane 110V.
Alim

Předchozí

Zpět na Zamýšleno připojení do DS