Podpora FVE a elektromobility

Nezařaditelné
kodl69
Příspěvky: 7379
Registrován: sob črc 19, 2014 8:56 pm
Lokalita: severně od Brna
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Podpora FVE a elektromobility

Příspěvek od kodl69 »

Obchody na burze vs reálný svět: když na burze někdo vydělá, tak musí někdo taky prodělat. Pokud bude naprostá většina obchodníků v průměru zisková (nad inflací), znamená to, že to stejně odedřou zaměstnanci firem, kterejch akcie se obchodují. Asi mám moc socialisticky zaměřený myšlení, ale já mám všechny tyhle šaškárny zařazený v kategorii "letadlo"
což je podle mě synonymum pro podvod. Samozřejmě nemám nic proti rozumně nastavenejm autorskejm poplatkům a chráněnejm průmyslovejm vzorům, na což zcela kašle číňan a spol...

To Marko250: nechápu, že v té škole vydržíš. Já dělal jako personál na střední škole a ani tak se to nedalo, setkání s takovou masou nevzdělatelnejch debilů každodenně se na mě dost podepisovalo... A to, že největší tupci šikanovali hlavně měkčí učitelky, to už by se snad ani nemělo zveřejňovat, stejně jako že "děcka na učebních oborech bez maturity se neučí, ale hlídají" -slova jednoho z učitelů, kterej to už má za sebou...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kyocera
Příspěvky: 1197
Registrován: čtv led 15, 2015 1:37 pm

Re: Podpora FVE a elektromobility

Příspěvek od kyocera »

Zdrávím,
samozřejmě, že na burze někdo prodělá. Jenže na burze jsou bohatí , chamtiví lidé
co chtějí vydělat a rozhojnit ještě více svůj majetek a moje úvaha
a rada pro Kiwi v příspěvku byla, jak se stát moderním Jánošíkem v 21 století. Jak bohatým
brát a přerozdělovat peníze ve prospěch potřebných tak jak by si to kiwi přál.
A Janošík byl slovák a Kiwi mně mohl porozumět, že se pohybuji v mantinelech, které vytyčil.
Když jsem četl o těch učitelích, jak píše kodl69 tak jsem si vzpomněl, že za našich časů se říkalo
kdo nic neumí, jde učit. Ale tento výrok je naprosto v obecné rovině a nemyslím
tím konkrétně na žádného člena fora. Ani tím výrokem co se o učitelích říkalo kdysi
dávno nechci snižovat vážnost učitelského stavu.
Jen jsem si na to vzpomněl a ani nevím, jestli se to říká i v dnešní době.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dotace NE, 6,9kWp ,reg.Harmonie Ver.1, 60A,aku 4kWh LTO,BMS Sokol 400E,řízení Leonardo, LF a HF měnič vlastní Ver.1 a Ver.2, LF Modrá trojka 3kVA,modul HIS,ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.1
Příprava instalace panel 18kWp,reg.Harmonie12kW Ver.4,měnič AC-DC-AC 1f PECKA 22kW,BMS Sokol 400E řízení Leonardo 360V, modul HIS, DC modul AFDD,modul chytré řízení,Aku 360V, ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.4
brumlaj
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 2:24 pm

Re: Podpora FVE a elektromobility

Příspěvek od brumlaj »

tak Vám zkusím rozšlapat bábovičky
dumi píše:Dalsi problem je inkluze. ........ Zabrzdi celpu tridu a jako bonus sikanuji ostatni....
pánové ruku na srdce. Zamyslel se někdo k čemu opravdu má škola sloužit? Ten který řekne že k tomu aby žáci nabyli vědomostí by se měl zamyslet znovu. Začněme od základní - človíček se zde má naučit žít ve společnosti. A inkludovaní dokud je zákon nepovolí vymýtit holt součástí společnosti jsou a budou. Neseznámit děti s faktem, že to co jim rodiče tlučou do palice (uč se, buď první .....) je nesmysl se kterým až na vyjimky človíček v životě narazí a rozmlátí si tlamu. Americký sen není pro každého. Takže to že se malí človíčci učí žít mezi tím co se kolem nich nachází a s čím nejsou schopni nic udělat, možná jen tím že se sami budou snažit, je při 7miliardách lidí na této kouli pouze dobře a naštěstí zde, kde se školství provozuje, války ke kterým přílišná rozdílnost vede, nemáme.
unicast píše:Pak se snadno chápe, proč PORG provozuje i základku a proč tam jsou rodiče ochotni platit školné skoro 150 tisíc korun ročně.
Takže v duchu výše popsaného PORG je společensky škodlivá instituce, měla by být rozprášena, domy srovnány se zemí a všechny tyto zbytky dezinfikovány od jáistictví. Rodičům kteří se penězi snaží uchránit své děti před střetem s realitou by tyto prostředky měly být bez náhrady zabaveny .... Jsou to školy pro nepřizpůsobivé občany společnosti u kterých nepřizpůsobivost pouze hrotí do nepředstavitelně nelidských rozměrů ;-)


K čemu budeme mít nejlepší doktory když je dav který nechápe ušlape? Příklad v literatuře snad zná každý ..... A v zájmu zachování lidského života - co je jednodušší? Vzdělat dav, nebo nevzdělat lékaře?


O tom co jsem napsal můžete polemizovat, přít se, dokonce s tím můžete i nesouhlasit, ale to je asi tak vše co s tím uděláte. (Jára de Cimrman)
Naposledy upravil(a) brumlaj dne sob úno 08, 2020 12:29 pm, celkem upraveno 4 x.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
rva
Příspěvky: 3462
Registrován: úte dub 23, 2013 10:21 am
Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 46000
Kapacita baterie [kWh]: 40
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Kousek od Lysé nad Labem

Re: Podpora FVE a elektromobility

Příspěvek od rva »

Škola musí respektovat vývoj člověka. Např. malé dítě není schopno logického ani abstraktního myšlení, ale má dobrou paměť. A proto je vhodné, aby si nacpalo hlavu maximem faktů a třeba cizích jazyků. S věkem přichází (u někoho) logika a abstrakce a paměť slábne. Takže vysokoškolák už fakta logicky třídí a vyhledává a hůř se učí jazyky. A samozřejmě by výuka měla zahrnovat i potřebné praktické dovednosti - např. získání řidičského oprávnění.
_______________________________________________________________________
43 kWp, LiFePO4 46 kWh,
EPSolar 60 A/150 V ET6415N + 3x Isolar SM II (5 kW, 450 V, 80 A) + Axpert PIP 5048MS
Uživatelský avatar
youda
Příspěvky: 3074
Registrován: stř dub 27, 2016 12:12 am

Re: Podpora FVE a elektromobility

Příspěvek od youda »

Ano Brumlaji,

výchova k životu ve společnosti, je určitě jednou z mnoha rolí, které by škola měla plnit. Určitě mateřinka, pak škola základní a možná i střední. Bohužel, vzhledem k tomu, že veškeré smysluplné tresty, a zejména ty tělesné, byly zrušeny, je otázkou, jestli lze plnění výchovné role za tohoto stavu zajistit. Já se obávám, že stěží.

Mimochodem, proč je možné, aby stát proti občanům používal represe, odebíral jim svobodu, ovládal je donucovacími prostředky, ale učitel se na delikventa nesmí ani křivě podívat? Trochu nepoměr, že?

Pokud jde o inkluzi v ČR, jsi vedle. Důvody, proč se na normálních školách začali stále více objevovat slintající imbecilové a agresivní individua jsou v podstatě dva:
  • pokrytectví, v současnosti eufemisticky označované jako "korektnost"
  • snaha snížit náklady na speciální vzdělávací zařízení
Rozhodně nelze tvrdit, že inkluze v ČR byla zavedena cíleně proto, aby se ve školách žáci setkávali se stejným společenským mixem, jako v reálném životě. To je pouze výmluva.

Jediným dlouhodobým výsledkem inkluzní praxe bude, že to u nás dopadne jako v zahraničí: ze státních škol se stanou ghetta, přibudou bezpečnostní rámy a kamery ve třídách. Majetnější rodiče začnou svoje potomky přesouvat na placené školy. Méně šťastné děti se s tím budou muset poprat, přičemž nižší kvalita výuky společně s neustálou šikanou a špatnými vzory jim rozhodně dobrý start do života nezajistí.

Jedno zhnilé jablko totiž snadno zkazí celý košík, ale naopak to zatím nikdy nefungovalo.

Ve fabrice u pásu také zaměstnavatel cíleně neřadí evidentní idioty mezi normální pracanty, protože by brzy přišel na buben. Pracovníky zaučí a pak podle schopností zařadí na různé pozice nebo vyrazí. A protože pracovní zařazení se poměrně značně odráží na výši platu, chodí pak také různí lidé do odlišných restaurací, obchodů, sportovních center a na různé dovolené. Samozřejmě i bydlí v odlišných lokalitách. Je obecně známé, že poté, co člověk začne být ekonomicky aktivní, setkává se již většinou s lidmi, kteří jsou na velmi podobné socioekonomické úrovni jako on.

Například, nejvíce interakce s grázly a fetkami si dnešní mladý člověk užije právě na škole nebo těsně po ní. Jakmile začne pracovat, počet každodenních interakcí se významně sníží.

Můžeš o tom polemizovat, můžeš s tím nesouhlasit, ale to je asi tak vše co s tím uděláš...
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: https://youda.mypower.cz
brumlaj
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 2:24 pm

Re: Podpora FVE a elektromobility

Příspěvek od brumlaj »

Už na základní škole nás učili, že stát je organizované násilí. Není důvod žít v iluzi rovnosti se státem. Ale na druhou stranu je zapotřebí své svobody hájit. To o co přijdeme do příští revoluce nezískáme. Viz. ústava a její čl. 9 odst. 2) ze kterého vyplývá, že schopný ústavní soud nepovolí ani demokratickou změnu nastolených poměrů.

Fabrika není demokratické zřízení a zaměstnanci nemají práva jako v civilním životě. Vyjma workoholiků (duševně ujetých jedinců) by tam nikdo nepáchl nepotřeboval-li by groš v kešeni.

Ale nepřete se se mnou, to co jsem psal je holt fakt ;-) To že s tím nesouhlasíte na věci nic nemění.
Naposledy upravil(a) brumlaj dne sob úno 08, 2020 1:30 pm, celkem upraveno 1 x.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
unicast
Příspěvky: 1180
Registrován: sob bře 30, 2019 10:27 am
Lokalita: JV od pekla :)
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5100
Kapacita baterie [kWh]: 13
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Podpora FVE a elektromobility

Příspěvek od unicast »

brumlaj píše:
unicast píše:Pak se snadno chápe, proč PORG provozuje i základku a proč tam jsou rodiče ochotni platit školné skoro 150 tisíc korun ročně.
Takže v duchu výše popsaného PORG je společensky škodlivá instituce, měla by být rozprášena, domy srovnány se zemí a všechny tyto zbytky dezinfikovány od jáistictví. Rodičům kteří se penězi snaží uchránit své děti před střetem s realitou by tyto prostředky měly být bez náhrady zabaveny .... Jsou to školy pro nepřizpůsobivé občany společnosti u kterých nepřizpůsobivost pouze hrotí do nepředstavitelně nelidských rozměrů ;-)

K čemu budeme mít nejlepší doktory když je dav který nechápe ušlape? Příklad v literatuře snad zná každý .....

A v zájmu zachování lidského života - co je jednodušší? Vzdělat dav, nebo nevzdělat lékaře?
Tomu se přesně říká falešné dilema. Dav dokáže člověka uřvat, ubít, ušlapat k smrti. Ale už nedokáže člověku vyléčit ani spalničky. Naopak nemůžeme vědět, zda ten žák, kterého jsme bídným školstvím a další společenskou ostrakizací dostali k lopatě, v budoucnu neobjeví nebo nevymyslí něco fenomenálního, z čeho bude masivně profitovat celá společnost. Je zjevné, že blbec nevymyslí nic přínosného ani s tím nejlepším vzděláním, takže u nich je to jedno, ale u těch ostatních to jedno rozhodně není. A byl bych velmi zvědav, co budeš říkat, až někdo z tvých příbuzných bude akutně potřebovat lékařskou pomoc a lékaři nebudou, protože jsi rozehnal nějakou elitní školu. Neříkám, že v tom, co tvrdíš, trochu pravdy není, ti lidé, kterým chybí kontakt s realitou, často dělají nesmyslná rozhodnutí, ale je to opět jeden z těch případů, kde je smícháno 20 % pravdy s 80 % nesmyslů.
brumlaj
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 2:24 pm

Re: Podpora FVE a elektromobility

Příspěvek od brumlaj »

unicast píše:...... Dav dokáže člověka uřvat, ubít, ušlapat k smrti. Ale už nedokáže člověku vyléčit ani spalničky. Naopak nemůžeme vědět, zda ten žák, kterého jsme bídným školstvím a další společenskou ostrakizací dostali k lopatě, v budoucnu neobjeví nebo nevymyslí něco fenomenálního, z čeho bude masivně profitovat celá společnost. ......
Právě proto je zapotřebí segregovat pouze v odůvodněných případech. Bohužel naše mentální schopnosti nedosahují schopností "snědé tísně". Oni jsou mentálně daleko před námi a využívají ekonomického systému. A to v rozměru přes generace (nedovolí státu olepit své potomky papírem a to ani ze základní školy který by jej - potomka v budoucnosti donutil pracovat). My ostatní domestikovaní jsme za pomoci hypotéky odsouzeni do pozice otroka v krysím závodě v každodenním kole. Dokud si toto jak sami sobě, tak hlasitě a veřejně nepřiznáme, budeme se neustále schovávat za jednoduché jednoúrovňové pravičácké mantry a vysvětlovat svoji pravdu o falešných dilematech viz.
unicast píše:........... ti lidé, kterým chybí kontakt s realitou, často dělají nesmyslná rozhodnutí, ale je to opět jeden z těch případů, kde je smícháno 20 % pravdy s 80 % nesmyslů.
Co je to realita? Čí je? Kdo to o ni tvrdí? V čí prospěch to tvrdí?
Naposledy upravil(a) brumlaj dne sob úno 08, 2020 1:54 pm, celkem upraveno 1 x.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
PavelR
Příspěvky: 3108
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm
Lokalita: Žabčice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 29139
Kapacita baterie [kWh]: 12
Chci prodávat energii: ANO
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Podpora FVE a elektromobility

Příspěvek od PavelR »

Brumlaji ze ty bys chtel vsecky lidi nejak zprumerovat, unifikovat. aby nikdo neprecnival ..:D

Osobne se me ta inkluze nelibi. Jedni se budou muset prizpusobit druhym a ti slabsi nahoru nemuzou takze silnejsi musi dolu. Nebude to produkovat prumerne blbce?

A jeste si to ti chudaci slabsi od tech silnejsich pekne vyzerou ...
unicast
Příspěvky: 1180
Registrován: sob bře 30, 2019 10:27 am
Lokalita: JV od pekla :)
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5100
Kapacita baterie [kWh]: 13
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Podpora FVE a elektromobility

Příspěvek od unicast »

brumlaj píše:Právě proto je zapotřebí segregovat pouze v odůvodněných případech.
A o tom, co je odůvodněný případ, rozhodne kvalifikovaně kdo? Uliční výbor? My, Strana? To nefungovalo.
brumlaj píše:Bohužel naše mentální schopnosti nedosahují schopností "snědé tísně". Oni jsou mentálně daleko před námi a využívají ekonomického systému.
Ale dreck. Využívají politického systému, lidskoprávní demokracie, úplně stejně, jako před tím využívali proletářského internacionalismu. Kdybychom tu měli drsný kapitalismus 19. století, tak jsou v rektu jak Baťa s dřevákama.
brumlaj píše:My ostatní domestikovaní jsme za pomoci hypotéky odsouzeni do pozice otroka v krysím závodě v kole.
Což Ti sice nezávidím, ale mluv v téhle věci, prosím, čistě za sebe.
brumlaj
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 2:24 pm

Re: Podpora FVE a elektromobility

Příspěvek od brumlaj »

PavelR píše:Brumlaji ze ty bys chtel vsecky lidi nejak zprumerovat, unifikovat. aby nikdo neprecnival ..:D
Ti co mne znají, by rozhodně neřekli, že jsem průměr. Vždy jsem někam vyčuhoval. Když to nešlo nahoru, tak aspoň do boku. Máš za to, že bych sám sebe chtěl nechat ořezat do bloku?
PavelR píše:Osobne se me ta inkluze nelibi. Jedni se budou muset prizpusobit druhym a ti slabsi nahoru nemuzou takze silnejsi musi dolu.
A proto rozlišuji školu a přípravu na povolání, což škola nikdy nebyla a není. V odborných věcech mi škola nikdy nic nedala. Ale na druhou stranu mi dala všeobecný rozhled, (i ten sociální) který je pro život podstatně potřebnější, než odbornost. Odbornost nutnou pro vydolování mzdy si člověk doplní během chvíle, ale sociální a všeobecné dovednosti to se mnohým nepodaří ani za celý život. Na to je škola.
PavelR píše:Nebude to produkovat prumerne blbce?
Tak jak to dnes děláme tak ano. Ale potřeba spolupráce všech tu je, pokud jednu část společnosti vyčleníme, budeme spolu bojovat.
Naposledy upravil(a) brumlaj dne sob úno 08, 2020 2:26 pm, celkem upraveno 1 x.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
PavelR
Příspěvky: 3108
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm
Lokalita: Žabčice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 29139
Kapacita baterie [kWh]: 12
Chci prodávat energii: ANO
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Podpora FVE a elektromobility

Příspěvek od PavelR »

brumlaj píše:
PavelR píše:Brumlaji ze ty bys chtel vsecky lidi nejak zprumerovat, unifikovat. aby nikdo neprecnival ..:D
Ti co mne znají, by rozhodně neřekli, že jsem průměr. Vždy jsem někam vyčuhoval. Když to nešlo nahoru, tak aspoň do boku. Máš za to, že bych sám sebe chtěl nechat ořezat do bloku?
PavelR píše:Osobne se me ta inkluze nelibi. Jedni se budou muset prizpusobit druhym a ti slabsi nahoru nemuzou takze silnejsi musi dolu.
A proto rozlišuji školu a přípravu na povolání, což škola nikdy nebyla a není. V odborných věcech mi škola nikdy nic nedala. Ale na druhou stranu mi dala všeobecný rozhled, (i ten sociální) který je pro život podstatně potřebnější, než odbornost.
PavelR píše:Nebude to produkovat prumerne blbce?
Tak jak to dnes děláme tak ano. Ale potřeba spolupráce všech tu je, pokud jednu část společnosti vyčleníme, budeme spolu bojovat.
Neznam te osobne - ani si nemyslim ze by se kdokovil nechal orezavat doboku :) Jen me na me tvuj prvni prispevek tak pusobil. Ze je jakoze spatne lepsi vzdelani.

V odbornych na stredni to byly fakt jen zaklady a teorie. Pravda. Zbytek behem prace. Jen tak nejak premyslim na tim socialnim rozhledem budto jsme nebrali, nebo jsem chybel :D nevim ja se s jinymi detmi i lidmy setkaval i mimo skolu.

Aha my se na to divame jinym pohledem. Pro me nejaka specialni skola nebo jak se tento institut nazyva neni vycleleni. Pokud to vidis takto tak v tom pripade tvuj postoj chapu.
brumlaj
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 2:24 pm

Re: Podpora FVE a elektromobility

Příspěvek od brumlaj »

PavelR píše:...... ja se s jinymi detmi i lidmy setkaval i mimo skolu. .......
Což dnes v době PC není standard a elitní školy setkávání se s jinými sociálními či názorovými skupinami radikálně omezují. Výsledkem budou bouře kde nikdo nechápe druhou stranu a bagatelizuje či zesměšňuje její argumenty. (žejo unicaste s Tvou snahou navenek působit jakože nejsi krysí kolečko v systému). Zářným příkladem je prezident, premiér....... 50:50 a do sebe! Komu to slouží že po sobě štěkáme?
PavelR píše:....... Pro me nejaka specialni skola nebo jak se tento institut nazyva neni vycleleni. .........
Je to hlavně zabránění styku většinové společnosti s těmi se speciálními potřebami. Potom většinová společnost nemá zkušenost jak spolužít s jinak žijící skupinou. Buď to potom budí konflikty, nebo přehnaný soucit. Obé je špatně, těžko říci co je horší.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
PavelR
Příspěvky: 3108
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm
Lokalita: Žabčice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 29139
Kapacita baterie [kWh]: 12
Chci prodávat energii: ANO
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Podpora FVE a elektromobility

Příspěvek od PavelR »

brumlaj píše:
PavelR píše:...... ja se s jinymi detmi i lidmy setkaval i mimo skolu. .......
Což dnes v době PC není standard a elitní školy setkávání se s jinými sociálními či názorovými skupinami radikálně omezují. Výsledkem budou bouře kde nikdo nechápe druhou stranu a bagatelizuje či zesměšňuje její argumenty. (žejo unicaste s Tvou snahou navenek působit jakože nejsi krysí kolečko v systému). Zářným příkladem je prezident, premiér....... 50:50 a do sebe! Komu to slouží že po sobě štěkáme?
PavelR píše:....... Pro me nejaka specialni skola nebo jak se tento institut nazyva neni vycleleni. .........
Je to hlavně zabránění styku většinové společnosti s těmi se speciálními potřebami. Potom většinová společnost nemá zkušenost jak spolužít s jinak žijící skupinou. Buď to potom budí konflikty, nebo přehnaný soucit. Obé je špatně, těžko říci co je horší.
Tak aby se potkavaly vsechny skupiny k tomu staci spolecna budova. Neni nutna spolecna trida.
Za me to nebylo takze nedokazu posoudit ale jsem rad ze jsem nemusel byt v roli "jineho" ditete mezi tou "normalni vetsinou". Vzpominam si ze k tomu aby clovek byl tercem posmechu ci narazek stacilo aby byl nejak jiny ...
Tak nejak pochybuju ze to dnes je jine. Kdyz to obcas slysim (ty deti) tak me to pripadne stejny jak my tenkrat akorat dneska maji navic ty internety.
Naposledy upravil(a) PavelR dne sob úno 08, 2020 3:33 pm, celkem upraveno 1 x.
unicast
Příspěvky: 1180
Registrován: sob bře 30, 2019 10:27 am
Lokalita: JV od pekla :)
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5100
Kapacita baterie [kWh]: 13
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Podpora FVE a elektromobility

Příspěvek od unicast »

Hele, Brumlaji, na rovinu. Myslím si, že nikdo není tak moudrý, aby dokázal posoudit, co budou za 30, 40 či 50 let děti k životu potřebovat. Ani já, ani ty a ani nikdo jiný (dokonce ani ten úžasný stát ne, ten dokonce už tuplem ne). Takže bych to nechal na těch, komu by na dětech mělo z podstaty věci nejvíc záležet a to jsou právě jejich rodiče. Oh, wait... Vždyť ono to tak teď vlastně je.
jahodovák
Příspěvky: 1913
Registrován: ned dub 02, 2017 3:45 pm
Lokalita: podhůří Orlických hor
Výkon panelů [Wp]: 7500
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Podpora FVE a elektromobility

Příspěvek od jahodovák »

Ono jde spíš o to,že třídy jsou přeplněné a potom se učitel musí věnovat tem nejslabším,tím pádem mu nezbude dost času na ty normální,výsledkem je jen to,že se nestíhá nic a poté trpí všichni,pokud by byla ve třídách polovina žáků,bylo by to o něčem jiném.Dnešní systém jak se mi zdá,nechce vychovat samostatné lidi,kteří by si věděli rady se životem ale jen poslušné roboty bez vlastního názoru vhodné pro robotu u linek,kde skoro nic nemusí umět a jen makat pro blaho jiných..možná že se i pletu,a byl bych velmi rád,pokud by to tak bylo ale pohled na mladé a jejich zručnosti tomu nějak neodpovídají....
7,5kWp-
aexpert max 8 kw,power jack 10 kw a cca 45kW LIFE A LION
brumlaj
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 2:24 pm

Re: Podpora FVE a elektromobility

Příspěvek od brumlaj »

jahodovák píše:.......... Dnešní systém jak se mi zdá,nechce vychovat samostatné lidi,kteří by si věděli rady se životem ale jen poslušné roboty bez vlastního názoru vhodné pro robotu u linek,kde skoro nic nemusí umět a jen makat pro blaho jiných.. ....
Jenže když si poslechneš hospodářskou komoru jejímž členem je kdo asi z poblitiků ..... tak si furt stěžují, že stát má podnikavcům připravovat pro robotu na panském dostatečný počet masitého materiálu. Zde již 30 let nejde o vzdělání občánků pro ve státě potřebné dovednosti (jak je perfektně shrnul Youda) o které by se měl starat stát, a potom o špičkovou vědu, která holt musí být dotována protože život lidský je krátký a slepých uliček je fůra. Jde o plošnou dotaci v podnikavci jasně definovaných směrech, aby si ani náhodou chudinka podnikavec nemusel vzdělat pracovní sílu za své, protože by mu to pravděpodobně srazilo křivku dynamického růstu zisku. Hlavně že podnikavci mají plné pysky keců o tom jak "každý za své". Jako sorry, přijít k pracovní síle zdarma, to se to potom vyhazuje a stěhuje výroba za levnější pracovní silou, že? (viz. např. Filips v Hranicích n. Mor.) Lehce nabyl, lehce pozbyl. Kdyby si podnikavec musel vybrat mládežníka, vychovat si jej, tak by se musel jó ohánět aby mu nefrnknul. Za mne učňáky ať si řeší podnikavci a po důkazu že občánky dostatečně vzdělají i všeobecně (např. úspěšná státní maturita), tak jim mírně přispět. To by se pročistilo klima ve školství ....... To by hned podnikavci neměli terč na kecy o tom jak stát na co sáhne to udělá špatně!
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
unicast
Příspěvky: 1180
Registrován: sob bře 30, 2019 10:27 am
Lokalita: JV od pekla :)
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5100
Kapacita baterie [kWh]: 13
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Podpora FVE a elektromobility

Příspěvek od unicast »

brumlaj píše:Lehce nabyl, lehce pozbyl. Kdyby si podnikavec musel vybrat mládežníka, vychovat si jej, tak by se musel jó ohánět aby mu nefrnknul. Za mne učňáky ať si řeší podnikavci
No fajn, to je konečně celkem rozumná řeč. Protestovat proti principu "kapitalizace zisků, socializace ztrát", to je přístup, se kterým se dokáže ztotožnit kromě různých vykuků asi každý (jen tak mimochodem, ten princip by tu ale bez všeobjímajícího paternalistického státu nevzniknul, takže tam je to zlo, se kterým je na místě se už konečně vypořádat).
brumlaj
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 2:24 pm

Re: Podpora FVE a elektromobility

Příspěvek od brumlaj »

Ne s ničím se nevypořádávat. Oddělit ztráty které jsou nutné pro výchovu v občana a tuto výchovu každému občanovi poskytovat a držet krok se "šmejdskými" podnikavci aby občan byl proti brejn fošinku trénován a tyto dále vynakládat, od ztrát které generujeme ve jménu blaha zisků podnikavců a např. nadnárodních korporací a tyto náklady škrtnout. Ne je vyúčtovat, protože to by se stát dostal do bludného kruhu. Jen ať si to podnikavci organizují sami když jsou chytří jako rádio ;-)
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
unicast
Příspěvky: 1180
Registrován: sob bře 30, 2019 10:27 am
Lokalita: JV od pekla :)
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5100
Kapacita baterie [kWh]: 13
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Podpora FVE a elektromobility

Příspěvek od unicast »

Ono bude ideální, když žádné takové náklady nebudou. Nemám nejmenší zájem na tom, aby kohokoli kdokoli "vychovával v občana", už to samotné je totiž těžký brainwashing a nehodlám pochopitelně ani nic takového financovat. O vzdělání a schopnosti ať se každý stará v první řadě sám a nejlépe i za své (u sebe i svých dětí).

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek