Ostrov Moravský Krumlov

Porada před realizací, doporučení, rady, nápady týkající se plánovaných ostrovních nebo poloostrovních systémů, projektování, zkušenosti, schémata, vhodné komponenty
rokytna
Příspěvky: 177
Registrován: pát úno 14, 2020 8:35 am

Re: Ostrov Moravský Krumlov

Příspěvek od rokytna »

Sepíšu to a dám někam na web a bude.

Teď v rychlosti - pro solpiplog, je username/password to samé, co se nastaví pro mosquitto broker. Pokud je broker čistá instalace (tak jak obvykle je), tak to username/password může být klidně prázdné, nebo cokoliv, tomuto brokeru je to jedno. Solpiplog to začně ihned krmit, a pak to jde kontrolovat že je to v topikách v mqtt pomocí např. mqtt-explorer aplikace (ta je asi nejlepší).
No a odsud je to potřeba dostat to do influxDB. Bohužel influxDB je "jednosměrný" ale to nevadí, stačí dodat "krmítko", zde např. aplikaci telegraf protože je zdarma (a ještě tam cpe stav celého systému jako bonus). Tady je to opět o základní instalaci a editaci konfiguráku (inputs.mqqt a outputs.influxdb), protože ten telegraf je až moc univerzální, ale to je jen dobře (i když, stále koumám výstupní plugin aby uměl formátovat plain hodnoty z mqtt do jsonu pro influx, zatím to krmím jako datavalue a funguje to ale zase mi nejdou jiné věci co bych chtěl... ale to je nepodstatné, a asi si ten plugin napíšu jak se naštvu).
Jak to zeditovat to dám dohromady a někam umístím. Jakmile se influxDB krmí (to jde zjistit výpisem z konzole) tak už stačí jen naklikat grafanu (datasource = influx, a pak si udělat dashboardy).
ostrovní FVE
Uživatelský avatar
ferdinand
Příspěvky: 50
Registrován: úte dub 19, 2016 10:37 am

Re: Ostrov Moravský Krumlov

Příspěvek od ferdinand »

Ok.Zkusím se s tím poprat zatím dík.

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek